Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

HJELP!!! Hvordan skal jeg få tid til alle mine prosjekter????

Jeg trodde jeg hadde begrenset mine områder med å satse på noen få prosjekter, men hvordan skal jeg få tiden til å strekke til??

Poststeder i Oppland fylke har jeg jobbet med i ca. 35 år, men mye gjenstår før jeg kan si meg fornøyd med resultatet.

Posthorn 1909-29 utgaven startet jeg opp med for et par år siden, og er i startfasen her. Jeg har flere 10.000 merker liggende som skal sjekkes, og etter det jeg har forstått bør også baksiden (VM) sjekkes??

Etter at jeg fikk regnearket fra Erling Andresen vedr. PiB har jeg prøvd å ajourføre dette etterhvert som det er endringer, og har til nå oppdatert denne ca. en gang pr. måned. Det går med en helg til denne oppdateringen.

Den senere tiden har jeg vel nesten ikke hatt tid til å se på et frimerke!!!

Vurderer å foreta en ytterligere begrensning, og da er det kanskje naturlig å velge ut enkelte valører av 1909-29 utgaven. Har jo håndbøkene på 5- og 10-øre så disse vil jeg nok satse videre på. Har også mye liggende som ikke er gjennomgått enda av disse.

En del andre valører har Åge Brudeseth fått låne til gjennomsyn, og jeg har fått tilbake mange "varianter" som han har plukket ut til meg som takk for lånet.

Det som står igjen og som ikke er gjennomgått i det hele tatt er 25 øre og 35 øre, og her er det mange tusen merker. Jeg vet ikke hvor interessante disse valørene er, men kanskje jeg kommer til å legge disse ut i lotter på QXL etterhvert. Det er jo 99,9% garantert urørt vare. Jeg har kun tatt en rask titt ved sorteringen av merkene og plukket ut noen stempler.

Men nå har snøen kommet, og bortsett fra snømåking blir det vel litt mer tid til innendørsaktiviteter en stund framover ;-)

Visninger: 107

Kommenter

Du må være medlem av Frank E Ring for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Frank E Ring

Kommentert av Arne Korshavn den 27 november 2010 kl. 18.09
Endelig litt tid til å se på frimerker igjen. Som tidligere nevnt har det gått med mye tid den senere tid til ajourføring av diverse lister/oversikter etc.
Fant fram merkene som Åge Brudeseth har plukket ut ( som nevnt tidligere i denne bloggen ).
Her var det mye moro gitt!!
Totalt er det vel ca. 430 forskjellige "varianter", og Åge har også gitt meg noen utfordringer.
Alle variantene er merket, noen med beskrivelse av kjennetegnet og andre med bare pos. nr. eller klisjefeilnummer. Gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å finne alle variantene.
En god del varianter har han funnet på flere merker, så der er det enklere å finne samme feilen på alle merkene. Der det kun er ett merke blir det litt mer detektivarbeide med å finne varianten, men det er jo dette jeg liker med hobbyen min!!!

Kommentert av Arne Korshavn den 14 november 2010 kl. 14.11
Enig i at frimerkesamling er noe å pusle med.
Når det gjelder mitt prosjekt Poststeder i Oppland så har jeg kommet et godt stykke på vei, men finner stadig noe nytt selv om det etterhvert går lenger tid mellom hver gang noe nytt dukker opp.
Vedr. PiB så samler jeg selv i utgangspunktet kun Oppland fylke, men synes det hadde vært synd å ikke prøve å ajourføre oversikten over hele landet når jeg har kommet så langt. For min egen del trenger jeg jo ikke mer enn opplysninger fra PiB i Oppland.
Så til Posthorn 1909-29. Problemet her er ikke å finne materiale å jobbe med, heller kanskje det motsatte. Jeg har vel mer enn nok egentlig. Det jeg tenkte på var heller om det er riktig av meg å være så egoistisk å sitte på alt dette når jeg mest sannsynlig ikke vil ha tid til å gå gjennom alt dette. Som sagt er dette ganske sikkert ikke sett gjennom av andre før, og da kan jeg nesten garantere mange morsomme og spennende timers arbeid dersom jeg lot andre få sjansen.
Kommentert av Marius den 13 november 2010 kl. 20.49
Du er inne på noe viktig her, Arne: frimerkesamling er noe å pusle med. Mynter, miniatyrflasker og golfballer har helt andre behov for stell og personlig utvikling... du behøver knapt bry deg om dem. Og går du lei, får du brukt myntene i butikken, drukket opp flaskene, og slått ballene langt inni skauen.

Frimerker, derimot, krever mye tid og stell, men gir samtidig rom for masse lesing og pusling og leting utenom selve samlingen. Når du går lei står det til og med andre klar til å ta over etter deg... iallfall pleide det å være slik.

Tålmodighet er et annet moment som frimerkesamlere kan lære seg: om du ikke får det du vil ha i dag, byr det seg sikkert en annen mulighet i morgen, overimorgen, neste år, om fem år osv. Innimellom kan du til og med kamuflere frimerkesamling som langhelger og ferier til eksotiske destinasjoner. Akkurat denne helgen, eksempelvis, Grønland, i Oslo.

Men du har kanskje valgt deg noe som er fryktelig vanskelig å samle på, iallfall hvis vi skal dømme etter auksjonen på Grønland: Der var det PiB-fritt, og fælt få bra objekter til en som samler posthorn 1909/29. Hvilket sier litt om hva samlere har minst lyst til å selge for tiden.

Siste aktivitet

Gisle Martin la inn en diskusjon

NK 137-140 Svalbard graveringstyper

NK 137-140 Svalbard finnes i 2 graveringstyper i henhold til NK.Noen som vet hvor jeg kan finne en…Se mer
8 feb
Gisle Martin ble med i Roald Aunes gruppe
Miniatyrbilde

Klassisk Norge

for de håpefulle som aldri blir tilfreds
8 feb
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Safe elektronisk taggemåler

Hei!  Vil gjerne høre fra de som har erfaring med Safe perfotronic II.  ER den enkel å bruke og gir…Se mer
26 jan
classicstamps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Hei. Vet dere om renset bensin til diverse primus/coleman produkter vil fungere? Tenker mere…"
21 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

(U)vanlig Oslo stempel...

Kan ikke erindre å ha sett dette stempelet tidligere... Det var en hel del stempler rundt…
14 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn en diskusjon

NK1871 nyanser i fargemetning

Her har Marit Bjørgen gradvis fått seg oransje landslags-drakt... …Se mer
12 jan
Kolbjørn Schjølberg kommentertempis blogginnlegg Hvis noe er for godt til å være sant...
"...og Legion lever utrolig nok videre til stadig høyere priser..."
12 jan
Carl Gøran Furst Scheve kommenterteRolf Erik Sjøstrands blogginnlegg Følgeseddel fra 1910
"Dæven for en flott sak."
11 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands blogginnlegg Følgeseddel fra 1910
"Nå også med attest!!   Godt Nytt År !!"
2 jan
classicstamps svarteclassicstampss diskusjon Moderne Variant
"Thune på vakkert blått hav"
nov 27, 2020
Ole svarteclassicstampss diskusjon Moderne Variant
"Denne varianten er kjent og er beskrevet i siste utgave av Norsk filatelistisk tidsskrift nr 7…"
nov 26, 2020
classicstamps la inn en diskusjon

Moderne Variant

For meg så ser det ut som merket til høyre mangler en farge i trykken. Jeg kan ikke se at det er…Se mer
nov 26, 2020
classicstamps svarteclassicstampss diskusjon NK4 Askevold
"Takker, ikke så sjeldent altså :)"
nov 25, 2020
Einar Strand Enkerud svarteclassicstampss diskusjon NK4 Askevold
"6 punkt"
nov 25, 2020
Kristen Rasmussen ble med i mpis gruppe
Miniatyrbilde

Automatmerker

En gruppe for deg som samler automatmerker og frankeringsetiketter.
nov 24, 2020
classicstamps la inn en diskusjon

NK4 Askevold

Hei Kunne noen sjekket antall punkter på stemplet Askevold på NK4 i NK Postal?Se mer
nov 24, 2020
classicstamps kommenterteAdrian Campbell-Kellys gruppe Håndannulleringer
"Er påført Kinservig på baksiden, men jeg er jammen ikke sikker. Noen som har noe…"
nov 21, 2020
classicstamps la inn et bilde

Haa

Nytt funn
nov 21, 2020
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Navnesøk med bilder i gruppen Norske poststempler
"Bildearkivet har nå vokst til ca 16500 stempelobjekter hvor av i overkant 5000 er unike navn."
okt 26, 2020
Gisle Martin svarteKolbjørn Schjølbergs diskusjon Hvem bombet hvem, sa du ?!?
"Det klør i fingrene når jeg ser dette, heller ikke første gang jeg ser…"
okt 6, 2020

Grupper

© 2021   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår