Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

QXL er tilbake i gammel god drakt !! 1/9-2015 en merke-dag for Samler Norge

JIPPI! Dette har vi venta på. Fikk email fra QXL idag. De legger seg helt flat. Implementerings-sjefen i QXL er nå på NAV. QXL regner med å ha tapt tett innpå 100 millioner norske kroner på den mislykkede implementeringen. Mvh. QXL Bruker.

Visninger: 1156

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Går det an?

Vel HURRA - trur e .........

Vi får se hvordan de lykkes i å få tilbake innlevere og kjøpere.

Forhåpentligvis kommer de tilbake til der de var.

Og så får vi håpe at de tar seg god tid med den nye plattformen slik at den fungerer bra når den kommer. Og kanskje også forhører seg med sine kunder og får noen inn som testbrukere før implementering.

Jeg vil nå anbefale å lese hele mailen fra Qxl. Det at man går tilbake til den gamle plattformen er rent midlertidig. De eier ikke den, det har de presisert hele tiden etter omleggingen. De MÅ skifte til ny, og det er nok egentig ikke så store endringene de ser for seg i forhold til det som ble presentrert den første juli.

Det man tar kritikk for er at historikken ikke har fungert samt at en link til Facebook har falt ut. Man mener fortsatt at systemet med "tags" og at man skal søke etter spesifikke objekter fremfor å shoppe innen kategorier er det eneste saliggjørende. Ingen ting som tyder på noe annet. Siden omleggingen den 01.07 tror jeg egentlig ikke det kom til noen nye kategorier, endringen gikk på at det var en tendens til at de eksisterende i noen grad begynte å fungere. Det man ikke tenker på, eller velger å se bort fra, er at en samler av f.eks. Finnmarksstempler ikke gidder å taste inn hvert enkelt lite sted for å finne sine objekter.

Så at man fra 01.09 har fått tilbake et system som faktisk fungerer, og som brukerne i teorien kan begynne å bygge opp igjen, har liten verdi når det ikke er noen fremtid der. Det som er viktig er hvordan det nye systemet blir når det kommer tilbake. Jeg kan ta feil, men er redd for at det meste av samlerobjekter bør finne andre kanaler for omsetning.

GiBud har for øvrig hatt et betydelig oppsving på Qxl's bekostning, og særlig mange frimerkesamlere virker å ha foldet vingene sammen der. Antall bud på siden økte fra 11.000 i juli til 24.000 i august, riktig nok totalt for siden, men ca. halvparten av de utlagte objektene er frimerker. Større potensiale der enn på Qxl vil jeg tro, samt større vilje hos eieren til å gjøre endringer som er til samlernes og brukernes beste.

Hei, er litt avventende, men vil gjerne ha QXL tilbake hvis de beholder kategorier også i  ny løsning (når den tid måtte komme). Både som selger og kjøper. Nå er det jo endel som har migrert til GiBud og kanskje også Ebay i noen grad. 

Kanskje det hadde vært bedre butikk å kjøpe den "gamle" plattformen og utviklet den videre?

Litt kunne en vel fått til for 100 millioner?? Om det er så at implementeringssjefen nå NAV`er så har vedkommende vært heldig, det finnes langt tyngre institusjoner å havne i etter noe så totalt mislykket og kostbart...:-)

her må jeg bare si meg helt enig ........... men jeg tror ikke det har kostet 100 000 000 - da hadde onkel laurits vært konk - bare se på danske qxl - der tror jeg de har forsøkt det samme - visvas ble det

den gamle platformen er best - la den være er min oppfordring

forøvrig så bruker jeg alle tilgjengelige nettauksjoner - alt etter hva de har - her må det konkureres om markedet -  ikke slikt tull

ser for meg ebay - med det dær : HAHA (selv om prøver å være morsom innimellom de også)

Og han der NAVer ikke - hadde fallskjerm

Ja, flott at Qxl er tilbake på gammel plastform - men de har tapt hundrevis av kunder

til GiBud.no, som har hatt en formidabel omsetningsøkning etter QXL`s tragiske omlegging. En annen

fordel med GiBud.no er at de ikke fakturer hammerslaggebyr.

Samlerhilsen fra Birger Holst

Nå må dere slutte å tulle her inne! Endelig har vi fått en billig, velfungerende platform uten hammerslagsgebyr i GiBud, og så vil dere migrere tilbake til Qxl? Platformen hvor jeg vil måtte betale dyrere og selgerne vil tjene mindre (for kundene regner selvsagt inn gebyret). Dette er jo komplett irrasjonelt!!! Ser folk er tilbake med å legge ut nyere postfriske merker med utrop kr 1 på Qxl, med da et effektivt tap på kr 5 pr objekt (ikke iberegnet at eksponeringen er dårligere og selgergebyret høyere). Har man så travelt med å gi bort penger, foreslår jeg at man egner tid til veldedighet i stedet. Nå er folk på GiBud, prisene er bedre og selv gebyret for selger er LANGT lavere! Å vende tilbake til Qxl er ren selvskading! Er det virkelig ingen som ser hvor bra det egentlig var det som skjedde. Jeg ber dere: Ikke ødelegg dette!

Har ventet på noe slikt i god(?) gammel GiBud-stil som ikke alltid har vært kjempeseriøs, så også nå, dette burde du holdt deg for god for Sveinung Onerud.

For å ha ting på plass så går det på ett ut for meg hvem som er "best eller værst" av nettauksjonene, det jeg reagerer på er måten ting her blir fremstillt på.

Du vet like godt som meg og alle andre, Sveinung Onerud, at hammerslagsgebyret belastes kjøper, ergo er det ikke tap for selger slik som du fremstiller det i din agenda.

Og som du så treffende sier det: Ikke ødelegg dette! Helt enig med deg i det - men med en annen vinkling: Det må være konkuranse også i nettauksjoner.

Hva som er god? gammel GiBud-stil vet jeg i grunnen ikke, annet enn at siden en gang i tiden ble opprettet i protest mot Qxl.

At hammerslagsgebyret blir tillagt kjøperen er jo riktig, men det betyr ikke at selgeren ikke må ta dette med i sine beregninger. Onerud nevner nyere postfriske merker med utrop 1 krone. Disse blir fort uselgelige når femmeren til Qxl tilkommer hvert enkelt objekt.

Nå er vel Lauritz/Qxl's politikk at objekter med salgspris under kr. 100,- ikke har den største interesse. Akkurat frimerkesamlere er kanskje den gruppen som lider sterkest under en slik prisselektering, det er mange som hygger seg med hobbyen sin og bygger opp interessante samlinger uten at hvert enkelt objekt nødvendigvis har den største verdien. For å finne disse samlerne vil jeg mene at GiBud er et bedre alternativ for selgere.

Nå henger jo ting ofte sammen, en selger med rimeligere merker kan jo gjerne også besitte mer verdifulle objekter. Og er man inne på GiBud for å legge ut merker med lav verdi så er det rimelig at man ønsker også å bruke plattformen til å prøve ut litt dyrere ting. Og det er dette som er problemet for Qxl - man ønsker å fade ut de rimeligere objektene, men risikerer den bivirkningen at en del selgere med objekter i flere prisklasser også forsvinner. Færre selgere gir færre objekter, og med tiden også mindre interesse blant kjøperne. I alle fall i teorien.

Verre for selgerne enda vil jeg dog mene at uvissheten for hvorvidt Qxl's tilbakevendte plattform faktisk er der for å bli eller om den nye returnerer. Og i så fall med hvilke modereringer.

RSS

Siste aktivitet

Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hej. Mange tak for linket - det var præcis disse jeg ledte efter. Venlig hilsen Steffen"
9 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Her ligger bilder av typene i god…"
9 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Mange tak for hjælpen, og tak fordi du ville skrive til NF. Jeg bruger ikke Mac, så det…"
4 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Det stemmer at det ikke er de samme bildene som er i håndboken. De er laget ved direkte…"
4 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hej. Tak for vejledningen, men jeg må indrømme, at jeg åbenbart ikke har meget…"
4 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Jeg har lastet ned filene på nytt og testet. Svg-filene kommer opp fint hos meg. Noen av de…"
4 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Mange tak, men jeg kan desværre ikke få det til at virke. Jeg har downloaded Inkscape,…"
3 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Vet ikke om dette er nyttig, men det finnes filer i SVG (vektor) format…"
3 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Linket til disse transparenter virker ikke længere, og jeg har ikke kunnet finde dem på…"
des 29, 2021
Robert Nilsskog svarteØistein Bøes diskusjon Farger på Nk 24 (og generelt) i gruppen Klassisk Norge
"Hei.  Lurer på en sak, kjøpte flere NK 24 fra en auksjon, ser ut som de er fra en…"
nov 7, 2021
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Og nå er Super Safe en saga blott, visst nok som en følge av EU-direktiver.Så da…"
okt 31, 2021
Steffen Haustrup Hansen la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 16

Hvordan afgør man om en NK 16 er Ia eller Ib?De er efter NK begge blågrønne og disse gamle farver…Se mer
okt 30, 2021
Carl Gøran Furst Scheve svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Da er Supersafe en saga blått, løp og kjøp det du finner for det kan bli lenge…"
okt 7, 2021
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
sep 21, 2021
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

NK 118 Trondheim-Namsos

Finner ikke dette stempelet i TIEMER 2. utgave 1989. Uvanlig ??.
sep 21, 2021
Blogginnlegg lagt ut av Helge Østensen

Postverkets statistikk

Jeg har samlet de mest interessante sidene (frimerkesalg og brev sendt) i postverkets statistikk.…Se mer
sep 11, 2021
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Navnesøk med bilder i gruppen Norske poststempler
"Oppdatering. Arkivet har nå ca 20000 bilder fra ca 5500 forskjellige…"
sep 7, 2021
Einar Strand Enkerud svarteEspen Thuves diskusjon Hjelp til denne, NK 38 ?
"Tipper det er 37 II"
sep 2, 2021
Espen Thuve la inn en diskusjon

Hjelp til denne, NK 38 ?

Noen som kan hjelpe med denne ?  NK 38 ?…Se mer
mai 4, 2021
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Nyoppdaget OFFSAK fra 1855 !!!

Her må litteraturen skrives om. Trodde du at Norges første frimerke var et blått 4-skillings…
mai 3, 2021

Grupper

© 2022   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår