Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Etter at servicedisken for filateli i Kirkegata forsvant da Oslo sentrum postkontor (det som bare stemplet OSLO i en god mannsalder) lukket dørene for godt, ble med tiden frimerkesamlere dirigert til Grensen postkontor.

 

Hvor god eller kyndig frimerkeservice man fikk der, kan jo de som var innom i ny og ne gjerne uttale seg om i denne tråden.

 

Det er neppe uten påtrykk fra frimerkesamlere at Frimerketjenesten fra nyttår åpnet egen frimerkebutikk i lokalene sine i Schweigårdsgate 33 B, 2. etg (ta f eks bytrikken — det er langdrygt og sørpete å krysse Grønland uten ski i den globale oppvarmingens tidsalder).

 

Er det noen som har besøkt / testet den nye butikken ennå?

Visninger: 674

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Var innom der i dag, og kjøpte noen få posthornmerker i odde verdier til frankeringsbruk for til sammen kr 250. Fikk da også med noen hjørnemarginaler. Betjeningen var en hyggelig ung dame av svensk opphav, som kunne fortelle at filateli var et nytt område for henne. Men du vil etter det jeg oppfatter også møte noen av de rutinerte og dyktige folkene du treffer på utstillinger og messer.

Det var lagt fram noen kataloger til oppslag, det var et stort bord der og materialet de hadde til salgs var utstilt. Og du slipper å stå med en kø bak deg på et travelt postkontor.

Nå skal de ha offisiell åpning om ikke så lenge.

Jeg har vært innom butikken to ganger, en gang før jul og ved utgivelsen av nye frimerker 3.januar. Begge ganger har jeg fått veldig god service. Den 3. januar var jeg innom på jakt etter den nye frankeringsetiketten Isbjørn II pålydende kr 14,00 (PFE34). Da jeg kom dit like før stengetid hadde de ikke den nye frankeringsetiketten i butikken,  det er tydelig at veldig få visste at den utkom den dagen. Ikke så rart kanskje, da Posten ikke forhåndsvarslet om utgivelsen. Uansett var damen i luken var hjelpsom, og ringte til lageret, og fikk sendt med lynbud en bunt på 100 merker. Jeg kjøpte seks merker og brukte tre av dem til å lage FDC med PFE34. Det må vel være en moderne raritet?

Apropos etiketter, om enn ikke relevant, så kan jeg nevne at sommerfugl-automaten på Majorstua i Oslo var i flittig bruk under julestria. Med 115 foran seg på kølapp-tavla valgte mange å putte penger på automaten istedenfor. Det ergrer meg at jeg ikke dro fram mobiltelefonen og tok bilder av en slik seanse.

 

Men da har i hvert fall samlere noe å lete etter: ekte brukte etiketter på julepost. Julepost later til å spares lenger enn vanlig post (stemmer ikke det?), så mulighetene for at framtidige generasjoner kan gjøre funn bør være gode.

Nå tar ikke Ganket-automatene mynter og sedler, men kun kort ;). Forøvrig er automaten på Majorstuen postkontor (0RY) flyttet fra Kristiansand, og på kontoutskriften min sto det at jeg hadde handlet på Kristiansand postkontor. Vet ikke om Posten har fikset dette nå, hvis ikke blir det nok mange forvirrete kunder.
Er ikke sikker på hvilken tidsperiode du har i tankene, men på en "tidsavbrudd-kvittering" jeg har fra 17.12.2010, er det opplyst øverst at kvitteringen er fra Majorstuen i Oslo, men lenger nede står det med større bokstaver: "MAJORSTUEN POSTKONTOR KRISTIANSAND". Ja, ja, med Postens stadige omstruktureringer er det vel bare naturlig å flytte en hel bydel i Oslo til Sørlandet. Ellers har jeg spurt personalet nøyaktig hvilken dag automaten ble tatt i bruk der, og det var onsdag 1. desember.

I forbindelse med den gradvise avviklingen av de velkjente Newvision-automatene som i snart ni år har gitt oss ugler og isbjørner, har jeg innhentet mye informasjon om automatene, blant annet har jeg fått lov til å ta bilder av innsiden; bilder jeg skal legge ut her på Frank E. Ring senere. Omtrent det eneste jeg savner nå, er en kopi av bruksanvisningen, som etter alt å dømme ligger øverst i selve automaten - til venstre for myntinnkastet. Men hva Ganket-automatene angår, ble jeg rimelig overrasket da jeg fikk høre at de er avhengige av online-forbindelse med Danmark for å i det hele tatt kunne fungere.

Og siste nytt for alle ATM-interesserte: Idag fikk jeg etter en lengre samtale med en automatansvarlig høre at man (etter alt å dømme tidlig på vårparten i 2009) hadde fått utlevert papirruller med tykt, hvitaktig bakpapir - til bruk i automatene. I denne automaten fungerte det imidlertid ikke, da skjæremekanismen hadde vanskeligheter med å få kuttet merkene; noe som antagelig også gjelder andre automater. Så er spørsmålet: Hvordan så disse merkene egentlig ut på forsiden siden bakpapiret var annerledes, og papirtypen derfor kanskje av en ny, og hittil ukjent type? Først kunne jeg ikke riktig forstå hva den postansatte siktet til da dette var fullstendig nytt for meg, men vedkommende kunne bekrefte at det var snakk om Isbjørn II.

Er det noen som har mer kjennskap til dette, eller har sett slike merker med egne øyne? På grunn av tykkelsen og problemene med kutting av merkene er jeg i tvil om dette papiret noensinne ble tatt i bruk utover forsøksstadiet, men uansett hadde det vært fint om noen hadde flere opplysninger å komme med; Frimerketjenestens PFE blir levert ferdig oppkuttet i små plastposer, så disse merkene blir tydeligvis produsert på et annet vis, eller...? Blir PFE-ene først laget i ruller, for å så bli kuttet opp? Så kanskje papirtypen var den samme man bruker i produksjon av PFE? På den annen side - hvorfor lage ruller med så tykt bakpapir uten å på forhånd sjekke om automatene var i stand til å kutte opp merkene? Muligens en feilleveranse...???

Samling av automatmerker er mer fargerikt enn folk er klar over, og det finnes neppe noe annet felt i norsk filateli hvor man finner flere rariteter og unikater hva valørene angår. Man kan bare oppsøke en hvilken som helst frimerkehandler, legge en stresskoffert full av pengesedler på bordet, og spørre om å få et eksemplar av Isbjørn I med valøren 60,00...

God Helg!
Du verden: Har de svenske småpikerne transformert seg fra servering til frimerkesalg!?!<p>Hadde det ikke vært for at føret over Haukeli er enda mer slapset og risikopreget enn å krysse Grønland i Oslo så hadde jeg beveget meg til Schweigårdsgate 33 B omgående!<p>Men "fra spøk til alvor" så er det positivt å merke seg at posten nå igjen yter en viss grad av samlerservice utover de nettbaserte tjenestene.

Nå blir det offisiell åpning av butikken til torsdag, med muligheter for å skaffe seg et eget motivstempel, samt en sniktitt på resten av frimerkeprogrammet for 2011, og hva slags frimerker som er tenkt utgitt i 2011.

 

Noen som kan ta seg en tur innom og deretter legge ut litt info?

 

Les mer her

Ryktet vil ha det til at alle som stikker innom får en presang.

 

Men antakelig best av alt: muligheten til å kjøpe Frimerketjenestens egne klipp-pakker. Disse inneholder frimerkeklipp fra innkommende post, og er derfor stappet med bra bildemerker fra hele verden; et røverkjøp for motivsamleren.

tar vel en tur innom. Slutter klokka 12 på uio den dagen.

Første regel for frimerkeinnkjøp: vær der idet de åpner. Aller helst dagen før ;-)

 

På frimerkeutstillinger går det beste materialet allerede før åpningen. Gjerne kvelden før. Handlere og folk som på en eller annen måte kan hevde at de er tilknyttet arrangementet, sørger for å komme seg inn og så er handelen i full gang. Jeg har hørt om kasser i slengen ;-) Eneste unntaket i Norge må være postkortmarkedet i Ørje (slutten av juni hvert år), der arrangøren har nedlagt forbud mot intra-handel før messen åpner. Så er det da bestandig mye bra å finne der for samleren, enten man liker frimerker, brev eller postkort. Absolutt et marked å anbefale (men ta med LED-lommelykt hvis du vil studere farger, for arrangementet er i Marker idrettshall, fullstendig belyst i gult).

Der er i alle fall et unnantak til: Samlarmessa på Skei no til helga. Sjå program.

RSS

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteTrond Rosselands diskusjon oppdatering
"Siden holdes oppe men har ikke blitt oppdatert med tanke på lenker på lang tid.De…"
20 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Hei igjen. Takk for innspill vedr. ny NK Inge. Denne NK’en måtte jeg bare skaffe…"
5 mar
Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
24 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår