Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Det skulle vært moro å se hvor mange fornadagers frimerkehandlere vi kunne klart å få samlet hos Frank E Ring... I så fall gjelder det å få tak i scans av brevhoder/konvolutter, firmastempler (på brevkort f eks), eller korrespondanse (f eks på beskjedsiden av kort og bk).

Forslag angående filer: bilder store tekstflater kan i tillegg vedheftes innlegget, slik at man kan se dem i full størrelse.

Her er førstemann ut: Sigv. P. Berge, Christiansund N, ca 1906.

 

STATUSOPPDATERING; her er de forskjellige norske frimerkehandlerne som så langt er gjenfunnet:

Alf Eide

Tore G Solheim

Arvid Sivertsen

Olaf Grilstad

BEO AS Frimerker

Jacob Fischer

Adolf M Hansen

Jakobsen & Rode

Frimerkeforretningen "Norden", Marinius Marrowfeldt

Bjørn Melbye & Co

Trygve Sommerfeldt

Bernt C Middelthon AS

Oslo Frimerkeforretning

Alf O Aadahl

A Sangwill AS

Hubert Buckley

F C Moldenhauer AS

Frimerkeringen

ST (TS?) Frimerker

NIRA Frimerker

B C Vedeler

Paul Torgersen

Th Christensen

Finn O Arnesen

Stein Kristiansen

G O Ulleberg

J Buch

Anton Holmboe

Holms Frimerkehandel

A Jensens Frimærkeforretning

Frimerkeboden

Ragners frimerker as

DANO Frimerkeauksjoner

BC-frimerker

Visninger: 9344

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Har lenge tenkt at jeg skulle bidra litt her, men når jeg først kommer igang så finner jeg rett og slett ikke igjen de jeg alt hadde lagt til sides.  Tar derfor det jeg fant i kveld så får heller resten komme når de dukker frem igjen.

Starter lokalt på Karmøy med en frimerkebutikk hvor jeg har tilbrakt mange lørdager både forran og bak disken.  Hyggelige år så lenge det varte.

 

 

Tar så med BERNT C. MIDDELTHON A/S og hans FILIAL i OSLO - OLSO FRIMERKEFORRETNING i Rådhusgaten - Hvem husker den?

 

  Endre Fjetland fra Imsland - drev både med handel og utvalgssendinger.

 

 

FRIMERKEHUSET i OSLO - hvem drev dette?

 

 

Og FRIMERKEKOMPANIET i OSLO?

 

 

TORE G SOLHEIM - er mer kjent - han har også jeg handlet med.

 

 

LARS VØLSTAD, SANDNES - er nok en handler få husker i dag!

 

TORKILD TVEDTE, Haugesund  burde det være flere som husker - FCM solgte restene av hans store samlinger på flere av sine auksjoner - flere billass med frimerker og annet rart. Var selv med på å tilby arvingene 1 M. for dette boet, men NEI det skulle på auksjon hos FCM og dermed basta.

 

TELEMARK HOBBY i Skien hadde også mye frimerker, om enn ikke i butikken så iallefall på et stort lagerrom i samme kjøpesenter. Hvem husker ikke kassene til TOR. Jeg tilbrakte to meget hete sommerdager på det lageret og rotet gjennom alle kassene FØR de ble solgt til SKANFIL.

 

POSTVERKETS FRIMERKESALG - SAMLERLUKA hører vel også med her?

 

 

Karl Hennig - en handler fra Hamburg som tilfeldigvis dukket opp. (men selve forsendelsen er kanskje ikke så dum!?)

 

 

VALKYRIEN - internasjonale bytteklubb ved Kjeld Eriksen fra Strømmen! - Hvem har hørt om han?

 

 

OG TIDSKRIFTET SKANDINAVISK FILATELI - utgitt i SANDNES !?  Kan noen fremvise et nummer av dette bladet???

Da forsetter jeg med noen flere handlere fra VESTLANDET:

 

Innehaveren, en dame, jobbet først hos MIDDELTHON før hun startet med sin egen frimerkebutikk i et av smauene rett nedenfor Sølvberget.

 

 

FROST - Dansken som i sin tid kjøpte store deler av kortene fra H7-lotteriet - og ikke minst - som vasket tusenvis av disse kortene.  Driver såvidt jeg vet fortsatt sin virksomhet!

 

 

Auksjonsfirmaet startet av TROND NORDBØ og senere drevet av Geir Flatheim og Trond Nordbø i fellesskap. Opphørte vel rundt tusenårsskiftet, eller litt før!  Hadde mange fine auksjoner på hotell Alstor i Stavanger.

 

 

Et firma jeg knapt kan huske ! Eksisterte muligens ikke så lenge. Annonsen stammer fra år. 2000.

 

 

Og litt lengre nord på Vestlandet finner vi LEIF LØSETH, eller FØRDE MYNT og FRIMERKE som vel butikken heter.

Gjenfant BUDSTIKKA -avisen Torkild Tvedte utgav da han startet sin butikk i Haugesund i 1982. Syntes forsiden fortjener en plass her.

 

 

 

 

 

Svein Arne er vel av mange bedre kjnet som FRIIDRETTSPRESIDENTEN, eller BISLET-HANSEN, men de fleste kjenner han vel også som mangeårig frimerke- og utstillingssamler.  Tidligere også flittig handler med utallige tilbudslister.

 

 

En som kanskje ikke viste så godt igjen - men som hadde MEGET fyldige og gode auksjoner var KJELL MATHISEN i Horten, mannen som sammen med E.C. Hannevig i 1986 utgav boken: Håndskrevne poststedsnavn på norske brev.

Auksjonene til Kjell var også spekket med slike brev opp gjennom årene.  Savner dem faktisk den dag i dag.

Vi tar enda noen flere:

 

RUNE SCHIØLDE - skolemannen som drev med auksjoner på si.  Flotte offentlige auksjoner i STAVANGER (før NORDBØ sin tid). VEST-AUKSJON er fortsatt savnet AV MANGE her vest.

 

Nok et lokalt Stavanger-firma fra 1970-80 tallet.  Flyttet det senere ned på kaien og ble nedlagt da parkeringshuset på Jorenholmen ble bygget eller blander jeg kortene nå? (Flyttet de kanskje andre veien - fra Jorenholmen og opp til Sølvberget!!???)

 

ALVA - husker jeg også med glede.  Gjorde flere flott kjøp herfra. Var vel tidligere i Prinsensgt. 5, tror jeg.

 

 

 

 

 

FLAAUMS AUKSJONER i MERÅKER - noen foruten trøndere som fortsatt husker han.  Selv har jeg dessverre kastet alle katalogene derfra under siste flytting for ca. 5 år siden.

 

 

 

 

 

 

 

NORSK FDC SERVICE og auksjonene i til Per Otto Dahl og Carl-Otto Kostøl i Kristiansand er det nok fortsatt mange som husker (og savner).  Her gikk blant mye annet storparten av alle KPH-brevene til Einar Larsen under hammeren.

 

 

Og helt til sist i denne omgang - et par sofahandlere - som enda eksisterer.  Ta gjerne en titt innom: http://frimerker.bizland.com/

Noen flere handlere og "sofahandlere" bør vel også med:

Skåla antikk og brukt  - selger mye rart også en god del frimerker.

TOR FLATIN - hadde tidligere noen flotte auksjoner - mye følgebrev blant annet.

ALVAR FJELLANGER - storselger via QXL -og kanskje mere kjent som ALVAR - mannen som oppsatte en mengde MEGET TVILSOMME stempler her. Selv har jeg kun kjøpt pene merker hos han, men NFT - og FER - forteller en annen historie.

OMMUNDSEN - Stavangerhandeler som har hatt stand på flere utstillinger og messer i området.  Selger også via QXL og egen nettside.

 

 

Hvem har mer kjennskap til dette firmaet???

 

 

FINN AUNE FRIMERKEHANDEL og OSLO FRIMERKER og MYNTSENTER A/S - funsjonerte vel med SKANFIL engang på slutten av 1990-tallet!  Finn driver nå egen netthandel fra Thailand.

 

 

Nok et av de mange OSLO-baserte firmaene som nå vel er borte???

 

 

Det samme gjelder vel for ODD F MOE i Sandvika!

 

 

Nok et knippe med aktive og inngåtte frimerkeforetak.  Svein Teistung er dessverre ikke blant oss lengre, mens de andre vel fortsatt driver på. LARS MURIBØ er vel en av de store på NORD-VESTLANDET!

 

 

NORSK FDC SERVICE har jeg alt omtalt, men her er også en konvolutt med logoen deres.

 

Og til slutt i denne omgang litt med om KNUT E FROST - STAVANGER MYNT og ANTIKK

Knut  var også mannen bak de store frimerkemessene i Stavanger på slutten av 1980-tallet og begynnelsen på 1990-tallet.  Først holdt på Atlantic Hotel men siden flyttet til Kjennsvollkrysset og et hotel som  vel med ESSO MOTORHOTEL??

Fant utrolig mye rart i kassene handlerne brakte med seg på disse messene. Et tiltak som så avgjort burde vært tatt opp igjen.  Hvem tar opp hansken?

 

Men har handlerne fortsatt noe i kassene sine? Jeg får inntrykk av at de fleste nå til dags enten arrangerer egne auksjoner eller leverer til de største, inkl nettauksjonene hos Skanfil...

Ja, det er jo egentlig det STORE problemet innen hobbyen idag. Alt for få handlere tør å prise objektene sine selv og tyr derfor som du sier til de store auksjonsfirmaene. Og da disse på sin side alt har spist opp alle de små så blir det et fattigere fellesskap tilbake.  Og nettopp derfor er det at jeg savner alle de mindre auksjonsforetakene som tross alt turde å holde offentlige auksjoner rundt omkring i landet. I dag skal jo alt samles i en utkant helt sør i landet (les OSLO) dessverre.

Samlermesser slik som den KNUT FROST arrangerte i Stavanger blir det også ferre og ferre av selv om det fortsatt er endel hederlige unntak på den fronten. BØ og ØRJE samt den i Vikingskipet på Hamar, men også på Nord-Vestlandet har de vært flinke i så måte. Andre finnes helt sikkert også uten at jeg har kjennskap til alle. På min kant av landet er det derimot blitt langt dårligere enn hva det engang var.

Heisan - Denne E.Janzen fra Bodø 1896 er ikke akkurat frimerkehandler (?) men nokså nært og arti læll - noen norpå som  kjenner til samleren ? (fra J.S samling)

 

Tja... vel, jeg ville nå ikke nølt med å kalle E Janzen en vaskekte frimerkehandler! Merk at dette var i 1896, altså før Posten selv begynte å selge klipp fra adressekort o.l. Alle disse vidunderlige, urørte 100-buntene med posthorn som samlere drømmer om, ble laget på denne tiden ;-)
Han var antagelig det - ihvertfall kjøpmann - hva skulle vi gjort uten folketellinger Emil fra Rostock Tyskland?
Banna bein — da aner jeg hvor de buntene tok veien... slike frimerker som vi stadig "henter hjem" via eBay i våre dager ;-)

Hei, her kommer enda en handler. Denne gangen er vi i Drammen.

RSS

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteTrond Rosselands diskusjon oppdatering
"Siden holdes oppe men har ikke blitt oppdatert med tanke på lenker på lang tid.De…"
20 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Hei igjen. Takk for innspill vedr. ny NK Inge. Denne NK’en måtte jeg bare skaffe…"
5 mar
Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
24 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår