Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Dette paret ble sendt i et rek.brev for en måned siden, og utover å ta mot betaling for forsendelsen klarer posten ikke å gjøre rede for hva som har skjedd med brevet. For sikkerhet skyld var der også en attest i samme konvolutt. Det venstre merket er postfriskt og det andre har en tydelig platefeil.

Skulle noen osv. 

Visninger: 731

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Vedlagt atteset har vel neppe noe med hverken "sikkerhets skyld" eller postgang å gjøre:-)

Høyre merke i paret er btw.dugelig omtagget.

Det er godt mulig at forsendelsen er stjålet og da kan merkene bli forsøkt solgt sammen med attesten. "Sikkerhets skyld" inneholder noe selvironi i dette tilfellet. Min hensikt er å fortelle at merkene er på avveie og at jeg gjerne vil vite det dersom de dukker opp. Om det mellom linjene leses frustrasjon over posten, er det ikke tilfeldig. Forøvrig sier attesten ingenting om omtagging, og det bruker Enger å oppdage...

Rekommanderte forsendelser blir ikke stjålet.Du har et sporingsnummer som følger forsendelsen fra A til Å hvilket avskriver teorien.Sjekk forsendelseshistorikken via det.

Min kommentar ang. tagging var ett subjektivt "sidesprang" som forsåvidt ikke hadde noe med tråden å gjøre samtidig som jeg står for jeg har sagt, dvs. at taggene h.s. ser suspekte ut, ut fra bildet, om H.J.Enger har attestert objektet som fullgodt ved å hatt det "i fingrene" så trekker jeg selvsagt min påstand om omtagging, men all den tid og stund du har bilde av merkene så har du sikkert også et bilde av attesten å vise, bare sånn for å bortføye min påstand om omtagging "once and forever" :-)

Posten kan rote bort rek. sendinger, mest sannsynlig er ikke din sending stjålet.

De fleste ansatte (av de som stjeler) ser heller etter pakker med små elektriske produkter. (mobiler, Ipad osv)

Ikke etter en flat konvolutt.

Men jeg skal ha øynene oppe, man vet jo aldri.

Gjorde litt klipp og lim og kom til at dette merket er ikke omtagget, avstanden fra tagg til tagg stemmer med det merket til venstre. Men skal si meg  enig, ser litt mistenkelig.

Uansett, jeg håper for din del at det dukker opp.

Mvh Frithjof

Til NPRS: Også jeg trodde at rek. var veldig trygt og derfor sendte jeg disse på den måten. Selvsagt var det første jeg gjorde å sjekke sporingsnr. da mottaker etterlyste det. Hallo! De er borte og posten har behøring bekreftet at brevet er borte - da blir det spekualtivt å slå fast at det ikke kan være stjålet. Derfor unngår jeg å si at det er stjålet, men  det er en mulighet. Jeg har ikke brevet, mottaker har det ikke og posten tror ikke de har det og har gitt opp å lete. 

Når det gjelder påstanden om omtagging, så har det selvsagt ingenting i denne tråden å gjøre. Du får tro meg på mitt ord at jeg ikke lyver om noe slikt.  Har du behov for det kan jeg gjerne maile deg en kopi ;-)

F. Tangen: Jeg har bedt posten om å forklare hvordan en konvolutt som endatil angivelig blir tilgodesett med egen forseglet sekk fra lokalt kontor kan komme bort uten at de engang har fått anledning til å veie det.... Synes det er et betimelig spørsmål siden det skal ha vært en litt større "kjedelig" konvolutt i samme sekk  - og det skal visstnok ha nådd adressaten.Har også stilt et par andre spørsmål om rutiner. Ellers tenker jeg at kanskje det stive papiret i en liten konvolutt kan ha fått noen til å gjette på kontante penger. At en del postsendinger kommer bort er grundig dokumentert - det samme at en del av dette har blitt stjålet av ansatte. Og igjen om taggingen; er Enger fornøyd er jeg fornøyd..

Og igjen, skulle noen komme over disse vil jeg gjerne få beskjed.

Helt enig, og/men når sporbare forsendelser innrømmes tapt fra posten så er de nok akkurat det, dvs. borte. Men under har skjedd før, og forsåvidt: Evig eies kun det tapte.

Soppdyrking og frimerker er forsåvidt allerede en kjent konstelasjon, i alle fal i DK. Sjekk hjemmesiden til I eller var det E (?) Kaxe...Om den enda er oppe og går:-)

La oss få dette ned på bakkeniva uten unngåelser eller omgåelser: Når posten har innrømmet bortkommet rek. forsendelse så er posten erstatningsansvarlig i hh. til sine regler og beløp for slikt.

Trådleder har selvsagt rett i at min kommentar ang. tagging ikke har noe i tråden å gjøre, hvilket jeg forsåvidt allerede har nevnt. Jeg satt i/med litt egne tanker da jeg først nevnte det, og så for meg scenariet "borte vekk, dukker opp igjen som oppdelt " men da som ett merke postfriskt og ett med platefeil.

Med bakgrunn i det beklager jeg kommentaren ang. tagging samtidig som jeg presiserer å hverken ha forutsetninger eller behov for hverken "overprøving" av attest eller mailveksling, det som ikke kan vises i forum får bedre bero hos den som av uvisst årsaksforhold ikke kan/vil vise det.

At det finnes utro tjenere i posten er nok desverre korrekt iom. postens pengejag (eksisterer postskolen enda?) men vi behøver ikke akkurat fyre opp under kriminalitet ved å stive opp forsendelser med papp etc. såpass at det lukter verdi lang vei..."Nøytral forsendelse" het det seg i gamle dager, dog var innholdet gjerne alt annet enn frimerker, men kanskje vi bør adoptere begrepet og bruke det?!? Om vi ser bort fra sporbare forsendelser så er snoking i postkasser også tilfelle, og om jeg hadde vært tyv så hadde jeg selvsagt snoket i de postkasser som viste seg å inneholde frimerkefrankerte forsendelser og/eller så ut som "bomber" i stedet for postkasser fyllt opp med C-post...Sånn har verden blitt, desverre.

Jeg leser kommentarene fra nrps og vet ikke helt hva som er hans agenda. Det er heldigvis sjelden noen spekulerer så mye i fakta som han presterer. I beste fall er det for å holde liv i en sommertråd? Jeg klarer i alle fall ikke å ta det seriøst, og mener slikt bør skrives under fullt navn.

Det å bruke helt eller delvis navn kontra det å bruke "noe helt annet" ser jeg ikke noe forskjell på, aller minst når en ikke legitimerer seg videre med bilde.

I så måte kunne jeg like gjerne kallt meg Peder Ås og lagt inn bilde av Ola Nordmann. Jeg har forståelse for at enkelte ønsker legitimering, men disse "noen" må også ha forståelse for at atter andre "noen" IKKE ønsker å gjøre det. Jeg har valgt siste alternativ, og er i det minste konsekvent, og kjører løpet helt ut, til og med med selvlaget blyanttegning som bilde, og det er ikke værst i en tid da vi ser at mange bare bruker det samme som andre har brukt før...:-)

Ellers, Roar, har jeg ingen agenda - ikke engang det å holde liv i en agurktråd. Utover det så synes jeg dog at når du har laget en tråd som sier A (dvs. bilde av objektet) så bør det også være mulig å følge opp med B (dvs. bilde av attesten) hvilket forsåvidt også er en form for den legitimering du selv ønsker, uten å invitere til privat mailveksling. Hva det skulle føre med seg i din søken etter objektet er jeg ikke i stand til å forstå.

Få objektet erstattet økonomisk fra posten, og skulle det likevel noensinne dukke opp, så er vel ingenting bedre enn det?
Case closed fra min side - ha en fortsatt fin sommer!

Erstatting fra posten er en mager trøst. 1.000 kroner + porto.

En liten smart eske koster 20 kroner mere enn rek. sending og er dekket opp til 10.000 kroner.

Og ikke minst, MYE TRYGGERE ENN ALT ANNET. Posten ville nok ikke like å måtte ut med 10 lapper.

Sånn gjør jeg det nå, 0-2000 kr +/- vanlig brev, 2000 og oppover brukes smarteske.

God sommer

Mvh Frithjof

Har egentlig sagt fra meg videre deltakelse i tråden, men her har visst innlegg krysset hverandre tidsmessig (og det er egentlig godt gjort i beste sommertid)

Det som F.Tangen sier er det samme som jeg prøvde å få frem, nemlig at Rek. er tull med mindre man ønsker å sponse "utro tjenere" og/eller postkassebanditter.

En spekket frimerkefrankert konvolutt virker som kuskitt på fluene for de som søker verdier i ulovlig ærend.

En Rek.forsendelse er/bør være en glede for mottaker når slike kommer frem (og det gjør de som oftest...) men i de tilfeller så ikke skjer så er ikke erstatningen alltid i samsvar med verdien.

Sånn har det blitt (det har jeg visst sagt før) og det må vi innrette oss etter enten vi liker eller ikke liker det.

RSS

Siste aktivitet

Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hej. Mange tak for linket - det var præcis disse jeg ledte efter. Venlig hilsen Steffen"
9 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Her ligger bilder av typene i god…"
9 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Mange tak for hjælpen, og tak fordi du ville skrive til NF. Jeg bruger ikke Mac, så det…"
4 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Det stemmer at det ikke er de samme bildene som er i håndboken. De er laget ved direkte…"
4 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hej. Tak for vejledningen, men jeg må indrømme, at jeg åbenbart ikke har meget…"
4 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Jeg har lastet ned filene på nytt og testet. Svg-filene kommer opp fint hos meg. Noen av de…"
4 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Mange tak, men jeg kan desværre ikke få det til at virke. Jeg har downloaded Inkscape,…"
3 jan
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Vet ikke om dette er nyttig, men det finnes filer i SVG (vektor) format…"
3 jan
Steffen Haustrup Hansen svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Linket til disse transparenter virker ikke længere, og jeg har ikke kunnet finde dem på…"
des 29, 2021
Robert Nilsskog svarteØistein Bøes diskusjon Farger på Nk 24 (og generelt) i gruppen Klassisk Norge
"Hei.  Lurer på en sak, kjøpte flere NK 24 fra en auksjon, ser ut som de er fra en…"
nov 7, 2021
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Og nå er Super Safe en saga blott, visst nok som en følge av EU-direktiver.Så da…"
okt 31, 2021
Steffen Haustrup Hansen la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 16

Hvordan afgør man om en NK 16 er Ia eller Ib?De er efter NK begge blågrønne og disse gamle farver…Se mer
okt 30, 2021
Carl Gøran Furst Scheve svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Da er Supersafe en saga blått, løp og kjøp det du finner for det kan bli lenge…"
okt 7, 2021
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
sep 21, 2021
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

NK 118 Trondheim-Namsos

Finner ikke dette stempelet i TIEMER 2. utgave 1989. Uvanlig ??.
sep 21, 2021
Blogginnlegg lagt ut av Helge Østensen

Postverkets statistikk

Jeg har samlet de mest interessante sidene (frimerkesalg og brev sendt) i postverkets statistikk.…Se mer
sep 11, 2021
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Navnesøk med bilder i gruppen Norske poststempler
"Oppdatering. Arkivet har nå ca 20000 bilder fra ca 5500 forskjellige…"
sep 7, 2021
Einar Strand Enkerud svarteEspen Thuves diskusjon Hjelp til denne, NK 38 ?
"Tipper det er 37 II"
sep 2, 2021
Espen Thuve la inn en diskusjon

Hjelp til denne, NK 38 ?

Noen som kan hjelpe med denne ?  NK 38 ?…Se mer
mai 4, 2021
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Nyoppdaget OFFSAK fra 1855 !!!

Her må litteraturen skrives om. Trodde du at Norges første frimerke var et blått 4-skillings…
mai 3, 2021

Grupper

© 2022   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår