Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Kom over et slikt stempel på 20 mm 1892, men finner ikke info om stempelet - heller ikke i siste NK.

Var vel ikke et privatstempel ?

Visninger: 382

Vedlegg:

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Det er nok Jæderbanens stempel nr. 1. Når en ser godt etter så kan en se de vertikale strekene i schweitserstemplet. Ved bruk av rødfilter antar jeg at de blir ganske tydelige.

 

Nei dette er nok ikke noe privatstempel, men et vanlig SL-stempel med tekst JÆDERBANENS POSTEXP.. Finnes omtalt i flere bøker/stempeloversikter som Poststemplene i Rogaland 1848-1969 og Stempel der Norwegischen Bahnpost. 

Det ble gravert 20.06.1890 og innsendt 10.12.1904.  Registrerte datoer er: F: 31 VII 91 og S: 20 IX 04.

Tusen takk for nyttige svar. Stempler er ikke min hovedgreie og sitter i tillegg i Spania uten Bahnpostboken !

Greit da med internet og gode informanter i forumet...

Finner du noen bra frimerkebutikker der du sitter, eller er slikt sjeldenheter?

Har sett et par i Alicante, men det går mest i materiell/utstyr - samt motiver og årganger postfriske.Lite av lotter og norske merker. Det jeg har sett av klassisk norge er minimalt og til dels feilbestemte merker. Således er det en liten sjanse for funn, men uten medbrakt norsk litteratur, er det vanskelig. Jeg har lett etter klubber, men finner vel ut at det som kunne vært interessant, konsentrerer seg om Madrid-området.

Selv holder jeg til like syd for Torrevieja - fem seks mil sør for Alicante. Her er det et par norske gratisaviser som jeg har finstudert med tanke på kontaktmiljøer, men uten resultat. De heter Spaniaposten og Vikingposten. Begge er på nett - Vikingposten best. Veldig fine steder og sanke info om man tenker seg hitover - billige leiligheter nå ! Bare husk på å handle med advokat i ryggen ! Ellers hører jeg til dem som stort sett synes norske vintre er bra - om man bare husker på å tilbringe dem ved Middelhavet !

Men noe frimerkeeldorado har jeg ikke funnet så langt, men føler meg sikker på at man kan finne noe ved hjelp av et lite innspill i Vikingposten.

 

hasta luego !

Med tanke på alle nordboerne som trekker sørover i vintermånedene, tror du det kunne vært behov for en frimerkebutikk med "utvidet utvalg" av nordisk, britisk og russisk materiale?

Helt sikkert !

Her på Costa Blanca - en strekning på en og en halv times kjøring - skal det være 60-70 000 nordmenn ! (mange er uregistrerte eller leier bolig.) I tillegg kryr det av engelskmenn og russerne er på veg inn med nye passregler. Generelt er det mest nord-europeere - husk at de fleste er klima-flyktninger. Et munnhell her, er at "Sol er helse !"

Det kommer stadig flere, men de som allerede er her, sorterer nok i området 50 +, barn er nesten fraværende - så de eldre damene går med veske-bikkjer...

Blant denne "modne" gruppen finnes det mange revmatikere, hjerte-/lungereduserte, folk med hudplager og pensjonister - altså folk med god tid og redusert mobilitet. Dermed passer det bra og dyrke hobbi(t)er og filateli MÅ jo være midt i blinken her...!

Akkurat i disse dager er det litt kjølig, men man har på varme og om sommeren er det gjerne for varmt i perioder - da setter man på kjøling og gjemmer seg inne. Altså er det mer inneliv for mange her enn man kanskje skulle tro.

Det finnes - som jeg nevnte norske og nordiske gratisaviser hvor man kan informere om filatelistiske aktiviteter bl.a. - samt tyske og engelske sådanne i fleng...

I tillegg har vi det Skandinaviske Center i Torevieja, samt den Norske Klubben, som bl.a. arrangerer 17.mai. I år gikk det 2000 nordmenn i toget og spansk politi passet på i hvert  gatekryss ! I fjor talte Jens på 17.mai og Fremskrittspartiet og Ap har lokallag...

<i <torrevieja bor det litt over 100 000 og jeg tror her er det største nedslagsfeltet, selv om det er mange nordmenn oppe i Albir/Alfaz del Pi - en drøy time lenger nord.

Det var en interessant tanke du kastet frem - har du planer om å starte opp ?

Det du skriver om demografien sammenfaller jo godt med den informasjonen som siver ut fra Norsk filatelistforbund: 50+ er den nye frimerkesamleren, med god tid ... og så sier det seg selv at, foruten kilovaresortering, brevkasseskumming, katalog- og frimerkeblad-lesing, passer frimerkesamling best innendørs.

 

For norske frimerkehandlere stemmer det samme: 60+ (om ikke eldre, kan det virke som ;-). Med andre ord behøver det ikke vare lenge før en norsk frimerkebutikk dukker opp på Costa Blanca. Logistikken er god: 40 kg bagasje hver tur med Norwegian, Sociedad Estatal Correos y Telégrafos (Posta España) fungerer tilfredsstillende, effektiv konkurranse på cargo mellom Norge og Spania.

 

Jeg har i flere år ment at man godt kunne slutte å arrangere frimerkeutstillinger i Norge, men legge dem til Spania istedenfor og arrangere rimelig transport + opphold. Som du sier har vi 60-70.000 mer-eller-mindre-fastboende nordmenn i yndet aldersgruppe mindre enn halvannentimeskjøring unna — som alle leser to norske aviser der en norsk frimerkeutstilling ville fått god pressedekning. Hjemme i Norge får man være fornøyd om noen i målgruppen i det hele tatt leser aviser. Dernest er det bare de aller-aller ivrigste som setter seg på morgenflyet til Trondheim eller tar nattoget til Stavanger. Halvannentimeskjøring er som Holmestrand til Lillestrøm (se opp for små, hvite fotobokser i tunneler). Og hvis de etter en liten stund på utstillingen blir tørste, så går de et annet sted.

 

I Spania, slik jeg er blitt fortalt, har den spanske filatelitjenesten god tradisjon for effektivt å arrangere store utstillinger. Rammene er av bla-deg-rundt format, og man bygger til og med paviljonger i gågatene slik at forbipasserende kan stoppe opp og ta en titt. Jeg blir ikke forundret hvis kostnadene er mye lavere enn i Norge. Tur-retur fly + hotell for 1500,- per pers (2500,- for par) for langhelg torsdag-søndag skulle det være mulig at Posten eller NF arrangerte reisen for. Det er rimeligere enn tog tur-retur Holmestrand og én-natts overnatting på Lillestrøm for å gå på frimerkeutstilling i Norge midtvinters.

 

Men det er ikke nødvendigvis bare Spania som gir utslaget: Fjorårets utstilling i Portugal ble godt besøkt av nordmenn og andre nordboere som satte stedet på hodet. Det var neppe frimerkene alene som lokket, hvilket peker i retning av at for å fange folks interesse for frimerkeutstillinger, må det legges til rette for løssluppent sosialt samvær og festivitas. Anno 2011 vil jeg tro at utendørs svømmebasseng og paraplydrinker fortsatt er hovedingredienser i en slik tilrettelegging. Klikk "Svar" hvis du plutselig fikk fryktelig lyst til å dra på frimerkeutstilling!!

 

(Med samler/frimerkemesser forholder det seg nok noe annerledes: dit drar folk primært for å handle, så la oss holde dem utenfor i denne omgang).

 

Angående planer: Det ene året jeg hadde spansk på videregående skole holder neppe til å starte frimerkebutikk på Costa Blanca, men jeg kan jo melde meg på et kveldskurs på friundervisningen åkke som ;-)

Nå begynner det å swinge !

 

Selv om vi har fjernet oss ørlite fra to-rings Jæderbanen med bjelke, så holder vi oss i alle fall til filatelien.

Det er nå vi trenger innspill fra de øvrige i forumet...

Jeg antar også at det nok vil være best og fortsette med utstillinger i Norge med tanke på rekrutteringer og klubbenes markeringer for sine nærområder.

Men - kanskje kunne det være attraktivt og - en gang i blant - heve utsynet og lokke ungdom med en kombinasjon av frimerkeutstilling og badeferie...

Torrevieja har 340 soldager i året og er kåret av FN til å ha verdens sunneste klima. T.vieja kalles for Saltbyen p.g.a. de store saltsjøene her og vegsaltet dere sliter med hjemme, kommer herfra !

At Portugal ble godt besøkt, imponerer - Portugal er liksom ikke helt Spania, så da burde jo det meste ligge til rette - "vi gamlinger" er jo allerede her !

Spanjolene elsker arrangementer og kommunens folk trør til med en gang noen roper fiesta...De har utmerkede kommunale lokaliteter og jeg tror sikkert den Norske Klubben omfavner dette. I fjor sommer spilte Åge Alexandersen i det gamle - åpne saltlageret i havna og det kom ellevehundre trøndere !

Lindesnes Trekkspillklubb har selvfølgelig dradd fulle hus og masse flere.

Spanjolene er GODE på kultur - de tar med seg hele familien ut og er mer sosiale enn noen andre jeg kjenner til. Spanjolene hadde amfiteatre og vannklosetter allerede på den tiden vi gikk i skinnklær, klubba nabokjerringa i skallen og drog henne hjem til hulen etter håret...m.a.o. nesten som på køntrifestivalene i dag...

Reise hit burde nok - som du sier - fellesorganiseres. Men klarer man seg med en 10-kilos håndbagasje, kan man klikke seg inn på www.ryanair.com og reise fra f.eks. Haugesund, Torp, Rygge eller Gardermoen for 5 til 50 euro. (Eller via Stanstead hvis det er dyre perioder - tre og en halv time i lufta, nesten som til hytta.) Da kunne man ta mer enn en langhelg og leie leilighet her. Det er flust opp både for kort- og lang tid. Er nok avhengig av bil, men de kan leies på flyplassen i Alicante for 1-200 kr pr dag pluss bensin og taxi er nesten gratis.

Jeg har bodd flere dager hos Leif Kverneland som er journalist i Vikingposten, så jeg regner med at han kan reklamere litt !

CAM - banken og andre banker leier ut gode leiligheter for ca 400 euro i måneden pluss litt strøm - og kjøper man innen 2 år, får man godskrevet leia...

Det blir flere og flere nordmenn som har "hytte" her og det er ikke nødvendig å ringe til hytta for å få ho varm. En pensjonert skipper-nabo av meg, flyktet hit med kolsen sin og sier at han spiser ute hver dag og klarer ikke å bruke mer enn 700 euro i måneden - pluss bolig - vanlig lån ca. 500 euro i måneden.

 

jøss - gleder meg allerede, men hva synes andre ???

RSS

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteTrond Rosselands diskusjon oppdatering
"Siden holdes oppe men har ikke blitt oppdatert med tanke på lenker på lang tid.De…"
20 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Hei igjen. Takk for innspill vedr. ny NK Inge. Denne NK’en måtte jeg bare skaffe…"
5 mar
Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
24 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår