Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Dette paret ble sendt i et rek.brev for en måned siden, og utover å ta mot betaling for forsendelsen klarer posten ikke å gjøre rede for hva som har skjedd med brevet. For sikkerhet skyld var der også en attest i samme konvolutt. Det venstre merket er postfriskt og det andre har en tydelig platefeil.

Skulle noen osv. 

Visninger: 680

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Vedlagt atteset har vel neppe noe med hverken "sikkerhets skyld" eller postgang å gjøre:-)

Høyre merke i paret er btw.dugelig omtagget.

Det er godt mulig at forsendelsen er stjålet og da kan merkene bli forsøkt solgt sammen med attesten. "Sikkerhets skyld" inneholder noe selvironi i dette tilfellet. Min hensikt er å fortelle at merkene er på avveie og at jeg gjerne vil vite det dersom de dukker opp. Om det mellom linjene leses frustrasjon over posten, er det ikke tilfeldig. Forøvrig sier attesten ingenting om omtagging, og det bruker Enger å oppdage...

Rekommanderte forsendelser blir ikke stjålet.Du har et sporingsnummer som følger forsendelsen fra A til Å hvilket avskriver teorien.Sjekk forsendelseshistorikken via det.

Min kommentar ang. tagging var ett subjektivt "sidesprang" som forsåvidt ikke hadde noe med tråden å gjøre samtidig som jeg står for jeg har sagt, dvs. at taggene h.s. ser suspekte ut, ut fra bildet, om H.J.Enger har attestert objektet som fullgodt ved å hatt det "i fingrene" så trekker jeg selvsagt min påstand om omtagging, men all den tid og stund du har bilde av merkene så har du sikkert også et bilde av attesten å vise, bare sånn for å bortføye min påstand om omtagging "once and forever" :-)

Posten kan rote bort rek. sendinger, mest sannsynlig er ikke din sending stjålet.

De fleste ansatte (av de som stjeler) ser heller etter pakker med små elektriske produkter. (mobiler, Ipad osv)

Ikke etter en flat konvolutt.

Men jeg skal ha øynene oppe, man vet jo aldri.

Gjorde litt klipp og lim og kom til at dette merket er ikke omtagget, avstanden fra tagg til tagg stemmer med det merket til venstre. Men skal si meg  enig, ser litt mistenkelig.

Uansett, jeg håper for din del at det dukker opp.

Mvh Frithjof

Til NPRS: Også jeg trodde at rek. var veldig trygt og derfor sendte jeg disse på den måten. Selvsagt var det første jeg gjorde å sjekke sporingsnr. da mottaker etterlyste det. Hallo! De er borte og posten har behøring bekreftet at brevet er borte - da blir det spekualtivt å slå fast at det ikke kan være stjålet. Derfor unngår jeg å si at det er stjålet, men  det er en mulighet. Jeg har ikke brevet, mottaker har det ikke og posten tror ikke de har det og har gitt opp å lete. 

Når det gjelder påstanden om omtagging, så har det selvsagt ingenting i denne tråden å gjøre. Du får tro meg på mitt ord at jeg ikke lyver om noe slikt.  Har du behov for det kan jeg gjerne maile deg en kopi ;-)

F. Tangen: Jeg har bedt posten om å forklare hvordan en konvolutt som endatil angivelig blir tilgodesett med egen forseglet sekk fra lokalt kontor kan komme bort uten at de engang har fått anledning til å veie det.... Synes det er et betimelig spørsmål siden det skal ha vært en litt større "kjedelig" konvolutt i samme sekk  - og det skal visstnok ha nådd adressaten.Har også stilt et par andre spørsmål om rutiner. Ellers tenker jeg at kanskje det stive papiret i en liten konvolutt kan ha fått noen til å gjette på kontante penger. At en del postsendinger kommer bort er grundig dokumentert - det samme at en del av dette har blitt stjålet av ansatte. Og igjen om taggingen; er Enger fornøyd er jeg fornøyd..

Og igjen, skulle noen komme over disse vil jeg gjerne få beskjed.

Helt enig, og/men når sporbare forsendelser innrømmes tapt fra posten så er de nok akkurat det, dvs. borte. Men under har skjedd før, og forsåvidt: Evig eies kun det tapte.

Soppdyrking og frimerker er forsåvidt allerede en kjent konstelasjon, i alle fal i DK. Sjekk hjemmesiden til I eller var det E (?) Kaxe...Om den enda er oppe og går:-)

La oss få dette ned på bakkeniva uten unngåelser eller omgåelser: Når posten har innrømmet bortkommet rek. forsendelse så er posten erstatningsansvarlig i hh. til sine regler og beløp for slikt.

Trådleder har selvsagt rett i at min kommentar ang. tagging ikke har noe i tråden å gjøre, hvilket jeg forsåvidt allerede har nevnt. Jeg satt i/med litt egne tanker da jeg først nevnte det, og så for meg scenariet "borte vekk, dukker opp igjen som oppdelt " men da som ett merke postfriskt og ett med platefeil.

Med bakgrunn i det beklager jeg kommentaren ang. tagging samtidig som jeg presiserer å hverken ha forutsetninger eller behov for hverken "overprøving" av attest eller mailveksling, det som ikke kan vises i forum får bedre bero hos den som av uvisst årsaksforhold ikke kan/vil vise det.

At det finnes utro tjenere i posten er nok desverre korrekt iom. postens pengejag (eksisterer postskolen enda?) men vi behøver ikke akkurat fyre opp under kriminalitet ved å stive opp forsendelser med papp etc. såpass at det lukter verdi lang vei..."Nøytral forsendelse" het det seg i gamle dager, dog var innholdet gjerne alt annet enn frimerker, men kanskje vi bør adoptere begrepet og bruke det?!? Om vi ser bort fra sporbare forsendelser så er snoking i postkasser også tilfelle, og om jeg hadde vært tyv så hadde jeg selvsagt snoket i de postkasser som viste seg å inneholde frimerkefrankerte forsendelser og/eller så ut som "bomber" i stedet for postkasser fyllt opp med C-post...Sånn har verden blitt, desverre.

Jeg leser kommentarene fra nrps og vet ikke helt hva som er hans agenda. Det er heldigvis sjelden noen spekulerer så mye i fakta som han presterer. I beste fall er det for å holde liv i en sommertråd? Jeg klarer i alle fall ikke å ta det seriøst, og mener slikt bør skrives under fullt navn.

Det å bruke helt eller delvis navn kontra det å bruke "noe helt annet" ser jeg ikke noe forskjell på, aller minst når en ikke legitimerer seg videre med bilde.

I så måte kunne jeg like gjerne kallt meg Peder Ås og lagt inn bilde av Ola Nordmann. Jeg har forståelse for at enkelte ønsker legitimering, men disse "noen" må også ha forståelse for at atter andre "noen" IKKE ønsker å gjøre det. Jeg har valgt siste alternativ, og er i det minste konsekvent, og kjører løpet helt ut, til og med med selvlaget blyanttegning som bilde, og det er ikke værst i en tid da vi ser at mange bare bruker det samme som andre har brukt før...:-)

Ellers, Roar, har jeg ingen agenda - ikke engang det å holde liv i en agurktråd. Utover det så synes jeg dog at når du har laget en tråd som sier A (dvs. bilde av objektet) så bør det også være mulig å følge opp med B (dvs. bilde av attesten) hvilket forsåvidt også er en form for den legitimering du selv ønsker, uten å invitere til privat mailveksling. Hva det skulle føre med seg i din søken etter objektet er jeg ikke i stand til å forstå.

Få objektet erstattet økonomisk fra posten, og skulle det likevel noensinne dukke opp, så er vel ingenting bedre enn det?
Case closed fra min side - ha en fortsatt fin sommer!

Erstatting fra posten er en mager trøst. 1.000 kroner + porto.

En liten smart eske koster 20 kroner mere enn rek. sending og er dekket opp til 10.000 kroner.

Og ikke minst, MYE TRYGGERE ENN ALT ANNET. Posten ville nok ikke like å måtte ut med 10 lapper.

Sånn gjør jeg det nå, 0-2000 kr +/- vanlig brev, 2000 og oppover brukes smarteske.

God sommer

Mvh Frithjof

Har egentlig sagt fra meg videre deltakelse i tråden, men her har visst innlegg krysset hverandre tidsmessig (og det er egentlig godt gjort i beste sommertid)

Det som F.Tangen sier er det samme som jeg prøvde å få frem, nemlig at Rek. er tull med mindre man ønsker å sponse "utro tjenere" og/eller postkassebanditter.

En spekket frimerkefrankert konvolutt virker som kuskitt på fluene for de som søker verdier i ulovlig ærend.

En Rek.forsendelse er/bør være en glede for mottaker når slike kommer frem (og det gjør de som oftest...) men i de tilfeller så ikke skjer så er ikke erstatningen alltid i samsvar med verdien.

Sånn har det blitt (det har jeg visst sagt før) og det må vi innrette oss etter enten vi liker eller ikke liker det.

RSS

Siste aktivitet

Einar Strand Enkerud svarteEivind Ellefsens diskusjon Sverige AFA 137 vannmerke.
"Jeg har sett i AFA scandinavian fra 2020 og det vannmerket er ikke nevnt. Jeg ville sett i facit…"
tirsdag
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Artig. Det forklarer strekene med trykk/farge som går inn i flekken og som neppe ville…"
7 aug
Leif Roar Strømsodd svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Centraltrykkeriet forsøkte i en kort periode å gummiere arkene før man trykte…"
7 aug
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Vanskelig å si sikkert uten å ha merket fysisk, men dette ser ut som en skade…"
6 aug
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Mine albumsider
Miniatyrbilde

Mine albumsider

Hei,Har samlet noen sider fra NK 23-delen av samlingen min i en .pdf-fil.....Se mer
6 aug
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Norway Errors
5 aug
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52. Variant i gruppen Norway Errors
"Kan det sies noe om f.eks. plassering i platen? Annen interessant info?"
5 aug
Bjørn Eirik Rasmussen kommenterteJohn Rune åslands bilde
Miniatyrbilde

1x ?

"Slik fargen fremtrer på bildet er dette en typisk 1y. 1x er vesentlig mørkere i…"
4 aug
Bjørn Eirik Rasmussen svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52. Variant i gruppen Norway Errors
"Velkjent klisjékjennetegn som er med i alle tre trykninger av 52IIb/c."
4 aug
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Norway Errors
2 aug
Eivind Ellefsen la inn en diskusjon

Sverige AFA 137 vannmerke.

Jeg kom over dette merket fra Sverige.AFA 137.Ser det finnes med og uten vannmerke.Det er et…Se mer
1 aug
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
"Da jeg har en annen poststedliste jeg måtte sjekke opp mot postmuseets data fikk jeg behov…"
30 jul
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Norway Errors
29 jul
Rolf Erik Sjøstrand ble med i Mariuss gruppe
Miniatyrbilde

Norway Errors

Produksjonsfeil på frimerker er et samleområde som bare delvis lar seg katalogisere etter gjeldende…Se mer
29 jul
Einar Strand Enkerud kommenterteJohn Rune åslands bilde
Miniatyrbilde

1x ?

"I Norgeskatalogen skal 1x ha mørk lilla papir, vanskelig å se fra bilde"
28 jul
John Rune åsland kommenterteJohn Rune åslands bilde
Miniatyrbilde

1x ?

"Hadde vært hyggelig med svar "
27 jul
Carl Gøran Furst Scheve la inn en diskusjon

Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger

I og med at det er en del av oss som samler vannmerkestillinger på norske merker lurer jeg på om…Se mer
27 jul
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
":-) Spennende å kombinere data og frimerkehobby! Jeg håper flere prøver…"
22 jul
Johnny Thørnquist svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
"Takk for at du deler dette med oss Helge!"
21 jul
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Enkelt søk i postmuseets database
"Har jobbet med å finne en rask måte å finne steder som har benyttet 3-ring og…"
17 jul

Grupper

© 2020   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår