Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

HJELP!!! Hvordan skal jeg få tid til alle mine prosjekter????

Jeg trodde jeg hadde begrenset mine områder med å satse på noen få prosjekter, men hvordan skal jeg få tiden til å strekke til??

Poststeder i Oppland fylke har jeg jobbet med i ca. 35 år, men mye gjenstår før jeg kan si meg fornøyd med resultatet.

Posthorn 1909-29 utgaven startet jeg opp med for et par år siden, og er i startfasen her. Jeg har flere 10.000 merker liggende som skal sjekkes, og etter det jeg har forstått bør også baksiden (VM) sjekkes??

Etter at jeg fikk regnearket fra Erling Andresen vedr. PiB har jeg prøvd å ajourføre dette etterhvert som det er endringer, og har til nå oppdatert denne ca. en gang pr. måned. Det går med en helg til denne oppdateringen.

Den senere tiden har jeg vel nesten ikke hatt tid til å se på et frimerke!!!

Vurderer å foreta en ytterligere begrensning, og da er det kanskje naturlig å velge ut enkelte valører av 1909-29 utgaven. Har jo håndbøkene på 5- og 10-øre så disse vil jeg nok satse videre på. Har også mye liggende som ikke er gjennomgått enda av disse.

En del andre valører har Åge Brudeseth fått låne til gjennomsyn, og jeg har fått tilbake mange "varianter" som han har plukket ut til meg som takk for lånet.

Det som står igjen og som ikke er gjennomgått i det hele tatt er 25 øre og 35 øre, og her er det mange tusen merker. Jeg vet ikke hvor interessante disse valørene er, men kanskje jeg kommer til å legge disse ut i lotter på QXL etterhvert. Det er jo 99,9% garantert urørt vare. Jeg har kun tatt en rask titt ved sorteringen av merkene og plukket ut noen stempler.

Men nå har snøen kommet, og bortsett fra snømåking blir det vel litt mer tid til innendørsaktiviteter en stund framover ;-)

Visninger: 105

Kommenter

Du må være medlem av Frank E Ring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Frank E Ring

Kommentert av Arne Korshavn den 27 november 2010 kl. 18.09
Endelig litt tid til å se på frimerker igjen. Som tidligere nevnt har det gått med mye tid den senere tid til ajourføring av diverse lister/oversikter etc.
Fant fram merkene som Åge Brudeseth har plukket ut ( som nevnt tidligere i denne bloggen ).
Her var det mye moro gitt!!
Totalt er det vel ca. 430 forskjellige "varianter", og Åge har også gitt meg noen utfordringer.
Alle variantene er merket, noen med beskrivelse av kjennetegnet og andre med bare pos. nr. eller klisjefeilnummer. Gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å finne alle variantene.
En god del varianter har han funnet på flere merker, så der er det enklere å finne samme feilen på alle merkene. Der det kun er ett merke blir det litt mer detektivarbeide med å finne varianten, men det er jo dette jeg liker med hobbyen min!!!

Kommentert av Arne Korshavn den 14 november 2010 kl. 14.11
Enig i at frimerkesamling er noe å pusle med.
Når det gjelder mitt prosjekt Poststeder i Oppland så har jeg kommet et godt stykke på vei, men finner stadig noe nytt selv om det etterhvert går lenger tid mellom hver gang noe nytt dukker opp.
Vedr. PiB så samler jeg selv i utgangspunktet kun Oppland fylke, men synes det hadde vært synd å ikke prøve å ajourføre oversikten over hele landet når jeg har kommet så langt. For min egen del trenger jeg jo ikke mer enn opplysninger fra PiB i Oppland.
Så til Posthorn 1909-29. Problemet her er ikke å finne materiale å jobbe med, heller kanskje det motsatte. Jeg har vel mer enn nok egentlig. Det jeg tenkte på var heller om det er riktig av meg å være så egoistisk å sitte på alt dette når jeg mest sannsynlig ikke vil ha tid til å gå gjennom alt dette. Som sagt er dette ganske sikkert ikke sett gjennom av andre før, og da kan jeg nesten garantere mange morsomme og spennende timers arbeid dersom jeg lot andre få sjansen.
Kommentert av Marius den 13 november 2010 kl. 20.49
Du er inne på noe viktig her, Arne: frimerkesamling er noe å pusle med. Mynter, miniatyrflasker og golfballer har helt andre behov for stell og personlig utvikling... du behøver knapt bry deg om dem. Og går du lei, får du brukt myntene i butikken, drukket opp flaskene, og slått ballene langt inni skauen.

Frimerker, derimot, krever mye tid og stell, men gir samtidig rom for masse lesing og pusling og leting utenom selve samlingen. Når du går lei står det til og med andre klar til å ta over etter deg... iallfall pleide det å være slik.

Tålmodighet er et annet moment som frimerkesamlere kan lære seg: om du ikke får det du vil ha i dag, byr det seg sikkert en annen mulighet i morgen, overimorgen, neste år, om fem år osv. Innimellom kan du til og med kamuflere frimerkesamling som langhelger og ferier til eksotiske destinasjoner. Akkurat denne helgen, eksempelvis, Grønland, i Oslo.

Men du har kanskje valgt deg noe som er fryktelig vanskelig å samle på, iallfall hvis vi skal dømme etter auksjonen på Grønland: Der var det PiB-fritt, og fælt få bra objekter til en som samler posthorn 1909/29. Hvilket sier litt om hva samlere har minst lyst til å selge for tiden.

Siste aktivitet

classicstamps kommenterteAdrian Campbell-Kellys gruppe Håndannulleringer
"Er påført Kinservig på baksiden, men jeg er jammen ikke sikker. Noen som har noe…"
lørdag
classicstamps la inn et bilde

Haa

Nytt funn
lørdag
Kolbjørn Schjølberg la inn en diskusjon

Auksjon i Krigs- og Feltpostforeningen 5. desember

Mye bra her, bl.a. for hjemstedssamleren !…Se mer
5 nov
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Navnesøk med bilder i gruppen Norske poststempler
"Bildearkivet har nå vokst til ca 16500 stempelobjekter hvor av i overkant 5000 er unike navn."
26 okt
Gisle Martin svarteKolbjørn Schjølbergs diskusjon Hvem bombet hvem, sa du ?!?
"Det klør i fingrene når jeg ser dette, heller ikke første gang jeg ser…"
6 okt
Kolbjørn Schjølberg la inn en diskusjon

Hvem bombet hvem, sa du ?!?

Enda en Ebay-perle. Teksten taler vel for seg selv. "Etter engelskmennenes bombing" ... …Se mer
5 okt
Kolbjørn Schjølberg la inn en diskusjon
25 sep
Carl Gøran Furst Scheve la inn en diskusjon

Hjelp!! Behøver hjelp til noen vaianter Posthorn 1909-28

Kan noen hjelpe meg med følgende varianter bytte kjøp\salg opp til degNK 96 v1 behøver 1…Se mer
14 sep
Bjørn Eirik Rasmussen svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"I tillegg til 52IV og 53VIII finner en også på 49II og spesielt på 54V der det er…"
24 aug
Rolf Erik Sjøstrand svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Da kan det kanskje håpes på at NK kommer med en oppdatering for dette merket ved neste…"
21 aug
Carl Gøran Furst Scheve svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Stilling 5 og 8 finnes også i min samling med uttalelse Enger"
21 aug
Rolf Erik Sjøstrand svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Du spør i overskriften din etter stillinger som ikke er reg. i NK. Her er 2 NK 75 med…"
20 aug
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Hei Leif Roar og takk for fin beskrivelse av denne varianten."
19 aug
Eivind Ellefsen svarteEivind Ellefsens diskusjon Sverige AFA 137 vannmerke.
"Takker for svar."
17 aug
Eivind Ellefsen svarteEivind Ellefsens diskusjon Sverige AFA 137 vannmerke.
"Takker for svar. Da er det sikkert det vannmerket, som bare ser ut som noe annet?"
17 aug
Carl Gøran Furst Scheve svarteEivind Ellefsens diskusjon Sverige AFA 137 vannmerke.
"Facit spes 2007 sier KPV, skrå strek og KPV + skrå strek"
16 aug
Einar Strand Enkerud svarteEivind Ellefsens diskusjon Sverige AFA 137 vannmerke.
"Jeg har sett i AFA scandinavian fra 2020 og det vannmerket er ikke nevnt. Jeg ville sett i facit…"
11 aug
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Artig. Det forklarer strekene med trykk/farge som går inn i flekken og som neppe ville…"
7 aug
Leif Roar Strømsodd svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Centraltrykkeriet forsøkte i en kort periode å gummiere arkene før man trykte…"
7 aug
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 52IV i gruppen Norway Errors
"Vanskelig å si sikkert uten å ha merket fysisk, men dette ser ut som en skade…"
6 aug

Grupper

© 2020   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår