Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

HJELP!!! Hvordan skal jeg få tid til alle mine prosjekter????

Jeg trodde jeg hadde begrenset mine områder med å satse på noen få prosjekter, men hvordan skal jeg få tiden til å strekke til??

Poststeder i Oppland fylke har jeg jobbet med i ca. 35 år, men mye gjenstår før jeg kan si meg fornøyd med resultatet.

Posthorn 1909-29 utgaven startet jeg opp med for et par år siden, og er i startfasen her. Jeg har flere 10.000 merker liggende som skal sjekkes, og etter det jeg har forstått bør også baksiden (VM) sjekkes??

Etter at jeg fikk regnearket fra Erling Andresen vedr. PiB har jeg prøvd å ajourføre dette etterhvert som det er endringer, og har til nå oppdatert denne ca. en gang pr. måned. Det går med en helg til denne oppdateringen.

Den senere tiden har jeg vel nesten ikke hatt tid til å se på et frimerke!!!

Vurderer å foreta en ytterligere begrensning, og da er det kanskje naturlig å velge ut enkelte valører av 1909-29 utgaven. Har jo håndbøkene på 5- og 10-øre så disse vil jeg nok satse videre på. Har også mye liggende som ikke er gjennomgått enda av disse.

En del andre valører har Åge Brudeseth fått låne til gjennomsyn, og jeg har fått tilbake mange "varianter" som han har plukket ut til meg som takk for lånet.

Det som står igjen og som ikke er gjennomgått i det hele tatt er 25 øre og 35 øre, og her er det mange tusen merker. Jeg vet ikke hvor interessante disse valørene er, men kanskje jeg kommer til å legge disse ut i lotter på QXL etterhvert. Det er jo 99,9% garantert urørt vare. Jeg har kun tatt en rask titt ved sorteringen av merkene og plukket ut noen stempler.

Men nå har snøen kommet, og bortsett fra snømåking blir det vel litt mer tid til innendørsaktiviteter en stund framover ;-)

Visninger: 114

Kommenter

Du må være medlem av Frank E Ring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Frank E Ring

Kommentert av Arne Korshavn den 27 november 2010 kl. 18.09
Endelig litt tid til å se på frimerker igjen. Som tidligere nevnt har det gått med mye tid den senere tid til ajourføring av diverse lister/oversikter etc.
Fant fram merkene som Åge Brudeseth har plukket ut ( som nevnt tidligere i denne bloggen ).
Her var det mye moro gitt!!
Totalt er det vel ca. 430 forskjellige "varianter", og Åge har også gitt meg noen utfordringer.
Alle variantene er merket, noen med beskrivelse av kjennetegnet og andre med bare pos. nr. eller klisjefeilnummer. Gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å finne alle variantene.
En god del varianter har han funnet på flere merker, så der er det enklere å finne samme feilen på alle merkene. Der det kun er ett merke blir det litt mer detektivarbeide med å finne varianten, men det er jo dette jeg liker med hobbyen min!!!

Kommentert av Arne Korshavn den 14 november 2010 kl. 14.11
Enig i at frimerkesamling er noe å pusle med.
Når det gjelder mitt prosjekt Poststeder i Oppland så har jeg kommet et godt stykke på vei, men finner stadig noe nytt selv om det etterhvert går lenger tid mellom hver gang noe nytt dukker opp.
Vedr. PiB så samler jeg selv i utgangspunktet kun Oppland fylke, men synes det hadde vært synd å ikke prøve å ajourføre oversikten over hele landet når jeg har kommet så langt. For min egen del trenger jeg jo ikke mer enn opplysninger fra PiB i Oppland.
Så til Posthorn 1909-29. Problemet her er ikke å finne materiale å jobbe med, heller kanskje det motsatte. Jeg har vel mer enn nok egentlig. Det jeg tenkte på var heller om det er riktig av meg å være så egoistisk å sitte på alt dette når jeg mest sannsynlig ikke vil ha tid til å gå gjennom alt dette. Som sagt er dette ganske sikkert ikke sett gjennom av andre før, og da kan jeg nesten garantere mange morsomme og spennende timers arbeid dersom jeg lot andre få sjansen.
Kommentert av Marius den 13 november 2010 kl. 20.49
Du er inne på noe viktig her, Arne: frimerkesamling er noe å pusle med. Mynter, miniatyrflasker og golfballer har helt andre behov for stell og personlig utvikling... du behøver knapt bry deg om dem. Og går du lei, får du brukt myntene i butikken, drukket opp flaskene, og slått ballene langt inni skauen.

Frimerker, derimot, krever mye tid og stell, men gir samtidig rom for masse lesing og pusling og leting utenom selve samlingen. Når du går lei står det til og med andre klar til å ta over etter deg... iallfall pleide det å være slik.

Tålmodighet er et annet moment som frimerkesamlere kan lære seg: om du ikke får det du vil ha i dag, byr det seg sikkert en annen mulighet i morgen, overimorgen, neste år, om fem år osv. Innimellom kan du til og med kamuflere frimerkesamling som langhelger og ferier til eksotiske destinasjoner. Akkurat denne helgen, eksempelvis, Grønland, i Oslo.

Men du har kanskje valgt deg noe som er fryktelig vanskelig å samle på, iallfall hvis vi skal dømme etter auksjonen på Grønland: Der var det PiB-fritt, og fælt få bra objekter til en som samler posthorn 1909/29. Hvilket sier litt om hva samlere har minst lyst til å selge for tiden.

Siste aktivitet

Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Tusen takk for hjelpen. Da kan albumsidene sluttføres!! Rolf Erik"
26 jun
Rolf Scharning svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Til Tyskland 1914: Brevporto 30 øre, rek. gebyr 20 øre, assuranse 16 øre.…"
25 jun
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

Hjelp til portosatser.

Hei,Noen som kan hjelpe med hvordan portosatene på disse to verdibrevene er satt sammen.Brev 1: Til…Se mer
7 jun
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

KRA. STEMPEL

Kort til Paris i 1907 frankert med NK 73, 74 og 75 på forsiden. Uvanlig stempel?
28 mai
Ole Brænne svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"De nye nettsidene er betraktelig tregere enn før.For meg så virker den nye layouten…"
23 mai
Carl Gøran Furst Scheve svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Er du int. i å bytte bort det merket med rundstempel i stilling 8 og et tilsvarende i…"
15 mai
Johnny Thørnquist svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"Også jeg mener å merke at de nye nettsidene er tregere med å oppdatere seg etter…"
13 mai
Robert Nilsskog la inn en diskusjon

Ny nettside hos SKANFIL

Hei alle sammen.Skanfil har fått ny nettside, hva synes dere om den folkens?Har fått noen inntrykk…Se mer
13 mai
Svend Wæver la inn en diskusjon
8 mai
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Takk for tilbakemelding (RES) Regner med at fordamping likevel skjer raskere en ved vann (som…"
16 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Jeg er nok mer Signoskop-fan enn fan av disse kjemiske preparatene. Men skal prøve å…"
16 mar
Gisle Martin svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Meld tilbake etterhvert som du får gjort deg noen erfaringer. Hvordan gikk det med toll og…"
14 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Benyttet linken over for å bestille. Etter noen uker dukket det opp en pakke fra…"
14 mar
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hei Arild.Jeg så på Facebook at du bruker sjablonger som dekker hele/en stor del av…"
24 feb
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Tusen takk. Verdt å se nærmere på. Spesielt det med stemplene. Nå skanner…"
22 feb
Carl Gøran Furst Scheve svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Fargene jeg ble oppfordret å få tak i er orange blå og div rødfarger…"
20 feb
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Må finnes ut av, takk for tipset Gisle Martin!"
2 feb
Gisle Martin svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Noen som har vært borti Clarity Watermark Fluid og vet om den kan skaffes i…"
1 feb
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Snublet over denne tråden.Du nevner vann og farget plast. Kan du utdype metoden litt. Hvilke…"
31 jan
Oddbjørn Salte svarteOddbjørn Saltes diskusjon Svenske Postekspedisjoner 1874 i gruppen Reisende postekspedisjoner
"Takker så mye, Audun"
23 jan

Grupper

© 2022   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår