Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Hei godtfolk.

Vi i Qxl har i en periode nå jobbet med et knippe samlere om å lage en bedre og mer brukervennlig kategoriinndeling av flere samlerkategorier. Vi er ferdig med mynter og sedler og har nå satt forkus på frimerke kategorien vår.

Jeg regner med at det finnes mange der ute som har godt tips og råd å komme med i den anledningen. Vi har fått en utkast fra Stig Westerhus med far som vi ser på som et godt utgangspunkt. Har dere lyst til å ta del i et nytt oppsett for vår frimerkekategori?

Hvis det vises interesse for dette legger jeg ut det forslaget som Stig har startet med.

PS.

Fant ikke en egen frimerkekategori å jeg er usikker på om jeg har postet riktig.

Visninger: 1121

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

God kotyme i webteksting er å henvise lesere til stedet det snakkes om, uansett om dette er til en hovedside, eller kategori.
Hvis man skal tolke saken fra en kommersiell synsvinkel, ville ulike former for reklame ha vært en naturlig fremgangsmåte. Men det er nå slik at til tross for visse uenigheter oss imellom, har vi frimerkesamlere - hvorav flere har samlet i et kvart århundre eller lenger - stor respekt for hverandre.

Jeg antar at det hersker bred enighet om at det er brudd på all god folkeskikk å ta seg til rette mens man er gjest i en annens hus, og når det gjelder dette forumet, har det naturligvis ikke blitt til av seg selv. Det var Marius som startet det, det er Marius som har brukt fritiden sin til å oppgradere og vedlikeholde det, og det er Marius som betaler for å drifte det; vi andre har kommet til dekket bord.

Og mens man er inne på dette med kutyme - det ville ha vært mildt sagt respektløst av oss å på eget initiativ begynne med private reklamekampanjer for QXL, Maldvinenes frimerkeutgivelser eller for den saks skyld Viagra i et forum vi verken drifter eller har startet - hvis et firma eller en institusjon skulle være interessert i reklame av et eller annet slag på Frank E. Ring, kan man kontakte Marius vedrørende saken.

Når det gjelder reklame generelt, er det god grunn til å anta at mange begynner å bli "overmette" av reklamestrømmen som serveres på Internett, og at det er befriende å komme til et seriøst forum fritt for kunstige lenker eller blinkende annonsebannere som forkynner at vi er kunde nr 999.999. QXL har allerede både en lenke og et opplag på Frank E. Rings hovedside samtidig som alle her vet hvor man finner QXL, så det finnes ingen redaksjonsmessig grunn til å i tillegg lenke til auksjonsfirmaets hovedside i hvert eneste innlegg; dette vil bare føre til at QXL får negativ oppmerksomhet fordi leserne får følelsen av å bli påtvunget skjult reklame og unødvendige lenker mot deres vilje.

Den beste reklamen QXL kan få i samlermiljøet er å rydde opp i kategoriene slik man gjør nå, og fremfor alt - å være oppmerksom på at det selges mange frimerker som er forfalsket i en eller annen form uten at kjøperne blir gjort oppmerksom på dette; her er det snakk om omtagging, falsk- og etterstempling og så videre; listen er lang over kreative metoder som i årenes løp er blitt brukt til å svindle uvitende frimerkesamlere. Hvis QXL kunne være spesielt oppmerksom på dette, er jeg sikker på at reelle reklameeffekten vil bli langt bedre enn noen ekstra treff hos Google.

Lykke til videre, og med ønske om en fortsatt fin dag.
Hei igjen. Beklager om jeg kanskje ble i overkant skarp og seriøs i tonen i forrige innlegg - tross alt er ikke dette et spørsmål om jordens undergang, men det hadde vært hyggelig om man kunne ta dette med reklame opp med Marius, da det er han som drifter dette nettstedet.

Jeg forstår at QXL som et kommersielt nettsted ønsker mer reklame, men jeg vil anta at for den vanlige samler av frimerker eller mynter er antall treff hos søkemotorene likegyldig - det vesentlige er kvaliteten på produktet man får kjøpt. Så hvis QXL kunne få etablert en eller annen form for kvalitetssikring slik at man får luket ut de mest åpenbare manipulasjonene/forfalskningene som blir solgt som ekte varer, tror jeg dette ville bli tatt godt imot i samlermiljøet.

Riktignok har man allerede nå en varslingsknapp med teksten "Tips QXL om auksjonen" til høyre på auksjonssiden, men dette fungerer vel ikke i praksis med tanke på manipulerte frimerker. Slik at om man her eksempelvis på Frank E. Ring etablerte en forumtråd med varsler om denne type objekter og faglig begrunnelse for dette, og dere i QXL tok dette til etterretning, ville det forbedre kvaliteten på vareutvalget på QXL - og dere ville få solid gratisreklame blant samlerne; nå for tiden virker det som om man kan finne manipulerte frimerker selv hos godt etablerte auksjonshus som omsetter samleprodukter, og om QXL tok dette på alvor, ville dere få et fortrinn.

Samlere bryr ikke om listeplasseringer da QXL allerede har et så godt innarbeidet merkevarenavn i Norge at "alle" kjenner auksjonsfirmaet - samlere bryr seg derimot om frimerket de har kjøpt, er ekte stemplet og ikke har manipulerte tagger, og det samme er antagelig tilfelle for andre samlekategorier som mynter og sedler. Slik at en bedre kvalitetssikring som kunne rettferdiggjøre et slagord som "Kjøp trygt hos QXL", ville trolig være den beste reklamen dere kunne få.

Med ønske om en fin dag.
Hei, takk for at dette belyses. Vi jobber aktivt nå med noen fokuskategorier, men vi har lang vei å gå. Problemet for oss er hvorvidt en henvendelse er falsk, ekte osv. Vi i Qxl sitter dessverre ikke med den kompetansen som dere har. Men når det er sagt er jeg mer enn villig til å ta imot henvendelser fra to eller tre kunnskapspersoner som jeg kan være trygg på at serverer meg rette opplysninger.

Vi har en bra dialog med personer for mynter og sedler som varsler om feks kinakopier som vi jobber hardt imot.

En problemstilling vi møter er hvor skal vi flytte listingen? kan listingen være legitim i forhold til våre regler?

Vi ønsker dette stemplet "Kjøp trygt hos QXL" å er villig til å gjøre mye for å få bukt med ulovlig salg.

Når det gjelder det som omhandler Marius og forumet regner jeg med at han kan svare på dette ved behov.
Vet ikke om jeg har fått med meg alle forslagene her (begynner å bli mange nå) men jeg savner Brev fra Norge til utlandet og eventuelt portosatser på innenlands brev
Savner fortsatt brev fra Norge til utlandet

Kjære QXL,

 

Er det noen som lister i LITRA? RØDE KORS?

 

NORVEGIANA er et subset av motiv; har nesten ingenting med norske frimerker å gjøre.

 

POSTHISTORIE er et sekkebegrep som omfatter brev, postgått helpost, postkortbaksider, div postale blanketter, krigspost, bypost / lokalpost og kuriosa. Dertil hører også REGIONAL POSTHISTORIE (som på norsk folkemunne kalles hjemstedssamling / hjemstedsfilateli). Jeg er hellig overbevist om at hvis vi hadde tatt en håndsopprekning på pub'en i kveld, ville alle vært enig i at det holder med EN fylkesoppdelt kategori for alt som har med posthistorie, brev og hjemsted å gjøre. Selv "Stempler-KPH, T, tre- & firerings" kan sløyfes, fordi de som er mest interessert i dem, allikevel ønsker å finne dem under hjemsted / fylke.

 

FDC og andre av posten og filatelister produserte produkter, har absolutt ingenting med begrepet posthistorie å gjøre. Det ville utrolig nok vært mer nærliggende å gruppere dem sammen med postfriske frimerker.

 

Så hvis dere først skal rydde i skapet, så vær så snill å gjøre det hensiktsmessig. Ut fra brukerstatistikk vil jeg anta dere kan se at 70% av trykket ligger på posthistorisk relaterte objekter fordelt på fylke (og ja, LUX er også tidvis en fylkes-sak). En konsolidering for dette samleområdet er derfor det eneste jeg kan tenke vil hjelpe dere med å få opp omsetningstallene i frimerkekategorien igjen. Til noe annet er konkurransen fra andre aktører for stor, og vil være økende.

Hva førstedagsbrev angår, finnes det (takk og lov!) også sendinger som i motsetning til Postens masseproduserte produkter faktisk har gått gjennom posten og er således identiske med "vanlige" brev, så det har kanskje noe for seg å plassere FDC-er med andre brev. Tross alt.

Derimot savner jeg en egen kategori for nyere, limløse merker uten stempel. Å måtte bla seg gjennom dusinvis av limøse merker mens man ser etter samlemerker, er en uting, så disse burde definitivt hatt en egen kategori; da vet man i det minste hva man går til enten man vil ha det ene eller det andre.

Når det gjelder kategorien "Røde Kors" eller andre populære kategorier som motivmerker med tog, er det jo litt sjarmerende med kategorier som var på moten for 60 år tilbake og har 11 solgte objekter årlig, men jeg ser ikke helt hensikten i å putte "Røde Kors" under "Andre samleområder - Norge". Skal "Røde Kors" og "Norvegiana" til nød være med, hører de så avgjort sammen med andre motivmerker.

Ellers så jeg etter gründeren av landets mest besøkte frimerkeforum under den offisielle åpningen av Frimerketjenestens nye lokaler torsdag i forrige uke (da køen var like lang som under en utgivelsesdag for 30 år tilbake), men la ikke merke til noen som kunne være deg. Håper for øvrig at utvalget av samlere der ikke er representativt for rekrutteringen blant yngre aldersgrupper av frimerkesamlere; bortsett fra to unger i følge med slektninger, var så godt som alle godt, godt voksne.

Så er spørsmålet: Hva i all verden skal man med en 18-årsgrense for å kunne kjøpe noen samlemerker til kr.15 på QXL...?

Med dagens til dels nedlatende holdning til unger som kunne ha begynt med frimerkesamling, har disse enten alternativet å bruke mammas eller pappas QXL-konto (noe som ikke er så artig dersom man ønsker å stå på egne ben), eller kjøpe frimerker til blodpris hos en handler. I gamle dager begynte mang en samler oppbyggingen av samlingen sin ved å selv oppsøke en frimerkebutikk, se innehaveren finne frem noen merker fra et tykt, gammelt album og betale 75 øre eller så, men dagens unger får ikke lenger lov til å være selvstendige. Å leke Indianer og Hvit og bygge hytte i trærne er ikke lenger lov da det er for farlig, og å på egen hånd kjøpe frimerker for sparepengene sine får de heller ikke lov til. Da er det heller ikke til å undres over at de i stedet bruker pengene på fotballkort; der er det i det minste ingen 18-årsgrense. Og når ungene først har fylt 18, har de andre ting å tenke på enn noe så nerdete og umoderne som frimerkesamling. Hvor mange norske frimerkesamlere er under 20 år? Tre dusin, eller færre?

Med dagens holdninger til potensielle unge samlere, graver filatelien beklageligvis sin egen grav, noe bare fremtiden kan vise.

Må bare ut med et lite hjertesukk til mpi.

Er det noe i det hele tatt som er positivt innen filatelien?

Så negativ som du er til det meste innen frimerkesamling fatter jeg ikke at du gidder å samle i det hele tatt.

Det var sikkert positivt at det var mange hos Frimerketjenesten da de holdt offisiell åpningsfest.

Men det er ikke fullt så positivt f eks at Oslo Filatelistklubb mangler ungdomsavdeling til tross for at det står i klubbens statutter at de skal ha en... og klubben har 5-6 millioner i banken.

Erfaring viser at det er vanskeligere å rekruttere nye sjeler til hobbyen enn å beholde de som har holdt på siden de var 5 (dvs i 75+ år allerede). Og egentlig er det greit nok at man satser alt på pensjonistene, men da må man ikke gå rundt og ville innbille folk noe annet. Hvis man sier "Frimerkesamling — mest for deg over 60", så har man et slagord som samsvarer godt med rekrutteringsgrunnlaget. Da gjenstår det bare å gjøre seg mer attraktive enn golfklubben og vinklubben for å skape et godt klubbmiljø — gjerne med et større innslag av filateli enn gjærbakst og kaffe.

Til syvende og sist er det det jo dere som bestemmer hvordan dere selv vil ha det, men som du ser av denne tråden er det mange som engasjerer seg ;-)) Og det er i og for seg fantastisk!!!! Lykke til; mange er spente på hvordan det blir!

Bra! Uansett er dette et STORT framskritt i forhold til slik det er per dato. Men slå for all del sammen brev og hjemstedsfilateli. Dette er to sider av samme sak. Kategorien "Stempler-KPH, T, tre- & firerings" er til tider forurenset med andre typer stempler. Er ikke dette også hjemstedsfilateli?

....

Ser at en samler ønsker en kategori med brev fra Norge til utlandet. Det blir en interesseavveiing om vedkommende må lete gjennom alle fylkene, eller alle hjemstedsamlerne må lete gjennom nevnte kategori!

RSS

Siste aktivitet

Carl Gøran Furst Scheve svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Da er Supersafe en saga blått, løp og kjøp det du finner for det kan bli lenge…"
7 okt
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
21 sep
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

NK 118 Trondheim-Namsos

Finner ikke dette stempelet i TIEMER 2. utgave 1989. Uvanlig ??.
21 sep
Blogginnlegg lagt ut av Helge Østensen

Postverkets statistikk

Jeg har samlet de mest interessante sidene (frimerkesalg og brev sendt) i postverkets statistikk.…Se mer
11 sep
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Navnesøk med bilder i gruppen Norske poststempler
"Oppdatering. Arkivet har nå ca 20000 bilder fra ca 5500 forskjellige…"
7 sep
Einar Strand Enkerud svarteEspen Thuves diskusjon Hjelp til denne, NK 38 ?
"Tipper det er 37 II"
2 sep
Espen Thuve la inn en diskusjon

Hjelp til denne, NK 38 ?

Noen som kan hjelpe med denne ?  NK 38 ?…Se mer
4 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Nyoppdaget OFFSAK fra 1855 !!!

Her må litteraturen skrives om. Trodde du at Norges første frimerke var et blått 4-skillings…
3 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Sjeldent "Fancy Cancel", løp og kjøp!

Utrolig mye morsomt på ebay.
27 apr
Kolbjørn Schjølberg svarteKolbjørn Schjølbergs diskusjon Kjøllefjord?
"Her er to ulike stempler fra 2003 (litra E) og 2006 - ifølge Posten fantes det ikke…"
18 mar
Gisle Martin svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Jepp, enig med deg. Men er det mulig å skille hovedtypene fra heverandre? Har ikke funnet noe…"
14 mar
Einar Strand Enkerud svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Sånn som jeg tolker Norgeskatalogen og håndboka fra 1963, så er det brukt samme…"
12 mar
Gisle Martin la inn en diskusjon

NK 137-140 Svalbard graveringstyper

NK 137-140 Svalbard finnes i 2 graveringstyper i henhold til NK.Noen som vet hvor jeg kan finne en…Se mer
8 feb
Gisle Martin ble med i Roald Aunes gruppe
Miniatyrbilde

Klassisk Norge

for de håpefulle som aldri blir tilfreds
8 feb
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Safe elektronisk taggemåler

Hei!  Vil gjerne høre fra de som har erfaring med Safe perfotronic II.  ER den enkel å bruke og gir…Se mer
26 jan
classicstamps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Hei. Vet dere om renset bensin til diverse primus/coleman produkter vil fungere? Tenker mere…"
21 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

(U)vanlig Oslo stempel...

Kan ikke erindre å ha sett dette stempelet tidligere... Det var en hel del stempler rundt…
14 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn en diskusjon

NK1871 nyanser i fargemetning

Her har Marit Bjørgen gradvis fått seg oransje landslags-drakt... …Se mer
12 jan
Kolbjørn Schjølberg kommentertempis blogginnlegg Hvis noe er for godt til å være sant...
"...og Legion lever utrolig nok videre til stadig høyere priser..."
12 jan
Carl Gøran Furst Scheve kommenterteRolf Erik Sjøstrands blogginnlegg Følgeseddel fra 1910
"Dæven for en flott sak."
11 jan

Grupper

© 2021   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår