Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

I forbindelse med Norsk filatelistforbunds landsmøte i Drammen for et par helger siden ble NFs nye nettsider lansert.

I NFT4/11 står det at det skal finnes en lukket del for medlemmer, men at alt skal være åpent den første tiden. Er det noen som har lokalisert (og sett!) denne delen?

Hvorfor jeg er så nysgjerrig, er fordi noe av det som jeg har på følelsen at frimerkesamlere savner i Norge, er en plass på internett der de enkelt og uten fordyrende mellomledd kan kjøpe og selge frimerker — fort og gæli.

Dagens alternativer i form av nettauksjoner (eventuelt med "kjøp-nå"-funksjon) tar fra 10 til 40% kommisjon. Det blir som å tørke nesa med bomullslommetørkler og kaste dem i søpla etterpå, all den tid samme firma gjør minimalt for å markedsføre dine objekter til potensielle samlere/kjøpere.

Dagens alternativer i form av nettauksjoner viser seg også i praksis å være basert på en forretningsmodell der oppkrevd opplastingsavgift for så mange auksjonslotter som mulig er å foretrekke framfor noen få men gode. Slik kan vi blant annet observere at frimerkehandlere dumper siste rest av verdighet på nettauksjonene gjennom stråmenn istedenfor å brenne inne med tap på blåøyde bomkjøp fra sine kilder. Det sier seg derfor at det som samlere flest kunne ønsket seg, drukner i en malstrøm av je ne sais quoi

Jeg hadde derfor håpet at NF ville tatt initiativ til en medlemsservice på linje med USAs samlerforening (APS) som har sin StampStore der klubbmedlemmer kan "handle trygt" seg imellom.

Men hvis det nå ikke dukker opp noen nettløsning hos NF, kan det da være en idé å starte med slikt her på FER?

Jeg har merket meg at systemet fungerer dels tilfredsstillende, dels er komplett ubrukelig, på australske StampBoards. Mens enkeltmerker går tregt, kan små lotter gå veldig fort — hvis det er interesse for dem. Utfordringen for den som selger, er såklart å treffe prisen riktig. StampBoards krever f eks at prisen skal være på et nivå som ligger "mellom samlere", altså samme prinsipp som Norgeskatalogen tradisjonelt setter sine priser etter.

For FER skulle det være mulig å dra i gang etter samme modell som StampBoards, men det vil kreve at vi tar i bruk moderators som har tid og anledning og vilje til å flytte avsluttede salg til en parkeringsplass.

 

Hva sier dere snart 400 andre samlere i FER til et slikt tilbud? Og dere 2000+ som stadig surfer innom en ti-minutters tid?

Visninger: 1068

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Det jeg kunne tenkt meg i tillegg var en "ønskes kjøpt" del der man kan legge ut sine huller. Det er ikke alltid lett for en selger å vite hva folk ønsker :o)

 

Ellers så høres 5 åpne objekter litt lite ut, men detaljene finner vi ut under veis.

5-6 bør være nok, for hvis man ikke får omsetning på dem, er det noe som ikke stemmer -- pris, type lott / objekt osv. Bedre da at selger trekker tilbake enn at vi druker i slikt som ingen bryr seg om eller som blir priset på handlernivå (~5x samler).

 

Ønskes kjøpt har vi allerede: Trådsamlingen Wanted.

Gleder med til å plukke opp mange godbiter her hvis ting virkelig skal prises til 1/5 av handlerprisene :-)
Mine klubbauksjonserfaringer er at det meste farer for 1/10 av handlerkatalog el.l. ... men at det noen ganger svinger litt oppover hvis en ivrig handler eller hjemstedssamler slenger seg med ;-)

Klar over Wanted delen, men ønsker samme regler som ved salg. Dvs. ikke for mange objekter (slik at vi drukner) og at de ikke ligger ute alt for lenge. Lenge nok til at de som er aktive får sjekket det ut og dersom ingen har det så slettes annonsen. Vedkommende kan da prøve igjen etter noen måneder (dersom hullet fortsatt er der og verker) eller poste i Wanted ?

 

Bare forslag fra min side :o)

Høres bra ut - enkelt og greit - men det bør kanskje være et "pristak" på merker som

legges ut for salg eller bytte. Eksempel: Legger jeg ut en lot og/eller årgang inkl.noe

rimeligere merker kan det bli mye ekstra jobb med bilder av både for og bakside.

Hvis jeg da for eks. skal selge en årgang postfriske Norge 1972 for kr.99,- så kan det

ta mye (bortkastet) tid å ta bilder av både for og bakside. "inklusive baksider" kunne

kanskje være for merker med for eks. katalogverdi over kr.100,-???

Ellers er jeg ganske enig med Are - spesielt på "ønskes kjøpt" delen. Kommer gjerne

tilbake med mer kommentarer etterhvert...

Ta heller årgang 1972 for en femtilapp, så får du solgt den rimelig kjapt. For en hundrings kan du forsøke QXL eller eBay.

Men skal du selge f eks årgang 1970, så bør du sørge for at papirtypene stemmer med 1970-opplagene, og ikke ståltrykkmerker fra senere opplag — såpass filatelistisk innstilte kan vi være.

Hva lotter angår, så ta bilder så godt det lar seg gjøre. 5 eller 10 bilder; husk at du også kan beskrive med ord — har merket en rift, så skriv at merket har en rift. Er det søppel, kan du heller tømme det der andre tømmer søppel på markedet istedenfor. Det er ingen menneskerett å være på Frank E Ring.

Sånn for ordens skyld. Dette faller i god smak hos meg også.

Takk for svar !!! Jeg kunne jo legge merkene ut for en tier også - da ville de vel gå fortere? Poenget var at det tar meg for mye tid med bilder, tekst osv. for å (spissformulert) "gi bort" merkene !!!

Jeg kjøper eller selger aldri "søppel" og er vel en av de som har brukt mest tid på klager til handlere osv. de siste årene - som selger søppel til fantasipriser enten direkte eller via nettauksjoner...  God Menneskerett og Happy New Year!

Marius,

dette er et flott initiativ! Jeg har dog en kommentar; jeg syns ikke det trengs enda en "Delcampe" / eBay.de "fastpris", der det ligger "en million" merker i Normal-kvalitet som de færreste vil ha. Nei, da syns jeg at det i tillegg til dette skal være en mulighet til å liste "godbiter".... om noen skulle sitte på et super-lux KAARVAAG, eller spesiell forsendelse / postkort etc, er det vel ingen med vitende vilje som lister dette til fastpris 10 kr :) Slike "lieb"-objekter kan kanskje listes som "Gi bud", så er det opp til selger/kjøper isegmellom og bli enige om prisen. Som et eksempel har jeg selv betalt 150x listeprisen for et "lieb" objekt fra en FER'er :)

En slik mulighet her på FER er dessuten et meget hederlig alternativ enn å la Skanfil/FCM ta seg av saken.

LIEB har med andre ord ingenting her å gjøre. Til det er segmentet altfor smalt. Lux KAARVAAG, som alleburde vite at Kolbjørn samler, er det selvsagt mye mer samlerkollegialt at de henvender seg direkte til deg med.

LIEB og listepris har jo ingenting med hverandre å gjøre, selv om noen kremmere har forsøkt seg på katalogføring. Lørdagsunderholdning et halvt dusin ganger i løpet av året er jo for filatelister å følge med i salen når skikkelige godbiter auksjoneres bort. Mangt et svett fjes har sikkert tenkt: "Dæven, en sånn har jeg nesten også".

For å unngå slik oppfylling av enkeltmerker og dill som vi nå ser på QXL og eBay til fastpris, kan vi ha en minstepris på det som tilbys. Er 50,- ok? I så fall kan man kvitte seg med lotter som "katalog" ville sagt 500 for på en anstendig måte som noen andre samlere vil få glede av også.

Nå er jo dette tenkt for hobbyister. God hobby og god tid går hånd i hånd, synes nå jeg. Gode priser også ;-))

Årgang 1972 postfrisk ville utvilsomt gått enda fortere for en tier, men da ville vi snart drukne i 10-kroners dill som passer seg bedre i handlerkasser man kan bla eller rote seg gjennom og trekke opp de man får lyst på. Hvis vi tar 50,- som minstepris blir det kanskje bedre balanse begge veier? Om 50,- virker for dyrt, får man vel bare laste på med noe  mer i lotten?

RSS

Siste aktivitet

Tom Herzeth svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Tusen takk!"
15 sep
Gisle Martin svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Fant dette bilde på GiBud. Håper det hjelper.…"
14 sep
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Bilde av variant kronprinsesse Martha.

Er det noen som kan hjelpe  med bilde av NK 442 v1 ? Kronprinsesse Martha .   Se mer
7 sep
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Tusen takk for hjelpen. Da kan albumsidene sluttføres!! Rolf Erik"
26 jun
Rolf Scharning svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Til Tyskland 1914: Brevporto 30 øre, rek. gebyr 20 øre, assuranse 16 øre.…"
25 jun
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

Hjelp til portosatser.

Hei,Noen som kan hjelpe med hvordan portosatene på disse to verdibrevene er satt sammen.Brev 1: Til…Se mer
7 jun
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

KRA. STEMPEL

Kort til Paris i 1907 frankert med NK 73, 74 og 75 på forsiden. Uvanlig stempel?
28 mai
Ole Brænne svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"De nye nettsidene er betraktelig tregere enn før.For meg så virker den nye layouten…"
23 mai
Carl Gøran Furst Scheve svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Er du int. i å bytte bort det merket med rundstempel i stilling 8 og et tilsvarende i…"
15 mai
Johnny Thørnquist svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"Også jeg mener å merke at de nye nettsidene er tregere med å oppdatere seg etter…"
13 mai
Robert Nilsskog la inn en diskusjon

Ny nettside hos SKANFIL

Hei alle sammen.Skanfil har fått ny nettside, hva synes dere om den folkens?Har fått noen inntrykk…Se mer
13 mai
Svend Wæver la inn en diskusjon
8 mai
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Takk for tilbakemelding (RES) Regner med at fordamping likevel skjer raskere en ved vann (som…"
16 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Jeg er nok mer Signoskop-fan enn fan av disse kjemiske preparatene. Men skal prøve å…"
16 mar
Gisle Martin svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Meld tilbake etterhvert som du får gjort deg noen erfaringer. Hvordan gikk det med toll og…"
14 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Benyttet linken over for å bestille. Etter noen uker dukket det opp en pakke fra…"
14 mar
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hei Arild.Jeg så på Facebook at du bruker sjablonger som dekker hele/en stor del av…"
24 feb
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Tusen takk. Verdt å se nærmere på. Spesielt det med stemplene. Nå skanner…"
22 feb
Carl Gøran Furst Scheve svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Fargene jeg ble oppfordret å få tak i er orange blå og div rødfarger…"
20 feb
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Må finnes ut av, takk for tipset Gisle Martin!"
2 feb

Grupper

© 2022   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår