Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Jeg sitter med en god del for meg overflødige svenske objekter. Etter noen forsiktige forsøk på å selge dem på QXL, med lite hell, tenkte jeg at kanskje Tradera kunne være stedet å prøve noen salg. Problemet var jo betaling. Småbeløp er det vanskelig å betale uten å bruke betalingstjenester. Tradera tilbyr Payson og jeg har selv brukt det litt og det fungerer fint. Nå er det ikke alle Svenske som har konto der, helle få, så jeg tilbød også Paypal og betaling kontant i svenske kroner. Jeg gjorde oppmerksom på at jeg ikke kunne veksle.

Jeg begynte å legge ut auksjoner og fikk solgt en del, helst småbeløp. Noen betalte via Payson men de fleste valgte å betale kontant. Ingen ba om veksle penger (ett untak), de bare rundet opp til nærmeste 20kroning (lapp). En bad om å få igjen restbeløpet i frimerker, og jeg sendte tilbake et pent stemplet 1116 redningsselskapet.

Men så kom unntaket. Jeg solgte 6 stk 100 bunter med forskjellige svenske kongemerker fra slutten av 1940 tallet. Tilslaget ble på 43,- sek + 9,- kr i frakt altså 52,- sek. Jeg sendte mail med betalingsforklaring og forskjellige alternativer, som også stod i auksjonen. Ingen svar. Påminnelse etter en uke. ikke noe svar. Så etter en stund fikk jeg forespørsel fra kjøper om konto nr. Jeg forklarte at jeg ikke hadde konto i svensk bank og forklarte igjen betalings alternativer. Denne mailen kom i retur med forespørsel om kontonr. Jeg forklarte en gang til og anbefalte Payson som et billig alternativ. Enda en gang kom mailen i retur med forespørsel om kontonr! Jeg var nå egentlig forbi grensen til å gi opp, men dette var tydeligvis en som må ha ting inn med teskje, så jeg forklarte en gang til. Da gikk det inn, han skulle sende kontanter. Puh, endelig tenkte jeg. Men det varte og rakk, ingen brev med kontanter. Nå hadde jeg gitt opp og Tradera ville jeg ikke selge mer på. Så, etter 3 uker kom det i går et brev med kontanter! Tungt brev, med 20sek i porto! Her hadde han sendt eksakt beløp med 2x20kr lapper, 2x5kr mynt og 2x1kr mynt + 20 kr i frank e ring! Så vanskelig kan det gjøres. Hadde han sendt 60sek hadde han spart på det. Hadde han brukt Payson hadde han tjent på det. Men her valgte vi den lengste og vanskeligste veg. Men det løste seg til slutt, jeg har fått positiv karrakter for lenge siden.
Nå er det bare å få sendt avgårde buntene og vinke farvel til Tradera inntil det blir enklere banktjenester mellom landene.


PS. En kammerat av med har i samme tidsrom også prøvd lykken som selger på Tradera, med enda villere historier!

Visninger: 1064

Kommenter

Du må være medlem av Frank E Ring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Frank E Ring

Kommentert av Marius den 8 august 2008 kl. 12.15
Bladet Dine Penger har nå publisert en artikkel der forskjellige metoder for pengeoverføring til utlandet vurderes.
Kommentert av Roald Aune den 25 februar 2008 kl. 9.16
Den nedre grensen på kr 100.- omgår jeg ved å betale € 5 mer enn kostnad, så kommer det alltid en seddel med merkene. Men som sagt, Skandiaganken tar 0,- for å sende og motta penger innen IBAN-systemet, som forøvrig dekker en rekke land i Asia også nå.
Kommentert av Bjørn Munch den 23 februar 2008 kl. 13.28
Riktig at det er en beløpsgrense, men for at ingen skal misforstå: det er *nedre* grense, du kan altså ikke betale mindre. Forøvrig: selv om det ikke er gebyr, kan det jo tenkes de tar inn noe på kursen, jeg må vedgå at jeg aldri har sjekket hvor god kurs jeg får.
Kommentert av Roald Aune den 23 februar 2008 kl. 13.02
Som Bjørn skriver, Skandiabanken er tingen. Gikk over til den banken da den startet med gratis IBAN-overføringer for ca 3 år siden og har deretter vært glad for det. Det er imidlertid en grense på Nkr 100 for overføringer til utlandet. De gangene jeg har etterspurt gyldic BIC nr har jeg fått svar innen en time, fantastisk service for en tjeneste som er gratis.
Kommentert av Bjørn Munch den 21 februar 2008 kl. 19.29
Hvis begge har konto i Skandiabanken kan betaling til Danmark eller Sverige gjøres uten gebyr. Dvs. jeg har bare gjort det til Danmark men går ut ifra at det også gjelder Sverige, det er jo en svensk bank. Andre skandinaviske banker har kanskje samme løsning.

Moneybookers er billigere enn Paypal, selv her jag bare brukt det som kjøper. En forskjell er at det er kjøperen som betaler gebyr ved at det blir fratrukket litt når du setter penger inn. Er ikke sikker på om mottager også betaler.

Ellers har jeg gått igjennom papirmølla og skaffet meg en tysk bankkonto (Hypovereinsbank). Funker bra, og det er ingen gebyr når jeg fyller opp denne fra Skandiabanken. Om kursen er god er en annen sak. Uansett en stor fordel når man skal selge til tyskere. :-)

Sist jeg var "over dammen" i oktober (6 år siden sist) passet jeg på å hamstre $-sedler men nå er det svært lenge mellom hver gang jeg må bruke dem.
Kommentert av Torbjørn Helgesen den 21 februar 2008 kl. 13.32
Dette med gebyrer må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har den store oversikten på. Det jeg har solgt på ebay og mottat betaling for, har jeg latt stå på Paypal. Dette bruker jeg når jeg handler på ebay.
Nå har jeg registrert meg på www.delcampe.net og både selger og kjøper der. Tilbyr kjøpere å bruke Paypal men helst Monybooker som visstnok skal ha mindre gebyrer.
Det er befriende med QXL og norske kjøpere/selgere hvor det går å betale direkte til/fra norsk bank.
Men var jo borti noe rart her og, en Islending som sendte 5 ubrukte Norske OL miniatyrark som betaling uten å avklare dette på forhånd!
Gebyr på 20kr blir jo også for høyt til at det kan brukes på småhandel, så det blir nok betalingstjeneste byråer i framtiden og.
Kommentert av Marius den 21 februar 2008 kl. 12.50
Heia Sverige! Nei, fra spøk til alvor, dette med "small and micro payments" må vi nok vente en god stund til før lar seg løses praktisk.
PayPal er det mange som kvier seg for å bruke pga kostnadene. [Noen vil heller ikke ta imot PayPal over landegrenser (les: folk i USA), noe jeg opplevde for en snau måned siden. Jeg skulle betale et postkort fra en eBay-selger som hadde en PayPal-logo på siden sin, men også en milelang fortelling om hva og hvilke former for betaling som ble godkjent. Da jeg logget inn i PayPal, fikk jeg opp en melding som sa at selger ikke tok imot PayPal fra andre steder enn De forente stater. Da selger begynte å gnåle om uteblitt betaling, var jeg akkurat i passe humør til å skjelle ut vedkommende. Tror jeg fikk en betalingsanmerkning i retur, men det var det sannelig verd.]
Ulempen ved samhandel av lommerusk-antikviteter over landegrenser, slik f eks frimerker gjerne er, blir i første rekke valutavekslings- / transaksjonsgebyrer (foruten porto).
For automatiserte tjenester som PayPal, Payson og SEPA (bankoverføringer innen EU, EØS og Sveits) er enhetskostnadene tilnærmet null. 99% av gebyret er ren profitt for tilretteleggeren. Derfor gikk ECJ (tja, hva heter EUs øverste myndighet på norsk, mon tro?) til det skritt å påby SEPA-tiltak i alle medlemsland innen 1. januar 2008. For nordmenn skulle det bety billigere pengeoverføringer over landegrensene. Sist jeg sjekket, var da også gebyret for elektronisk overføring fra EU inn til norsk konto senket fra ca 100 kr til 20,- samt ok valutakurs lagt til grunn. (Betingelsen er at transaksjonen går i Euro). Fra senders konto ble det trukket 20 eurocent for transaksjonen. Hvis beløpet var sendt til et annet Euro-land ville mottaker ha betalt ca kr 4,- i gebyr). Hvor mye det nå koster å sende Euro ut av Norge, vet jeg ikke. Noen andre som vet?
Så selv om dette er et system iverksatt for å hjelpe næringsdrivende i sine transaksjoner over landegrensene, og regulere bankenes grådighetskultur, vil selv privatpersoner - som oss frimerkesamlere - kunne nyte fruktene av dette. Du skal ikke så langt opp i PayPal-overføring før alle gebyrene overstiger 4 dollar = 20 kr. Innad i EU er derfor PayPal på retur så det synger.
Jeg hørte forresten, i dag, at i Tsjekkia, der tsjekkiske kroner fortsatt brukes, blir mottakergebyret ca EUR 5. Hvis flere banker i Norge enn den jeg bruker holder seg til kr 20,- i mottaksgebyr, er vi i alle fall på rett vei. Hvilket gebyr skal din bank ha?
Hvilken bank bør vi frimerkesamlere benytte for Euro-betalinger?
Håper noen vil forsøke å finne ut dette.

Siste aktivitet

Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Hei igjen. Takk for innspill vedr. ny NK Inge. Denne NK’en måtte jeg bare skaffe…"
5 mar
Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
24 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022
Tom Herzeth svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Tusen takk!"
sep 15, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår