Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Igjen skal posten Norge kutte noen hundre stillinger for å spare penger.
Posten Norge skylder på mindre forsendelser av brev og pakker, og i tillegg kommer den opphausa finanskrisen.
Hadde det vært ansatt gode nok folk i toppledelsen i posten Norge,så hadde de jo skjønt hvilken vei det bar med de prisforhøyelsene de har foretatt seg i løpet av det siste året.
Folk vil jo automatisk sende mindre post,dessto dyrere det vil bli å sende post.
Men dette skjønner tydeligvis ikke posten Norge.

Visninger: 1976

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Posten - inkl. toppledelsen - skjønner det nok, men som ellers i næringslivet er det lettere å fyre noen fotsoldater enn å ta tak i hva lederlønninger og andre lederfordeler koster - synd men sant
Jeg har tidligere skrevet både det ene og det andre om Posten som organisasjon - og det er ikke mye positivt, for å si det slik.

Uansett er poenget at det virker som om ledelsen i Posten lever i sin egen verden totalt avskåret fra virkeligheten, uten forståelse for at det eksisterer et digitalt fenomen som kalles e-post, og som er både atskillig raskere, sikrere og fremfor alt rimeligere enn brev/postkort - og skal Posten ha en mulighet til å få folk til å sende brev igjen fremfor å sende e-post eller tekstmeldinger, nytter det simpelthen ikke å øke portoen. Da mister man bare enda flere kunder, slik at brevvolumet blir enda mindre, noe som må kompenseres økonomisk ved å blant annet dele ut enda mer reklamesøppel. Folk snakker om miljø og klager på telefonkatalogen man får én gang om året, men er det noen som har forsøkt å veie alt søppelet man får på dørmatten og i postkassen i løpet av et år...?

Gjennom mange år som frimerkesamler har jeg sett en del postkontorer bli nedlagt her i Oslo - senest postkontoret i Kirkegaten samt Blindern (siste åpningsdag 3. november), og jeg har full forståelse for de ansattes situasjon. Er det forresten noen som husker de gode, gamle dager, da postbudene delte ut post med en skulderveske rundt nakken? Idag triller man en hel vogn, og det burde vel være unødvendig å nevne hvor stor andel av dette som er reklame, og hvor forsvinnende lite som er personlig brevpost...

At Postens arroganse burde mane til sivil ulydighet, skulle være opplagt, og bruk av resirkulerte merker til kr.1,50 pr. stk. for å frankere A-post burde være en grei mulighet til å vise at man simpelthen ikke finner seg i dette. Å stille seg i køen og pent be om å få kjøpe et nytt frimerke med lim på til kr.8 løser ingen verdens ting når Posten glatt bruker 300 millioner på en ny logo.

Mon tro hva Posten hadde gjort dersom folk gikk til "frimerkestreik" og simpelthen nektet å kjøpe nye frimerker, men kun brukte "resirkulerte" så langt det er mulig, samtidig som man sendte reklamen til avsender - og la den ufrankert i postkassen? Og fikk avisene til å forsøke å sette fokus på problemet i den grad det er mulig med kronikker og leserinnlegg? Når avisene gikk i spissen for forbudet mot spilleautomater (noe som for øvrig har vært fullstendig bortkastet da alle som ønsker å gamble kan gjøre det på nettet), burde det være mulig å komme med et nødrop om å redde restene av et menneskevennlig postvesen som setter fokus på mennesket, ikke reklamen?

Nå har portoen økt med 100% i løpet av de siste ti årene (riktignok har momsen sneket seg inn), og hvis det i fremtiden er frimerkesamlerne som skal bære det økonomiske ansvaret for frimerkeutgivelser og bruk av brevpost, er det innlysende at man må regne med flere økninger i tiden fremover, og at frimerkesamlingen i Norge går sin egen undergang i møte med høyt pålydende samt brev uten reell postal funksjon bortsett fra den filatelistiske; en kostnadskrevende hobby kun for den harde kjerne av samlere - mens resten av befolkningen sender e-post og SMS.

Å sitte passivt og se på at dagens utvikling fortsetter, får neppe ledelsen i Posten til å reagere, og å stille seg i køen på Posten og sende flere brev fra frimerkesamlere til frimerkesamlere er omtrent like effektivt som å slukke en brann med en rød bensinkanne. Det eneste som kan redde brevposten nå, er at "folk flest" begynner å sende brev igjen (mye koseligere å lese et håndskrevet brev enn e-post med reklame for Microsoft), og for at brevposten skal kunne konkurrere med e-post og tekstmeldinger, må portoen ned - ikke opp.

Men det store spørsmålet er jo hvorvidt Postens ledelse har noen interesse av brysomme samlere som ønsker å bruke noe så håpløst umoderne som frimerker, eller bestemødre som vil betale strømregningen i luken eller sende brev...
Jeg skjønner ikke helt hvor Posten vil.
På en måte virker det som om de helst vil bli kvitt oss filatelister.
Det virker som om posthistorien ble avsluttet ca. 2000 – 2001. Etter den tid er det umulig å få tak i noen opplysninger fra posten. Som jeg har nevnt i flere tråder før kunne vi før den tid abonnere på diverse tjenester slik at det var mulig å følge med når postkontor endret navn, ble nedlagt osv.

Jeg sendte en mail til posten og spurte om hvor jeg kunne finne slike opplysninger og fikk følgende svar:

Hei.
Mailen din er mottatt og videresendt Postens Frimerketjeneste for besvarelse.
Ved senere henvendelser som gjelder frimerketjenesten er korrekt mail adresse : mailto:kunde.ft@posten.no

Med hilsen

Posten Norge AS
Kundeservice
Postboks 810
1714 Sarpsborg

Jeg har til nå ikke mottatt noe svar fra Postens Frimerketjeneste.

Fikk også et svar til:

Hei
Her er det nok postmuseet som kan hjelpe deg.
Postmuseet på denne mailadressen: mailto:post@maihaugen.no
Her er for øvrig Postmuseets poststedsdatabase:
http://www.maihaugen.no/templates/postdb.aspx?id=6775

Med hilsen

Posten Norge AS
Kundeservice
Postboks 810
1714 Sarpsborg

Sendte mail til Postmuseet på Maihaugen og mottok følgende svar:

Kjære Arne Korshavn!

Poststedsdatabasen, som du kjenner til, har som målsetning å dokumentere utviklingen frem til 2001. Etter denne tid er jeg nødt til å henvise til Postens egen database, epab.posten.no Det skjer endringer i postnettet fortløpende, og dessverre har ikke Postmuseet kapasitet eller mulighet til å følge utviklingen.

Med vennlig hilsen

Helge Sognli
Konservator
Curator
Maihaugen
tlf.612 88 936
Maihaugveien 1, 2609 Lillehammer
mailto:helge.sognli@maihaugen.no

Er ikke posthistorien etter 2001 noe interessant???
Er det opp til oss filatelister å videreføre jobben med å skrive posthistorien etter 2001???

Etter den tid kom jo PiB, men p.g.a. at jeg ikke fant noe informasjon om dette har jeg til nå ikke brydd meg om å ta med dette i min hjemstedssamling.
Heldigvis kom Frank E Ring på nettet, og jeg har fått svar på mange spørsmål jeg lurte på av andre medlemmer her på FER.
PiB er jo et interessant område, og bør jo høre med i en hjemstedssamling.
Det krever litt egeninnsats for å få tak i materiale fra PiB ( du må selv be om å få avtrykk av enhetsstempel og filatelistisk stempling ). Jeg sender brev til PiB med en ferdig frankert svarkonvolutt og på den måten bruker jeg også to frimerker til porto.
Dette hadde aldri skjedd dersom jeg ikke hadde fått alle opplysningene her på FER, og mitt forbruk av nye frimerker ville ellers vært minimalt.
Jeg regner med at det ikke bare er jeg som har ansett at PiB ikke har vært interessant p.g.a. at jeg ikke har visst hva det egentlig var.

På den annen måte virker det som om posten gir ut frimerker for å tjene penger på oss filatelister.
Hadde det vært p.g.a. at disse kun skulle brukes til vanlig porto hadde det vel ikke vært nødvendig med alle utgivelsene. Ett merke pr. Portoklasse eller ferdigfrankerte konvolutter/pakker (SmartPost) hadde vel holdt lenge.


Her er et eksempel på et brev jeg har fått i retur med enhetsstempel og filatelistisk stempling.
Det er da verdt å samle dette også`????
Fikk et flott tilbud fra Posten der de kunne tenke seg å oppbevare posten min. Mitt ønske var imidlertid det motsatte; jeg ønsket at posten leverte og gjerne samme år
Jeg har samlet på bla. årbøker, Fdc og årsett fra tidenes morgen, men nå er det slutt. Det blir færre og færre av oss som sender brev sier Posten, men nye frimerker med gigantopplag det klarer de fremdeles å spy ut med målsetning om å dra inn flere kroner fra oss filatelister. Men nå er nok NOK for min del. Jeg avslutter min Norgessamling, og hvis jeg mot formodning en gang skulle få lyst på årets og de neste års utgivelser så får man jo kjøpt det på auksjon til en fjerdel av prisen. Skanfil har mengder av årbøker og årssett til utrop som nesten er gibortpris. I så henseende er det jo bare "idioter" som etter min mening fortsatt har abonnement på diverse produkter fra Posten.
Han får forresten sikkert en statue i hell han frosken som fant på å skifte logo fra det verdenskjente posthornet til de to farvede kloakkrørene til den nette sum av "bare" 300 millioner. Ikke rart at Posten sliter med slike tullinger i ledelsen.
Vet ikke helt om jeg er enig i ord og uttrykk som blir brukt her, men postens nye logo kunne jo forveksles med en pokemonball, eller døds-stjernen i star wars, kansje hentet derfra. Skal vel symbolisere nye moderne posthorn, speivendt også på BRING. Men må slutte meg til at det gamle symbolet for posten var både erverdig og tydelig, ingen tvil med posthorn og krone. Etterhvert blir man vel vandt til det, og da går det i glemmeboken.................det game atså, Er det noen som har bilde av tidligere tiderss logo for Det kongelige norske postvesen, for vesen er det vel? Hm.............
Alle stempler viser en historiee, Posthistorsik sette er det Gull verd .....

RSS

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteTrond Rosselands diskusjon oppdatering
"Siden holdes oppe men har ikke blitt oppdatert med tanke på lenker på lang tid.De…"
20 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Hei igjen. Takk for innspill vedr. ny NK Inge. Denne NK’en måtte jeg bare skaffe…"
5 mar
Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
24 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår