Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Har fått en stor interesse for Tyske stater og riket , men er helt grønn på det området. Har forstårr at det er best å bruke Michel for dette.

Har kjøpt endel materiell - nesten i hytt og pine og ber om tips og rpd og hvordan jeg burde dele inn og gå frem..
Og evt gode linker til dette samleområdet

Visninger: 720

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Her er Tysklands svar på frankering.com

http://bdph.mg-srv3.net/forum/index.php
Takk skal du ha Roald.
Nå får jeg finne frem Tysk-ordboka og knote meg frem. Det er jo det som er endel av det spennende med filateli synes jeg

så igjen Takk takk :-)
Vil bare skyte inn at det er mulig å opprette egne grupper her på Frank E Ring. Disse kan være åpne for alle, eller lukket (når lukket er det den som oppretter gruppen som bestemmer hvem som slippes inn).
Tyskland er et svært samleområde med en interesant historie. Men det er lett å gå seg vill syns jeg. Har selv studert litt på enkelte områder, mange okkupasjonsområder er veldig interesant, som Memel og okkupasjon av de baltiske stater, og så har vi inflasjonsperioden, men det er da min mening, Ege Bjerregaard Frmerkehandel i Danmark (www.egefrim.dk) har en bok om Tyske brev og Europas historie på tilbud, som inneholder bl.a takster. Den synes jeg var veldig bra og brev hører vel med i en samling. Ellers anbefaler jeg Michels Tyskland spesialkatalog om man skal se på Tysk filateli. Denne gir litt mer enn standard kataloger. Lykke til.

Anbefaler også denne som har en del om Tyskland : http://www.japhila.cz/hof/exponet_menu.htm
Det skal finnes en webside som har gif-bilder med de tyske staters grenseforflyttinger opp gjennom historien, slik at man til enhver tid kan finne ut portotakster og postruter. Er det noen som sitter på linken til denne websiden?
Skal komme tilbake om jeg finner noe slikt. Selv har jeg samlet SBZ og DDR til 1955 i en 8 mnd, du verden for et spennende, vanskelig og dyrt samleområde. For SBZ vrimler det av filatelistiske godbiter som oppnår høye priser på auksjoner. Om det er interesse kan jeg skrive en liten bit om SBZ, det er interessant historie det dreier seg om.
Ja det hadde vært kjempe-interessant om du gjorde Roald. Forstår etter hver hvor infløkt og stort samleområde det er og sluker mer gjerne det du kan komme med
Frimerkeutgivelsene i østlige deler av Tyskland etter 2. verdenskrig – SBZ (Sowjetische Besatzungszone) og DDR.

Etter det 3. rikes fall var Tyskland okkupert av 4 nasjoner. Etter en omgruppering ble disse 4 maktene okkupasjonsmyndighet i 4 geografisk skildte områder, med Vest Berlin liggende i den sovjetiske sonen. Behovet for å sende post var enormt, mange savnede, mye usikkerhet om personers skjebne. I enkelte distrikt ble brev sendt og stemplet Gebühr bezahlt uten frimerke. (Det eksisterer etiketter som ble klistret på brev, disse er meget sjeldne) Lokalutgaver var det mange av, men de mest kjente frankeringsmerkene i ettertid er sverting av hitlerutgaven fra det 3. rike. Disse overtrykkene er kjent fra 12. mai i 1945. De kalles Sächsische Schwarzungen, da de ble mest benyttet i Sachsen, som senere ble en del av SBZ/DDR.


SBZ besto av 6 områder, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen, og Øst Sachsen, West Sachsen og Sachsen. Disse utga egne merker fra juni 1945. Det første merket som ble trykt var Posjtsja-merket 23. juni.


Men dette ble trukket tilbake pga den russiske innskriften, solgt ble i alt 14500 ex.
28.juni kom nye merker i Øst Sachsen. Disse 6 områdene ga ut egne merker fram til februar 1946. Her har vi mange filatelistiske godbiter, fargenyanser, vannmerkeforskjeller og en vrimmel av platefeil. Merkene var primitivt utformet, trykkvaliteten var dårlig da utstyret var gammelt og slitt. Perforering var en spesiell sak, unntatt Berlin så finnes det utgaver fra alle områdene både tagget og utagget. I tillegg kommer at det i noen områder ble hele ark sendt til de enkelte postkontorer, så skulle det enkelte kontor stå for perforering. Noen hadde grove maskiner, mens det er kjent bruk av symaskiner. Herav har det oppstått Postmeistertrennungen, som til dels er meget dyre og som bare eksperter kan bestemme opphav til.

I Thüringen ble det utgitt 4 blokker, hvor blokk 2, julekveldsblokken, er stemplet notert i Michel til € 3500. Det betyr vel at det er det dyreste merket utgitt i Europa etter 2. verdenskrig som ordinært merke.


1 blokk ble utgitt i West Sachsen.

På denne tiden var det flere handlere som masseproduserte brev slik at filatelistiske sjedenheter er blitt tatt vare på. Mest kjent er en frimerkehandler fra Dresden, Horst Kempe, som må ha sendt flere tusen brev til seg selv. «Kempe-brev» er et kjent uttrykk. Disse brevene er godt bevart og det utbys mange hver uke på ebay-de. Merkene fra denne perioden er mer verdt stemplet, så falsk og etterstempling forekommer hyppig, merkene må være attestert av en anerkjent ekspert (BPP).
Merkene fra denne korte perioden omfatter 72 tettpakkete sider i Michel Spezial, hvilket skulle gi et inntrykk av hvor mye det er å forholde seg til.

Fra februar 1946 kom merker som var felles for hele det okkuperte Tyskland, 1. Kntrollratausgabe. Kjedelig massevare med siffertegning. I mars 1948 kom den 2. utgaven, i tillegg ble det utgitt noen særmerker. Disse utgavene samler jeg ikke.

Så skjedde noe som fikk stor betydning for filatelien og samfunnet forøvrig også antar jeg. Tyskland (SBZ) gjennomførte en valutareform, markens verdi ble tidoblet. 24. juni 1948 ble merkene fra 2. Kontrollratausgabe (16 forskjellige) håndovertrykt med et nr. (Bezirk) og sted.


Det var 10 slike Bezirk i SBZ, og for hvert Bezirk var det mange stedlige kontor. Det eksisterer altså et enormt antall forskjellige merker fra denne serien om en skal samle de enkelte kontor. Disse merkene er ettertraktete samleobjekter men forfalskninger er det mange av, slik at de må være attetsterte for å ha noen verdi. De øvrige merkene fra fellesutgavene er også kjent med overtrykk (Bezirkshandstempel), disse er meget dyre.
Som følge av valutareformen ble eldre merker tillatt brukt i en overgangsperiode med 10% av pålydende verdi, hvilket ga begrepet 10fachfrankatur. Mange blomstrende og vakre brev som følge av dette.Dette brevet er med attest, riktig porto!

De neste frimerkeutgave i SBZ var 2. Kontrollratausgbe med overtrykk Sowjetische Besatzungzone, senere også merkene i den 1. utgaven og Berlin-merkene fra øst. Så fulgte en serie med kjente tyskere (senere også utgitt i DDR med et annet vannmerke), noen jub.merker, en Goetheserie og blokk, til DDR utga sitt første merke 9.10.1949. Det siste merket kom 2.10.1990. DDR er vel et lite spennende samleområde, et par vanskelige merker fra den nevnte serien, 25 og 84pf stemplet, men det er mange morsomme og fantasifulle brev til eksotiske destinasjoner som er fine å ha.

Ekspertpraksisen i Tyskland er meget god, de har jo sin tradisjonelle grundighet. De stempler merkene som er godkjent mht til stempel, og fastsetter med plate og type samt vannmerke hvor det er naturlig.Det er greit å samle disse merkene, da det er stor aktivitet på tysk eBay, og noen objekt har jeg også handlet på auksjoner i Tyskland. Men det har blitt en god hjelp fra BPP, Bodo Ströh er den store eksperten på SBZ – unntatt Mechlenburg-Vorpommern, der Kramp råder grunnen. BPP har egen internettside som viser hvem som er ekspert på hva, med adresser for ekspertene.
Her er noen nyttige linker:

Det tyske filatelistforbundet sitt forum
http://bdph.mg-srv3.net/forum/index.php

Forum for DDR-frimerker
http://www.ddr-spezial.de/Start.html

Thüringen og Sachsen
http://www.arge-thueringen-sachsen.de/

Tyske forbundseksperter
http://www.bpp.de/
Ja det skal jeg sanne prøve å søke det jeg kan, men sikkert flere der ute som kanskje har peiling.
Takk skal du ha -- Nå har jeg virkelig noe å jobbe utfra og mye Kos foran meg

RSS

Siste aktivitet

Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
14 jan
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022
Tom Herzeth svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Tusen takk!"
sep 15, 2022
Gisle Martin svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Fant dette bilde på GiBud. Håper det hjelper.…"
sep 14, 2022
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Bilde av variant kronprinsesse Martha.

Er det noen som kan hjelpe  med bilde av NK 442 v1 ? Kronprinsesse Martha .   Se mer
sep 7, 2022
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Tusen takk for hjelpen. Da kan albumsidene sluttføres!! Rolf Erik"
jun 26, 2022
Rolf Scharning svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Til Tyskland 1914: Brevporto 30 øre, rek. gebyr 20 øre, assuranse 16 øre.…"
jun 25, 2022
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

Hjelp til portosatser.

Hei,Noen som kan hjelpe med hvordan portosatene på disse to verdibrevene er satt sammen.Brev 1: Til…Se mer
jun 7, 2022
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

KRA. STEMPEL

Kort til Paris i 1907 frankert med NK 73, 74 og 75 på forsiden. Uvanlig stempel?
mai 28, 2022
Ole Brænne svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"De nye nettsidene er betraktelig tregere enn før.For meg så virker den nye layouten…"
mai 23, 2022
Carl Gøran Furst Scheve svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Er du int. i å bytte bort det merket med rundstempel i stilling 8 og et tilsvarende i…"
mai 15, 2022
Johnny Thørnquist svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"Også jeg mener å merke at de nye nettsidene er tregere med å oppdatere seg etter…"
mai 13, 2022
Robert Nilsskog la inn en diskusjon

Ny nettside hos SKANFIL

Hei alle sammen.Skanfil har fått ny nettside, hva synes dere om den folkens?Har fått noen inntrykk…Se mer
mai 13, 2022
Svend Wæver la inn en diskusjon
mai 8, 2022
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Takk for tilbakemelding (RES) Regner med at fordamping likevel skjer raskere en ved vann (som…"
mar 16, 2022
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Jeg er nok mer Signoskop-fan enn fan av disse kjemiske preparatene. Men skal prøve å…"
mar 16, 2022
Gisle Martin svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Meld tilbake etterhvert som du får gjort deg noen erfaringer. Hvordan gikk det med toll og…"
mar 14, 2022
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Benyttet linken over for å bestille. Etter noen uker dukket det opp en pakke fra…"
mar 14, 2022
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hei Arild.Jeg så på Facebook at du bruker sjablonger som dekker hele/en stor del av…"
feb 24, 2022
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Tusen takk. Verdt å se nærmere på. Spesielt det med stemplene. Nå skanner…"
feb 22, 2022

Grupper

© 2023   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår