Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

HJELP!!! Hvordan skal jeg få tid til alle mine prosjekter????

Jeg trodde jeg hadde begrenset mine områder med å satse på noen få prosjekter, men hvordan skal jeg få tiden til å strekke til??

Poststeder i Oppland fylke har jeg jobbet med i ca. 35 år, men mye gjenstår før jeg kan si meg fornøyd med resultatet.

Posthorn 1909-29 utgaven startet jeg opp med for et par år siden, og er i startfasen her. Jeg har flere 10.000 merker liggende som skal sjekkes, og etter det jeg har forstått bør også baksiden (VM) sjekkes??

Etter at jeg fikk regnearket fra Erling Andresen vedr. PiB har jeg prøvd å ajourføre dette etterhvert som det er endringer, og har til nå oppdatert denne ca. en gang pr. måned. Det går med en helg til denne oppdateringen.

Den senere tiden har jeg vel nesten ikke hatt tid til å se på et frimerke!!!

Vurderer å foreta en ytterligere begrensning, og da er det kanskje naturlig å velge ut enkelte valører av 1909-29 utgaven. Har jo håndbøkene på 5- og 10-øre så disse vil jeg nok satse videre på. Har også mye liggende som ikke er gjennomgått enda av disse.

En del andre valører har Åge Brudeseth fått låne til gjennomsyn, og jeg har fått tilbake mange "varianter" som han har plukket ut til meg som takk for lånet.

Det som står igjen og som ikke er gjennomgått i det hele tatt er 25 øre og 35 øre, og her er det mange tusen merker. Jeg vet ikke hvor interessante disse valørene er, men kanskje jeg kommer til å legge disse ut i lotter på QXL etterhvert. Det er jo 99,9% garantert urørt vare. Jeg har kun tatt en rask titt ved sorteringen av merkene og plukket ut noen stempler.

Men nå har snøen kommet, og bortsett fra snømåking blir det vel litt mer tid til innendørsaktiviteter en stund framover ;-)

Visninger: 134

Kommenter

Du må være medlem av Frank E Ring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Frank E Ring

Kommentert av Arne Korshavn den 27 november 2010 kl. 18.09
Endelig litt tid til å se på frimerker igjen. Som tidligere nevnt har det gått med mye tid den senere tid til ajourføring av diverse lister/oversikter etc.
Fant fram merkene som Åge Brudeseth har plukket ut ( som nevnt tidligere i denne bloggen ).
Her var det mye moro gitt!!
Totalt er det vel ca. 430 forskjellige "varianter", og Åge har også gitt meg noen utfordringer.
Alle variantene er merket, noen med beskrivelse av kjennetegnet og andre med bare pos. nr. eller klisjefeilnummer. Gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å finne alle variantene.
En god del varianter har han funnet på flere merker, så der er det enklere å finne samme feilen på alle merkene. Der det kun er ett merke blir det litt mer detektivarbeide med å finne varianten, men det er jo dette jeg liker med hobbyen min!!!

Kommentert av Arne Korshavn den 14 november 2010 kl. 14.11
Enig i at frimerkesamling er noe å pusle med.
Når det gjelder mitt prosjekt Poststeder i Oppland så har jeg kommet et godt stykke på vei, men finner stadig noe nytt selv om det etterhvert går lenger tid mellom hver gang noe nytt dukker opp.
Vedr. PiB så samler jeg selv i utgangspunktet kun Oppland fylke, men synes det hadde vært synd å ikke prøve å ajourføre oversikten over hele landet når jeg har kommet så langt. For min egen del trenger jeg jo ikke mer enn opplysninger fra PiB i Oppland.
Så til Posthorn 1909-29. Problemet her er ikke å finne materiale å jobbe med, heller kanskje det motsatte. Jeg har vel mer enn nok egentlig. Det jeg tenkte på var heller om det er riktig av meg å være så egoistisk å sitte på alt dette når jeg mest sannsynlig ikke vil ha tid til å gå gjennom alt dette. Som sagt er dette ganske sikkert ikke sett gjennom av andre før, og da kan jeg nesten garantere mange morsomme og spennende timers arbeid dersom jeg lot andre få sjansen.
Kommentert av Marius den 13 november 2010 kl. 20.49
Du er inne på noe viktig her, Arne: frimerkesamling er noe å pusle med. Mynter, miniatyrflasker og golfballer har helt andre behov for stell og personlig utvikling... du behøver knapt bry deg om dem. Og går du lei, får du brukt myntene i butikken, drukket opp flaskene, og slått ballene langt inni skauen.

Frimerker, derimot, krever mye tid og stell, men gir samtidig rom for masse lesing og pusling og leting utenom selve samlingen. Når du går lei står det til og med andre klar til å ta over etter deg... iallfall pleide det å være slik.

Tålmodighet er et annet moment som frimerkesamlere kan lære seg: om du ikke får det du vil ha i dag, byr det seg sikkert en annen mulighet i morgen, overimorgen, neste år, om fem år osv. Innimellom kan du til og med kamuflere frimerkesamling som langhelger og ferier til eksotiske destinasjoner. Akkurat denne helgen, eksempelvis, Grønland, i Oslo.

Men du har kanskje valgt deg noe som er fryktelig vanskelig å samle på, iallfall hvis vi skal dømme etter auksjonen på Grønland: Der var det PiB-fritt, og fælt få bra objekter til en som samler posthorn 1909/29. Hvilket sier litt om hva samlere har minst lyst til å selge for tiden.

Siste aktivitet

Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
lørdag
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022
Tom Herzeth svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Tusen takk!"
sep 15, 2022
Gisle Martin svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Fant dette bilde på GiBud. Håper det hjelper.…"
sep 14, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår