Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Personlig synes jeg det burde vært et krav til medlemskap hos FRANK E RING at folk registrerte seg med fullt navn. Slik det er nå er det lett å gå fullstendig i surr.
Mange har registrert seg med bare fornavn - og det finnes allerede flere med samme fornavn også - noe som i de fleste tilfeller gjør at en ikke vet hvem som skjuler seg bak navnet.
Noen har valgt sære kallenavn (nrps, Drammensere`n ) som for folk flest sier lite eller ingenting om hvem en har med å gjøre.
(At noen ikke tåler å se sitt eget tryne på nett og derfor har valgt et bilde av bikkja, Nk 1 eller andre pussige påfunn får vi heller leve med.)
Det er mye hyggeligere når folk tilkjennegir hvem de er, og ikke bare skjuler seg bak et fornavn eller et kallenavn.
HVA MENER ANDRE OM DETTE?

Visninger: 433

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Nja, du har mulighet til å lage div album under fanen "Bilder" i menylinja på topp av websiden. Og laste opp bilder/scans. Hva med stempler fra der jeg bor; mine siste funn; fluelorter som vokser på trær; moderne ordrestempler; taggingsvarianter; pene motiver; mine favorittfolk på frimerker (PF tillatt ;-); langs kysten; bil-motiv; piker, vin og seng... Alt er vel mulig å laste opp! I kveld har jeg sittet et par timer og slappet av med et gammelt album som har stått og støvet ned i kjelleren altfor lenge. Vedkommende som eide det før meg, hadde sansen for varianter, fluelorter og avvikende farge. Med min skrale kjennskap til slikt, er det sikkert mye falkeblikket unngår (...så alt overskytende pakkes i poser etterhvert). Men jeg fant da noen greier som jeg må få lastet opp en av dagene, så andre kan ta en titt.
Denne tråden begynner å bli den tråden med mest svar.
Det er nå engang slik at det kreves ikke at man legger inn fullt navn og bilde for å bli med her på Frank E Ring.
Selv om det finnes mange meninger om dette, må vi bare akseptere dette og respektere at noen vil av forskjellige årsaker være anonyme.
La oss heller bruke våre ressurser til å benytte dette forumet til hva det er laget for, nemlig utveksle informasjon om frimerker og postkort.
Vi har sikkert alle sammen noe å fortelle eller noe å vise fram som også andre kan ha glede av.
Noen har sikkert også spørsmål de lurer på som kanskje andre på Frank E Ring kan svare på.
Godt oppsummert, Arne.

Jeg foreslår nesten at hvis noen ønsker å fortsette denne tråden, så åpner de en egen gruppe for det. Gå til "Grupper" i menylinja øverst på siden; klikk deretter "Lag en gruppe".

Alle grupper, f eks en som kunne hete "studiegruppe av stempler brukt i PiB", er det mulig — for vedkommende som oppretter den — å begrense tilgangen til etter eget forgodtbefinnende. F eks er Auksjonsrapport reservert samlere som har bilde av seg i profilen, og selv ber om tilgang.
Marius "lukket" vel denne tråden, men jeg drister meg til å åpne den igjen likevel. FORTSATT SYNES JEG JO DET ER EN UTING AT FOLK IKKE KAN FREMSTÅ MED FULLT NAVN, MEN MÅ SKJULE SEG BAK SYNONYMER, KALLENAVN, KUN FORNAVN O.L.
Problemet finnes tydeligvis ikke bare her på forumet, men også andre steder. Her kan dere lese hva formannen i DANSK POSTHISTORISK SELSKAP synes om samme sak.

http://www.dphs.dk/news/default.asp?action=show&newsID=1231

Håpet er jo at dette får noen av de som fortsatt må "gjemme seg bort" til å komme ut av skapet og fortelle oss andre hvem de egentlig er.
Jeg er helt enig med Geir her
Er man saa redd for aa vise hvem man egentlig er?
Helt enig. Alle bør kunne fylle ut med fult navn. Foto er vel heller ikke så skummelt ? Kom igjen folkens......
Jeg er fremdeles mer u-enig enn enig i dette, uenig mest basert på hva som er gjengs i fora på Internett og den smule usikkerhet som er knyttet til "fullindentifisering" via slike. Det ER - som jeg før har nevnt - fullt mulig for "mindre lysskye individer" (enn frimerkesamlere?) å bruke ID´er til kriminelle handlinger. Det greier de forsåvidt uten bilde, men jeg ser likevel ikke helt fornuften i å gjøre slike handlinger ENDA lettere enn nødvendig...En "må" ikke være Paranoid for å se et slikt scenario :-)

Ellers så kan formannen i DANSK POSTHISTORISK SELSKAP mene hva han måtte vil; Det legger likevel ikke føringer til bruk av FER. Å overføre dennes mening til et slags "sannhetsbevis" for ens egne meninger blir feil, eller hva Geir?

Klart vi alle har våre synspunkter på "ting&tang" - inkl. det å respektere andres ditto, og å kunne fordøye ens eget synspunkt som av andre oppfattet som en UTING :-)

Siden det nå er "sparket nytt liv i dødlagt ball" så avslutter jeg med repetere interessen for en tråd som omhandler samlinger, forsikring og vilkår som så. Jeg kunne så gjerne startet en slik tråd, men føler ikke at jeg har tid til å følge opp på en skikkelig måte, så derfor spiller jeg ballen over til den/de som føler seg mindre befengt av den berømte tidsklemma!
Jeg er enig i NPRS. Det kan også være andre grunner til ikke og legge ut navn og bilde.

Ta kontakt så skal du nok få navnet om du ikke har det allerede.
Korrekt. For øvrig er det et trist, men velkjent faktum at kriminelle allerede bruker skattelistene ved planlegging av innbrudd.

Og sjansen for å få uvedkommende på besøk blir neppe mindre når man - med fullt navn - viser frem verdisakene sine på dette forumet eller andre samlerforum. Den alminnelige vinningsforbryteren som mer eller mindre spontant velger ut ofrene sine, vil trolig ikke bry seg med dette, men man kan være trygg på at det finnes individer på skråplanet som planlegger innbruddene sine bedre, og meldinger på Facebook om at man reiser bort og lar huset bli stående tomt i tre uker, er neppe det klokeste man kan gjøre.

Å finne adressen er en enkel sak dersom man først har personens fulle navn. Så når samlere legger ut bilder av dyrere objekter på åpne samlerforum og samtidig offentliggjør personopplysninger som kan knyttes til vedkommendes adresse og bosted, kan man til en viss grad sammenligne dette med en uerfaren turist som vifter med et dyrt kamera i et av Rio de Janeiros fattigstrøk. Ikke slik å forstå at man nødvendigvis vil bli ranet der og da. Men sannsynligheten er langt større enn om man hadde tenkt seg litt om.

Er det virkelig noen som tror at det bare er godtroende individer som oppsøker forum der folk legger ut personopplysninger? Vi lever ikke i Hundremeterskogen, og det finnes flere enn Ole Brumm og Nasse Nøff som følger med på hva som skjer på åpne forum der folk legger ut fullt navn og bilder av verdisakene sine...
Sant nok.

Og vi skal ikke se bort fra at Christopher Robin samlet frimerker ;-)
.............kan vi ikke få et lukket system når det gjelder navn og andre personlige opplysninger, resten kan være åpent?

Jeg er langt på vei enig med Geir om at vi på FER må vite hvem vi er samtidig som vi må ha en viss beeskyttelse mot kriminaliteten på nettet som mpi beskriver. Dette er virkelig ikke enkelt, og vi får vel ikke både i pose og sekk. Jeg skjønner skepsisen, og det er vel SAKEN som er viktigst (FRIMERKER og atter frimerker etc)

Åpent på FeR, lukket mot nettet, må det vel bli................?????

Tja er ikke godt nok mener jeg.............. og jeg er sikker på at Christopher Robin samlet FRIMERKER .-)
Men ville det da ikke være like greit å fortsette med dagens system? I utgangspunktet kunne det være mulig å gjøre Frank E. Ring til et lukket forum kun for de innvidde, men er ikke litt av hensikten med frimerkesamling å være åpne og forsøke å få flere til interessere seg for frimerker i stedet for å lukke seg inne i støvete klubblokaler?

Og angående spørsmålet om "vi må vite hvem vi er" - vi egentlig det? Så lenge vedkommende skriver et relevant innlegg, er det vel likegyldig om personen kaller seg Ola Jensen eller Superman-Ola; begynner man samtalen med å spørre om vedkommendes fulle navn om man snakker med noen mens man venter på bussen? Likevel er det fullt mulig å ha interessante samtaler med andre uten å stille krav til personopplysninger; innleggene her på Frank E. Ring ville ha hatt samme innhold uansett signatur.

RSS

Siste aktivitet

Robert Nilsskog svarteØistein Bøes diskusjon Farger på Nk 24 (og generelt) i gruppen Klassisk Norge
"Hei.  Lurer på en sak, kjøpte flere NK 24 fra en auksjon, ser ut som de er fra en…"
7 nov
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Og nå er Super Safe en saga blott, visst nok som en følge av EU-direktiver.Så da…"
31 okt
Steffen Haustrup Hansen la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 16

Hvordan afgør man om en NK 16 er Ia eller Ib?De er efter NK begge blågrønne og disse gamle farver…Se mer
30 okt
Carl Gøran Furst Scheve svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Da er Supersafe en saga blått, løp og kjøp det du finner for det kan bli lenge…"
7 okt
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
21 sep
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

NK 118 Trondheim-Namsos

Finner ikke dette stempelet i TIEMER 2. utgave 1989. Uvanlig ??.
21 sep
Blogginnlegg lagt ut av Helge Østensen

Postverkets statistikk

Jeg har samlet de mest interessante sidene (frimerkesalg og brev sendt) i postverkets statistikk.…Se mer
11 sep
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Navnesøk med bilder i gruppen Norske poststempler
"Oppdatering. Arkivet har nå ca 20000 bilder fra ca 5500 forskjellige…"
7 sep
Einar Strand Enkerud svarteEspen Thuves diskusjon Hjelp til denne, NK 38 ?
"Tipper det er 37 II"
2 sep
Espen Thuve la inn en diskusjon

Hjelp til denne, NK 38 ?

Noen som kan hjelpe med denne ?  NK 38 ?…Se mer
4 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Nyoppdaget OFFSAK fra 1855 !!!

Her må litteraturen skrives om. Trodde du at Norges første frimerke var et blått 4-skillings…
3 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Sjeldent "Fancy Cancel", løp og kjøp!

Utrolig mye morsomt på ebay.
27 apr
Kolbjørn Schjølberg svarteKolbjørn Schjølbergs diskusjon Kjøllefjord?
"Her er to ulike stempler fra 2003 (litra E) og 2006 - ifølge Posten fantes det ikke…"
18 mar
Gisle Martin svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Jepp, enig med deg. Men er det mulig å skille hovedtypene fra heverandre? Har ikke funnet noe…"
14 mar
Einar Strand Enkerud svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Sånn som jeg tolker Norgeskatalogen og håndboka fra 1963, så er det brukt samme…"
12 mar
Gisle Martin la inn en diskusjon

NK 137-140 Svalbard graveringstyper

NK 137-140 Svalbard finnes i 2 graveringstyper i henhold til NK.Noen som vet hvor jeg kan finne en…Se mer
8 feb
Gisle Martin ble med i Roald Aunes gruppe
Miniatyrbilde

Klassisk Norge

for de håpefulle som aldri blir tilfreds
8 feb
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Safe elektronisk taggemåler

Hei!  Vil gjerne høre fra de som har erfaring med Safe perfotronic II.  ER den enkel å bruke og gir…Se mer
26 jan
classicstamps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Hei. Vet dere om renset bensin til diverse primus/coleman produkter vil fungere? Tenker mere…"
21 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

(U)vanlig Oslo stempel...

Kan ikke erindre å ha sett dette stempelet tidligere... Det var en hel del stempler rundt…
14 jan

Grupper

© 2021   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår