Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Bortsett fra at det rimer, så har jeg tenkt litt på muligheten for å forsøke å få alle som selger (og kjøper, dernest) til å enes om en fast tid av uken for utløp av auksjoner... F eks slik at søndags kveld kan oppfattes som "fast" QXL-tid for frimerker. Bare tenk på alle de andre kveldene (og formiddagene for den saks skyld) som kan frigjøres fra PC'en, fordi man slipper å løpe rundt med alarm på mobilen for å rekke avslutningen til en auksjon på QXL (forutsatt at man bare må ha objektet).

Jeg har tenkt som så, at juli måned, saaaakte fraaamskridende som den er, især når det regner ekstra mye, og litt utenfor allfarvei når det gjelder katalog-auksjoner og klubbmøter, for ikke å glemme redusert aktivitet på QXL, kan være en god testmåned.

Ikke bare det, men jeg foreslår at du som har noen frimerker å selge på QXL i juli, merker annonsen din med "Søndagskveld på QXL" for å forsterke budskapet.

Kommer du til å følge opp? Er jeg helt på jordet? Si for all del hva du synes om saken.

Visninger: 230

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Jeg synes det høres ut som et godt forslag selv om jeg ikke pleier å legge ut mye i sommermånedene.
Har vel også i grunnen funnet ut det samme selv, da jeg i den senere tid har lagt utløpet til søndag ettermiddag/kveld. I starten la jeg det ut med 7 dager etter at jeg la det inn, og da ble jo utløpet tilfeldig. ( Hverdager i arbeidstiden og sen kveld. ) Fikk også spørsmål fra kjøpere om jeg ikke kunne legge utløpet utenom arbeidstiden da de hadde gått glipp av objekter de gjerne skulle hatt men som de ikke hadde muligheten til å være med på å by på.
Min erfaring er at ALT skjer den siste halvtimen før utløpet dersom det er et interessant objekt.
Jeg tror også derfor at selger er tjent med dette.
I tillegg har du jobben med å sende melding til kjøper å pakke objektet etc. kun den ene dagen.
Høres fornuftig ut, helt til du begynner å tenke på at hvis alle fulgte ditt råd, og du hadde tre eller flere auksjoner du fulgte, og alle andre auksjoner sluttet på samme tidspunkt, ville sansynligvis serverene til qxl fått et lite oppdateringsproblem. :)

Jeg avslutter alle mine auksjoner på mandag ettermiddag, med det er på Delcampe.

Tobben
Jeg vet ikke om jeg synes det er så lurt, det vil isåfall bli fryktelig mye som avluttes omtrent samtidig og det kan bli vanskelig å holde oversikten. Også veldig mye nytt å kikke igjennom på en gang.
Juli er forsåvidt passert, uten å gjøre noe poeng ut av det - men bør det ikke være opp til den enkelte samler / selger å velge avslutningsdag for auksjoner? Jeg har brukt Søndager ofte som avslutningsdag, men nå heller Fredager pga. manglende tid til å følge opp auksjoner avsluttet Søndag - nettbanker er nede osv. Vi har alle våre forskjellige gjøremål i løpet av uken, og jeg synes derfor ikke noe om en "sentral-dirigering" av auksjoner. "Misforstå meg rett" som Wesenlund en gang sa det, men som sagt :-)
Når begynte BBS å holde nettbanksystemet søndagsstengt?
BBS har ikke stengt *) nettbanksystem hverken på Søndag eller andre Helligdager - det vet vi alle. *) Likevel utføres ikke transaksjoner i tidsrommet fra bankens lukningstid på Fredager til tilsvarende åpningstid Mandager og ditto for (andre) Helligdager. Det er i alle fall hva som gjelder for min nettbank, samt ut fra hva jeg har hørt fra andre brukere av andre nettbanker. En Passant kan en jo filosofere litt over hva bankene tjener på dette, men det er en helt annen sak, og forsåvidt "trådløst" hvorvidt transaksjoner blir utsatt fra Fredag, Lørdag eller Søndag til påfølgende Mandag :-) Hva som har mere med tråden å gjøre er at når høsten og påfølgende vinter nå snart er over oss, og støvet atter en gang blir pusset av pinsetter, luper mm; Samt pappkasser o.l. remedier igjen blir tatt fram så vil nok antall frimerke-auksjoner på QXL igjen stige til et sted mellom 12.000 og 17.000 rullerende auksjoner til en hver tid. Dette som anslagsvise tall basert på de 2 siste år. Om vi (uvisst av hvilken grunn) "antar" at antall rullerende auksjoner skulle falle ned til et gjennomsnitt på 10.000 og som ALLE skal avsluttes i løpet av noen få Søndags-kveldstimer så sier det seg selv at det vil bli ganske så uoversiktligt og lite samlervennligt? Det er i alle fall min ringe konklusjon ang. dette - korriger meg om jeg tar feil!
Dette med nettbanker og søndagskvelder er jo perfekt i så henseende: max 1 av 10 betaler samme kveld, altså ingen problemer med registrering av innbetaling siden systemet er "go" fra mandag morgen. Med avslutning f eks fredag kveld, skulle det bli fint lite tilbakemelding før mandag morgen?

Temahopp:
La oss for frimerkelighetens skyld si at vi har hele 20 000 frimerkeauksjoner hos QXL til enhver tid. Hvis alle disse skulle avsluttes søndag, minus da dine og noen andres, ville vi ha ca 5 000 hver søndag. Det er en god del færre enn hva f eks Skanfil kunne klare å fyre av på en lørdag. Personlig interesserer erfaringsvis mellom 2 og 10 objekter av 5 000 hos Skanfil. Kanskje én gang i året finner jeg et USA-objekt som jeg legger inn bud på og VIL ha. Kanskje én gang per 2 år finner jeg et GB-objekt av samme interess. Kanskje 1 gang per 5 år noe finsk som passer. Så mens Arvid byr på Kina, Turid byr på OL-merker, Charles byr på Bhutan og David sitter klar med tre objekter i klassisk Norge, bryr det meg heller lite hva de finner på; jeg har to-tre å konsentrere meg om selv.

Til høsten drar Skanfil i gang sine rullerende online auksjoner. Disse vil på årsbasis erstatte 2 hele auksjoner. Det vil si ca 20 000 objekter. I tillegg kommer deres mandagsauksjoner med 52 uker à 250 objekter = 13 000. Videre vil det tenkes at en del bedre QXL-objekter vil havne hos Skanfil = 2 000 til. Og til slutt skal vi nok få se at Skanfil, som hyrer inn manpower for dette prosjektet, vil skru opp dampen litt. Give or take 50 000 ekstra, egne Skanfil-objekter på nettauksjon i løpet av et år. Dette igjen vil medføre press på samling- og storlott-utrop på offentlige auksjoner i inn- og utland, og unektelig påvirke både tilflyt og utropspriser på QXL.

Følger du med ennå? Her har vi da 85 000 Skanfil-objekter som skal fordeles over 365 dager, dvs drøye 230 objekter per dag. Og disse får kanskje utløpstidspunkt fra 8 om morgenen til midnatt. På en riktig god dag kan man risikere å måtte logge seg inn 14 ganger i løpet av dagen — og likevel måtte holde seg oppe et par timer lenger på natta enn hva kroppen har lyst til.

Søndagskveld på QXL kommer med andre ord til å bli en breeze, en stund man kan sitte og slappe av med å by på noen få objekter som passer smuckers inn i frimerkesamlingen sin.
Jeg har flust med objekter nå på Søndag, i likehet med mange andre.

RSS

Siste aktivitet

Espen Thuve la inn en diskusjon

Hjelp til denne, NK 38 ?

Noen som kan hjelpe med denne ?  NK 38 ?…Se mer
4 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Nyoppdaget OFFSAK fra 1855 !!!

Her må litteraturen skrives om. Trodde du at Norges første frimerke var et blått 4-skillings…
3 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Sjeldent "Fancy Cancel", løp og kjøp!

Utrolig mye morsomt på ebay.
27 apr
Kolbjørn Schjølberg svarteKolbjørn Schjølbergs diskusjon Kjøllefjord?
"Her er to ulike stempler fra 2003 (litra E) og 2006 - ifølge Posten fantes det ikke…"
18 mar
Gisle Martin svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Jepp, enig med deg. Men er det mulig å skille hovedtypene fra heverandre? Har ikke funnet noe…"
14 mar
Einar Strand Enkerud svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Sånn som jeg tolker Norgeskatalogen og håndboka fra 1963, så er det brukt samme…"
12 mar
Gisle Martin la inn en diskusjon

NK 137-140 Svalbard graveringstyper

NK 137-140 Svalbard finnes i 2 graveringstyper i henhold til NK.Noen som vet hvor jeg kan finne en…Se mer
8 feb
Gisle Martin ble med i Roald Aunes gruppe
Miniatyrbilde

Klassisk Norge

for de håpefulle som aldri blir tilfreds
8 feb
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Safe elektronisk taggemåler

Hei!  Vil gjerne høre fra de som har erfaring med Safe perfotronic II.  ER den enkel å bruke og gir…Se mer
26 jan
classicstamps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Hei. Vet dere om renset bensin til diverse primus/coleman produkter vil fungere? Tenker mere…"
21 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

(U)vanlig Oslo stempel...

Kan ikke erindre å ha sett dette stempelet tidligere... Det var en hel del stempler rundt…
14 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn en diskusjon

NK1871 nyanser i fargemetning

Her har Marit Bjørgen gradvis fått seg oransje landslags-drakt... …Se mer
12 jan
Kolbjørn Schjølberg kommentertempis blogginnlegg Hvis noe er for godt til å være sant...
"...og Legion lever utrolig nok videre til stadig høyere priser..."
12 jan
Carl Gøran Furst Scheve kommenterteRolf Erik Sjøstrands blogginnlegg Følgeseddel fra 1910
"Dæven for en flott sak."
11 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands blogginnlegg Følgeseddel fra 1910
"Nå også med attest!!   Godt Nytt År !!"
2 jan
classicstamps svarteclassicstampss diskusjon Moderne Variant
"Thune på vakkert blått hav"
nov 27, 2020
Ole svarteclassicstampss diskusjon Moderne Variant
"Denne varianten er kjent og er beskrevet i siste utgave av Norsk filatelistisk tidsskrift nr 7…"
nov 26, 2020
classicstamps la inn en diskusjon

Moderne Variant

For meg så ser det ut som merket til høyre mangler en farge i trykken. Jeg kan ikke se at det er…Se mer
nov 26, 2020
classicstamps svarteclassicstampss diskusjon NK4 Askevold
"Takker, ikke så sjeldent altså :)"
nov 25, 2020
Einar Strand Enkerud svarteclassicstampss diskusjon NK4 Askevold
"6 punkt"
nov 25, 2020

Grupper

© 2021   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår