Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Ayaya, Posten og deres finske forbundsfeller i Itella (f d Posti) slo på sjarmør-gong-gongene i dag ved å vandre gatelangs, blant annet på Karl Johans gate, hvor disse merkene stammer fra, og dele ut "frimerker til folket". På kontorene har det vært hull-i-tennene-sukkertøy med Bring-innpakning (og jeg tipper bringebærsmak), og gad vite hva mer.

Postens nye logo, som ser ut som begynnelsen på et sort hull i CERN-sentrifugen, er vel dermed også presentert, samt det grønne alternativ (f d Box delivery, kanskje -- de som kjører for IKEA) for den pan-nordiske tjenesten.

Hvorfor akkurat i dag? Kanskje fordi det er Frimerkets Dag i Finland i dag? Når i huleste har vi FD i Norge i år, forresten?

Ikke fått merker ennå? Vel, klokka er snart fem nå, så da er kanskje toget gått? Se opp for disse i Tubfrim-klipp om et halvt års tid... Den dagen PF'er blir HOT-HOT-HOT, vil de nok være blant det mer populære å sette i samlingen.

Visninger: 174

Kommenter

Du må være medlem av Frank E Ring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Frank E Ring

Kommentert av Marius den 10 oktober 2008 kl. 20.10
I går så jeg for første gang en varbil fra "bring". Hu og hei, hjelpe meg, osv, den grønnfargen skal dosten få slite med om noen år... Noen med ansvarsmyndighet for fargevalget er enten a) fargeblind, eller b) besatt av tanken om en skrikende lys grønn Opel Manta anno 1973 (ingenting gæærnt med Manta'n, ei heller at den først rullet ut i 1975).
Kommentert av Per Løberg den 16 september 2008 kl. 21.45
Om bosten kan mangt skrives. Bring er i hvert fall feil; det burde stå HENT (hvis det kommer).
En annen sak: hvordan anskaffes et singeleksemplar av NK1667. Norgeskatalogen angir en postfriskpris på 7, men mitt singeleksemplar kostet 28
Kommentert av mpi den 10 september 2008 kl. 21.36
@ Marius: Når det gjelder sikkerheten ved en wiki, bør man passe godt på - selv er jeg redaktøren for en side der jeg på egen hånd installerte MediaWiki og fulgte oppskriften (tror jeg), men så var det hackerne/crackerne, da...
Iallfall ble wikien hacket av en hacker som også har kommet seg inn i mange andre php-forum, og etterlot seg et åpent sikkerhetshull. Grøss. Fjernet dette straks, men det lærte meg at man aldri kan være 100% sikker på det som ligger på serveren med mindre man selv er 100% sikker på sikkerheten på sidene man legger ut.

Med tanke på diskkræsj, kan man sikre seg mot dette ved regelmessig sikkerhetskopiering (selv hos en stor avis som VG syndes det på dette feltet - da serveren som driver forumet, sviktet, forsvant de siste dagers debattinnlegg for godt), og kommersielle leverandører tar seg så godt betalt at man bør holde seg langt unna dette alternativet med mindre man har en solid omsetning. Så bevares, jeg har full forståelse for en webredaktørs dilemma... ;)

Kan dessverre ikke anbefale noen bestemt wiki da de fleste wikier kan hackes av noen som kan dette og kommer med skumle kommandoer til serveren - det eneste rådet jeg kan gi, er å holde seg til det man er rimelig trygg på med tanke på ens egne datakunnskaper, slik at man har en viss oversikt over hva som er hva, noe som for øvrig gjelder all bruk av data.

Uansett lykke til videre med driften av forumet, og håper mange frimerkesamlere støtter opp om dette.
Kommentert av Marius den 10 september 2008 kl. 20.38
@ mpi: Vi har/hadde/skal ha en egen wiki ;-) Er bare ikke kommet så langt, ennå, at det fungerer tilfredsstillende. Diskkræsj, sikkerhet osv tegner til å bli en stor utfordring, og jeg er derfor fremdeles i tenkeboksen. Kommersielle leverandører av drifting av wikis blir litt for dyre for vårt bruk. Si gjerne ifra hvis du kjenner til noe som holder vann.

Men til wiki behøves redaktører for diverse emner; kanskje du vil gi deg i kast med det med tiden?
Kommentert av mpi den 10 september 2008 kl. 20.38
Svar til Atle Edvardsen: Naturligvis kan du få et av arkene - bare send en melding til meg her på forumet med adressen din, og reklamearket blir sendt; portoen spanderer jeg (bruker resirkulerte merker, så det går helt greit). Oppsøkte tre postkontorer + et bedriftssenter idag, og fikk 10 reklameark - og disse arkene gir jeg selvfølgelig bort.

Det hører med til historien at jeg først ble oppmerksom på utgivelsen på fredag etter å ha lest bloggen her på Frankering.com (takk!), og etter å ha vært innom en rekke postkontorer på lørdag og mandag, er min egen dublettsamling velfylt, så arkene jeg får nå, er til dem som bare har post i butikk i nærheten, eller ikke får tak i arket på et annet vis.

Med tanke på Oslo-området, var det som sagt bare Bjølsen og Grønland postkontor som begrenset utdelingen av arket til fredag; de andre postkontorene har vært vennlig innstilt til frimerkesamlere på etterskudd - til tross for at reklamearket i utgangspunktet kun skulle deles ut den ene dagen, noe Frimerketjenesten har bekreftet. Antar derfor at merkene som er til overs, egentlig skal makuleres, og da er det like greit at de kommer til nytte i et samleralbum.

Ellers er jeg av den oppfatning at når Posten gir ut et offisielt NK-merke, blir det rett og slett en smule useriøst at man samtidig også trykker dette merket i et reklameark med et personlig frimerke som ikke er til salgs - uten noen form for informasjon på forhånd.

Frimerkesamling bør være en hobby for alle, ikke et lotteri. Hadde jeg ikke lest bloggen her på Frankering.com, hadde jeg trolig gått glipp av denne utgivelsen, så Posten bør i ettertid virkelig vurdere om det er rettferdig ovenfor samlere som legger igjen tusenvis av kroner hos Posten for å få en komplett samling Norge - at man kommer med slike "lotteriutgivelser" med merker som ikke kan kjøpes, og bare er ment å deles ut en eneste dag. Det er greit med reklame, men reklamen skal ikke gå ut over frimerkesamlere som ikke får tak i den. Det korrekte fra Postens side ville ha vært å inkludere dette arket i årssett og andre samleprodukter, eller å alternativt sende det til alle med abonnement hos frimerketjenesten.
Kommentert av Atle Edvardsen den 10 september 2008 kl. 19.25
Hei mpi! Har du da en til overs for en som bor litt nord for Sinsen-krysset? Var innom og spurte på "Spydspiss-kontoret" på Hamar om de hadde noen reklameark, men der var reaksjonen bare "Hva mener du? Noe sånt har vi ikke her."
Kommentert av mpi den 10 september 2008 kl. 19.17
Har opprettet en gruppe for papirtyper, men det spørs om det er mulig å lage en landsomfattende oversikt i et vanlig forum med alle de 33 postkontorene du nevner; oversikten ville bli så omfattende at man nesten måtte ha en egen Wiki for dette. Men et sted må man jo begynne, og skulle oversikten etterhvert bli så stor at den bir uoversiktlig, får man se på dette senere.

Ellers har jeg ringt Frimerketjenesten idag og fått bekreftet at personlige frimerker dessverre ikke lenger kan bestilles i hefteform; det skal visstnok komme en ny utgave utpå nyåret, men da med et nytt motiv. Når det gjelder PF1, brukes motivet inntil videre, men skal erstattes av PF5.

Videre har jeg fått bekreftet at det grønne merket i reklamearket bare er ment for denne ene utgivelsen, noe som etter min mening ikke er særlig rettferdig ovenfor dem som bor i distriktene, og bare har tilgang til post i butikk. I Oslo er det som før nevnt fortsatt mulig å få tak i reklamearket på de fleste postkontorer (og også i bedriftssentre), men andre steder er det verre.
Akk ja, det er ikke like enkelt å være frimerkesamler som det var før i tiden - verken med tanke på moms, skyhøyt pålydende, vanskelige papirtyper som ikke er å oppdrive, og nå også reklameutgivelser som ikke er til salgs.

Derfor gir jeg som sagt bort 10-12 av arkene jeg har liggende gratis til samlere som måtte ha bruk for dem - når Posten gjør det så vanskelig å være frimerkesamler, får man gjøre det litt enklere.
Kommentert av Marius den 10 september 2008 kl. 11.20
bostens talskvinne er temmelig sikker i sin sak på at designbyrået deres i Sverige ikke har plagiert noe, men fulgt dostens beskrivelse av et modernisert posthorn. (Og der ligger vel den såre kvisa, nemlig i at designfirmaet ikke ville miste dosten som kunde ved å lage noe bedre enn hva kommunikasjonskontoret hadde snekret sammen på bc'ene sine ;-)) bosten har sogar fått registrert merkevarebeskyttelse for logoen på rekordraske 10 uker hos batentstyret. Mon tro om ikke Samferdselsdepartementet har trukket i noen tråder der... ? På tide med en granskingskommisjon, kanskje ;-)))) rofl
Kommentert av Marius den 10 september 2008 kl. 11.15
@ mpi, Bjørn Arne og andre som samler moderne papirtyper: Hvorfor ikke starte en gruppe for papirtyper? Gå til Grupper og klikk "Lag en gruppe". Stort vanskeligere er det ikke. Tanken med en oversikt over postkontorer hvor det kan finnes noen som sorterer etter papirtyper er god, men finnes det flere enn ett kontor? posten Frimerketjenesten har jo 33 såkalte Spydspisskontorer som spesialiserer seg på frimerker. Kanskje dere med tiden kan kontakte alle disse og få tak i navn på en kontaktperson som har litt peiling på frimerker ved hvert av disse kontorene?
Kommentert av Marius den 10 september 2008 kl. 11.03
Postavisen (og sikkert mye annet også) har fått forandret sin plassering i bostens web-struktur slik at lenker til PDF'ene ikke lenger virker. Men forsøk å finne dem på posten.no da?!?

Vel, de ligger altså tilgjengelig via postennorge.no — for de spesielt interesserte.

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Artig. Det forklarer strekene med trykk/farge som går inn i flekken og som neppe ville…"
i går
Leif Roar Strømsodd svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Centraltrykkeriet forsøkte i en kort periode å gummiere arkene før man trykte…"
i går
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Vanskelig å si sikkert uten å ha merket fysisk, men dette ser ut som en skade…"
torsdag
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Mine albumsider
Miniatyrbilde

Mine albumsider

Hei,Har samlet noen sider fra NK23-delen av samlingen min i en .pdf-fil.....Klikk på linken…Se mer
torsdag
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Norway Errors
onsdag
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52. Variant i gruppen Norway Errors
"Kan det sies noe om f.eks. plassering i platen? Annen interessant info?"
onsdag
Bjørn Eirik Rasmussen kommenterteJohn Rune åslands bilde
Miniatyrbilde

1x ?

"Slik fargen fremtrer på bildet er dette en typisk 1y. 1x er vesentlig mørkere i…"
tirsdag
Bjørn Eirik Rasmussen svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52. Variant i gruppen Norway Errors
"Velkjent klisjékjennetegn som er med i alle tre trykninger av 52IIb/c."
tirsdag
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Norway Errors
2 aug
Eivind Ellefsen la inn en diskusjon

Sverige AFA 137 vannmerke.

Jeg kom over dette merket fra Sverige.AFA 137.Ser det finnes med og uten vannmerke.Det er et…Se mer
1 aug
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
"Da jeg har en annen poststedliste jeg måtte sjekke opp mot postmuseets data fikk jeg behov…"
30 jul
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Norway Errors
29 jul
Rolf Erik Sjøstrand ble med i Mariuss gruppe
Miniatyrbilde

Norway Errors

Produksjonsfeil på frimerker er et samleområde som bare delvis lar seg katalogisere etter gjeldende…Se mer
29 jul
Einar Strand Enkerud kommenterteJohn Rune åslands bilde
Miniatyrbilde

1x ?

"I Norgeskatalogen skal 1x ha mørk lilla papir, vanskelig å se fra bilde"
28 jul
John Rune åsland kommenterteJohn Rune åslands bilde
Miniatyrbilde

1x ?

"Hadde vært hyggelig med svar "
27 jul
Carl Gøran Furst Scheve la inn en diskusjon

Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger

I og med at det er en del av oss som samler vannmerkestillinger på norske merker lurer jeg på om…Se mer
27 jul
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
":-) Spennende å kombinere data og frimerkehobby! Jeg håper flere prøver…"
22 jul
Johnny Thørnquist svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
"Takk for at du deler dette med oss Helge!"
21 jul
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
"Har jobbet med å finne en rask måte å finne steder som har benyttet 3-ring og…"
17 jul
Blogginnlegg lagt ut av KJELL WERNER
12 jul

Grupper

© 2020   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår