Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Det dreier seg om Målsnes-stempler (toring med tverrbjelke) på Krigsforlis og Landshjelp. Lette å avsløre,stempeldato er 18-11-43, og merkene kom i 1944. Er listet i NK

Visninger: 1172

Vedlegg:

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Ja, jeg burde kanskje det - og dersom det har interesse så var det objekt 5756 på kommende SKANFIL-auksjon.

Her er "hele mailen" : - eller rettere mailene: FØRST:

EMNE: obj. 5756

Hei.


Jeg har trukket dette obj. da du sans. Har rett og vi må sjekke merket nøyere. Takk for hjelpen.

Mvh.

Kjell Langli

Skanfil OsloSÅ DA JEG SPURTE OM OBJEKTETS VIDERE SKJEBNE:

SV: obj. 5756


Hei.
Den vil sansynligvis komme opp igjen på neste auk. med mer korrekt beskrivelse og endret pris.

Mvh.

Kjell Langli

Skanfil Oslo


Poenget mitt er og blir det samme - Jeg synes fortsatt de aller, aller fleste handlere og auksjonsfrima er ryddige og grei og ha med å gjøre i motsetning til hva du prøver å fremstille det som!
Hei igjen, Geir. Nå skal du høre her:
Jeg har aldri sagt at de aller fleste handlere og auksjonsfirma ikke er ryddige og greie å ha med å gjøre.

Ha det klart for deg.

Frimerkehandlere med butikker man kan besøke og handle i, er noe av det flotteste frimerkehobbyen har å by på -- forutsatt at handlerne ikke bare har en disk med glansbilder og heller sender alt det som kan være bra å ha på auksjon... enten de lager "auksjonen" selv eller benytter andres tjenester. Jeg elsker å gå i frimerkebutikker og gjør det så ofte jeg får anledning. Rask fingerregning tilsier at jeg har vært i 7 stykker siste to måneder. I 6 av dem la jeg igjen penger. Og hadde en veldig interessant tid i samtlige 7.

Når det gjelder Skanfil-merket, så er det allerede trukket, slik at vi andre ikke får se hvordan det ser ut (med mindre bildet står i katalogen).

Jeg håper du får kaffe og kake neste gang du er innom dem, siden du nå har gjort jobben deres som de tar rundt 40% av salgssummen for.

Men hvorfor si A og ikke B?

Dette var objekt 5756. Jeg vet ikke hva som var feil med det, for nå er bildet som nevnt fjernet fra nettet, men ut ifra de andre merkene i samme kolonne, vil jeg tippe at det var noe galt med taggene. Og galt er ytterst, ytterst sjelden noe positivt i filatelien, med mindre det er trykkeriet som har gjort noe galt. Er vi ikke enige om det?

Kan du, Geir, fra objekt 5753 til objekt 5762 (det er samme siden på nettet, for enkelthets skyld) plukke 2-Skilling Oscar-objekter som objektivt sett ikke burde kvalifisere til annerledes beskrivelse?

Du skal få kaffe og kake eller lettøl og peanøtter av meg, fritt valg.
Hvor har du funnet 7 frimerkebutikker?

Nå har vi kun 1/2 butikk igjen i Stavanger :-(
Å, tar trikken, tunnelbanen og bussen rundt i byen... og reiser litt utenlands i sommervarmen. Fikk dessverre ikke anledning til å dra til Marker/Ørje for noen helger siden -- der var det flott utvalg i fjor og sikkert ikke noe dårligere i år.

Men dere i Stavanger og nærmeste omegn som handler med frimerker kunne jo spleise på et lokale? Om dere bare har åpent lørdager og søndager, skulle vel omsetningen bli rent god for det? Til tross for begredelig vær under Nordia2008 strømmet det på med lokale samlere i løpet av helgen; særlig søndagen var travel.
Dessverre tok jeg ikke kopi av fotoet som lå ute på nettsiden til Skanfil i minst et par uker. Det jeg spurte om i i mitt spørsmål var om øvre venstre hjørnetagg kunne være reparert/påsatt? Det virket nemlig slik på fotoet- dog litt vanskelig å se kun utfra fotoet og det forelå ikke noe foto fra baksiden av merket. Og med to dårlige/korte tagger i nedrekant (som var beskrevet) og en mulig påsatt hjørnetagg var utropet på kr. 1000,- altfor høyt -lux stempel tiltross - iallefall etter min ringe mening.

Ellers vet jeg ikke helt hva jeg skal si til dine vaklende svar lengre - nå er plutselig handlerne helt ok å ha med å gjøre! (handle hos etc)- men for litt siden påstod du:

Bare bortkastet å sende handlere mail. Kan ikke lære gammel hund å logre osv.

Jeg får ikke disse utsagnene til å henge isammen, men det er sikkert bare meg det er noe galt med. Men som sagt er jeg HELT UENIG i ditt syn - det nytter nemlig så absolutt å sende mailer til de aller fleste handlere og auksjonsfirmaer etter min ringe erfaring. Noe vel også HANS BRUBAK nå har erfart med VF-auktion!

Ellers er jeg ikke så veldig opphengt i beskrivelser av enkeltmerker - synes det er langt viktigere med gode foto slik at enhver selv kan bedømme hvordan merkene er og danne seg sin egen oppfattning. Hva andre måtte mene om samme merke er egentlig ikke så veldig intressant.
Og med gode foto av begge sider kunne egentlig beskrivelsen av merker bare droppes slik jeg ser det.
Bare bortkastet, ja. Hvorfor skal jobben deres være noe du som kunde må holde på med? Dersom frimerkesamlerne skal trekkes inn i verdikjeden, bør de jo få noe igjen for det, jfr IKEA som gir deg møbler for en rimelig penge fordi du henter dem på lager og skrur dem sammen selv.

Rent retorisk, sånn langt på natt, kan jeg jo også minne om at det finnes frimerkehandlere som ikke har epost eller hjemmesider heller. Og det kan godt være folk med spennende utvalg. Jeg er ganske sikker på at 3 av de 7 frimerkebutikkene jeg har vært innom i det siste ikke har websider. 1 av dem har nok epost, for han sitter ofte og surfer istedenfor å klippe kilovare eller fylle på i hyllene med nyprisede lekkerbiskener som får tennene til å løpe i vann.

Handlerforeningen, derimot, er veldig opphengt i beskrivelser, og vil sette en beskrivelse foran et bilde i en konfliktsituasjon, jfr diskusjon under foreningens årsmøte i Stavanger oktober 2008. Det bør du som kjøper frimerker være obs på. Særlig hvis du oppdager at frimerket du har kjøpt ikke samsvarer med beskrivelsen og ønsker å returnere det under Handlerforeningens policy.

Men du har helt rett i at gode scans er viktig, Geir. Skanfil Auksjoner AS har, vil jeg påstå, som eneste norske auksjonsfirma, ypperlige scans på nettet av enkeltobjekter. Det er jo derfor både du og jeg kan legge merke til at det innimellom kan forekomme avvik mellom beskrivelse, objektbilde og utropspris.

Et av problemene for frimerkeauksjoner i Norge akkurat nå, øyensynlig, er at mange handlere har foretatt bomkjøp som de nekter å skrive av som tap. I et driftsår med godt resultat kunne det kanskje gått greit å fått en statsautorisert revisor med god kjennskap til filateli (dem er det mange av) å forestå en reell avskriving av tap på bomkjøp... men hvis vi nå er inne i, som mange andre bransjer også takket være det vi kaller finanskrisen, en liten omsetningsduppert, er det ingen regnskapsmessig fordel å skrive av tap for disse handlerne. (Og privatpersoner får jo ingen avdrag for tap på varelager uansett -- for dem blir det kanskje enda mer prekært å få dyttet bomkjøpene over på andre? Men det blir bare spekulasjoner, til tross for de mange himlinger med øyner på siste Germeten-auksjon etter at lotter og samlinger var gått under hammeren). Bomkjøpene leveres inn til auksjoner. Der har man et stort arbeidspress for å få kataloger ferdig i tide og beskrivelser, scans etc unna. Noen steder kan det hende at det faktisk er innleverer som skriver objektsbeskrivelsene. Akkurat det behøver jo ikke være noe problem i gode tider, men kan problemet oppstå i det som enkelte oppfatter som dårligere tider?
Jeg sendte en mail til VF nå, så får vi se om det skjer noe.
Alltid greit å høre fra kunder som sitter med kunnskap!

Det vet jeg fra erfaring!
Uten å kommentere diskusjonen som oppsto rundt tråden jeg la inn,kan opplyses at VF-auktion har trukket de to objektene. Raskt levert!

RSS

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteTrond Rosselands diskusjon oppdatering
"Siden holdes oppe men har ikke blitt oppdatert med tanke på lenker på lang tid.De…"
20 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Hei igjen. Takk for innspill vedr. ny NK Inge. Denne NK’en måtte jeg bare skaffe…"
5 mar
Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
24 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår