Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Var/er litt usikker på hvordan dette er tenkt gjennomført, ergo sendte jeg en forespørsel til QXL om gebyret gjelder pr. gjenstand (med ulike gjenstandsnr.) eller om gebyret påkommer samlet med x antall vinnende bud hos en eller flere selgere pr. dag/uke/mnd. eller hva?

Svaret så langt er som flg.:

"Hei
Takk for din mail.

Gebyret gjelder per auksjon, så det er det samme hvor mange objekter du vinner på den auksjonen. Det blir altså kun 5 kroner per auksjon uansett.

Med vennlig hilsen
Kristian

----

Og det svaret sier meg ingenting bortsett fra at QXL-Lauritz ikke helt forstår seg på alle sine brukergrupper, men kanskje helst vil ha auksjoner med 100-vis av like gjenstander pr. auksjon?
Har sendt tilbakemelding til Kristian med ønske om en bedre forklaring, så fylgj med jenter og gutar, dette kan verta spanande!

Visninger: 7998

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Skanfil.no er vel fortsatt et alternativ?

Helt klart. Og resultatene de oppnår kan være riktig så respektable. Samtidig som  du kan være uheldig. Du slipper mye av salgsarbeidet, men Skanfil tar seg betalt for jobben (De må jo det.) Selgeren får utbetalt 2/3 av det kjøperen betaler inkl. salær.

Det Skanfil ikke har kapasitet til, det er objekter med verdi noe særlig under kr. 200,-. Og slike objekter er det ganske mange av rundt hos det norske folk. Et førstedagsbrev fra 60-tallet med en litt uvanlig vignett, den lar seg selge på Qxl, mens på Skanfil blir den liggende litt bortgjemt i en lott.

Skanfil er glimrende på mye, men det er behov for flere alternativer.

I henhold til denne kommentaren fra QXL

"Vi ønsker en profil hvor vareprisen er høyere enn den er i dag. I dag er det veldig mange riktig billige varer som i enkelte kategorier drukner de mer interessante auksjoner."

gjorde jeg for et par dager siden en liten sjekk. I en haug annonser (samme selger) gikk jeg gjennom de første 500 (!). Alle hadde "for høye" utropspriser etter min mening, men gjorde sikkert QXL-ledelsen våt i øynene. Timer før auksjonsslutt lå det bud inne på kun 27 av de 500 første auksjonene jeg sjekket. Dvs. at det er bud på bare 1 av 20 auksjoner. Dermed kan man jo si at de "billige" auksjonene (les: Gode kjøp) som jeg stort sett er ute etter, druknet i overpriset søppel...!

Jeg kommer helt sikkert til og sjekke GiBud og auction.no tett i tiden framover.

Ikke dumt - mangler endel på kategorier, men så synes jeg QXL har blitt litt dårlig (eks. postfrisk vs. ustemplet lim/hengsel - hvor laster man egentlig objekter til den siste opp??). Og betingelsene til gibud: Det er GRATIS å opprette auksjoner på GiBud.no.
Du betaler kun 3% (maks kr 18,- pr objekt) i provisjon ved oppnådd salg.
Det vil si, selger man noe til kr. 150,- så betaler man bare kr. 4,50 som er UNDER hammergebyret på QXL !!! Noen som er med på en kollektiv flukt?

Litt av problematikken bunner nok også i at utlendinger bestandig tror vi er så "kaksete" i Norge. Og QXL er utenlandsk; p.t. dansk. Dette får dem raskt til å tro at vi er "dumme", her oppe på bjerget. Man behøver ikke bla mange sidene i en næringslivsavis for å trekke den konklusjonen: nordmenn betaler flere tusenlapper mer for en iPhone enn sine nordiske medsøstre, og Terra-kommunene signaliserer i grunnen alt.

Men enkelte ting er vi faktisk mer gniene på. Det gjelder blant annet matvarer, noe ICA har gjort en dyrekjøpt erfaring av (og Olav Thon tjent tilsvarende mye på ved å anlegge kjøpesentre på den andre siden av svenskegrensa). Og ifølge frimerkehandlere, er det mange kunder som kvier seg for å kjøpe merker og brev og postkort til full butikkpris. Selv kjøper jeg helst hvis jeg ser at jeg kan gjøre et godt kjøp.

Men samtidig er vi nordmenn tidvis febersjuke når det gjelder auksjoner. De profilerte tollauksjonene over beslaglagt gods som holdes på QXL, får stå som et godt eksempel for skyhøye bud. Og slik legger selvsagt QXLs danske eiere merke til.

Men de merker seg også at det finnes mye dritt og ræl i listene deres på QXL. Mange av selgerne har øyensynlig altfor mye fritid. Og da blir gjerne tilslaget en femmer eller tier, hvis objektet i det hele tatt blir solgt. Slik drukner også de gode objektene, og derfor flytter mange selgere over til Skanfil med sine antatte höjdare, mens det uvurderlig kjedelige får lov til å gå på QXL -- gjerne som enkeltobjekter med 1,- startpris.

1,- startpris er jo morro. Men de som har betalt penger for å drive QXL, mener business.

Når da QXL i tillegg tilbyr et utall underkategorier og en helt ok søkefunksjon, tar det ikke mange sekunder for en besøkende å fastslå at "nix, her er det ikke noe for meg". Da forsvinner også moroa. For alle. Og får man ikke sidevisninger, får man heller ikke betalt av Google og andre anonsenettverk per 1000 visninger -- som sikkert har bidratt kraftig ved tidligere budsjettering.

Den som selger noen frimerker i ny og ne, har sikkert også merket seg at vilkårene for å få objekter opp på auksjon har endret seg i takt med kostnadsbildet for auksjonsfirmaene. Det er antakelig dithen Lauridz ønsker å ta QXL: man skal unngå masse ræl, og man skal kunne forstå at om noe ropes ut til 250,- så er det antakelig verd minst 250. Den 5'ern i hammerslag, er bare et tidlig skritt på veien dit. Lauridz' våte ønskedrøm er kan hende at de som jobber på QXL er velutdannede kuratorer.

Skjønt, det kan sikkert dreie seg om andre årsaker. En tilnærming for å slå sammen QXL og Lauridz? En pågående rivalisering mellom danske auksjonsfirma? Eller dreier det seg også om en tilnærming til ønsker fra skatteetatens utskremte? Flere som selger på QXL driver jo tett opptil hva man kan anse å være regelrett næring, men det er vanskelig å argumentere i den retning når utrop på auksjonene er 1,- og objektene veldig vanskelig kan forklares å være handelsvare.

For øvrig heller dette i retning av den skjulte inflasjonen som de blindernutdanna samfunnsøkonomene på SSB glatt overser. Et 10-kroners objekt blir her ofseleg mange prosent dyrere. Men viktigst av alt: Du får ikke kjøpt noe til under en 50-lapp.

Dette er utelukkende for å tjene penger. Hvis man hadde ønsket bort de billigste, hadde man satt gebyret høyere for dem, evt. bare satt gebyr på dem. Her gambles det på at nordmenn like gjerne betaler kr 15 som kr 10, og det kommer også til å skje. I tillegg vil kr 5 bety mindre og mindre jo høyere bud. Man vil neppe tenke på det en gang, og pengene strømmer inn. Det samme kommer til å skje med alle auksjonsopplegg etter hvert som de etablerer seg. Det koster å serve servere også.

Og da er mitt spørsmål: Er det forbudt å tjene penger på å selge frimerker? QXL skal drive på forretningsmessig basis og trenger inntekter. Provisjonssatsene deres er jo absolutt lavest av alle auksjonsfirmaer. Jeg er en av de som legger inn objekter i HK-verdi på flere hundre kroner til utrop kr. 1,-. Jeg får likevel priser som avspeiler markedsverdien av merket og betaler min suksessprovisjon uten sure miner. Dersom QXL ønsker at jeg skal øke minsteprisen, så gi oss insitamenter for dette. Har jeg et 1000,- kroners merke så la meg legge det ut med 200,- i minstepris uten å måtte betale ekstra for dette. Kr. 1-  er jo gratis (!) Det er der QXL bør begynne.... Jo høyere minstepris, jo lavere inngangsprovisjon. La kr. 1,- minsteprismerkene få en inngangsprovisjon på kr. 10,- og vipps så ser vi ikke lenger bruksmerker med bølgestempler. (I parantes bemerket, eBay har jo massevis av slike, hva er inngangsbilletten her?)  Ærbødigst! S.U.

har QXL fjernet muligheten til å legge inn bilder via html i tekstfeltet for salgsobjektet?

Forsåvidt naturlig for å tvinge frem mer kjøp av billedeksponering...

nei, fikk det til å funke :)

Hei Jan!

Kan du dele HTML koden med oss?

Jeg sliter!

hei - i tekstfeltet for salgsobjektet må du klikke på knappen HTML, og da dukker det opp et hvitt vindu på skjermen. Der skriver man koden
<img src="" />

Bildet må man ha lastet opp en plass, slik at man vet internettadressen. F.eks http://www.website.no/bilder/qxlbilde01.jpg

Og adressen skriver man mellom tegnene "" i koden
Hvis koden ikke vises her, så er den < (hakeklamme) img src="" / og hakeklamme slutt >
Vet ikke om skråstrek og mellomrom til slutt er nødvendig, så kanskje det går med bare img src="" med hakeklammer rundt, og bildeadressen mellom ""
JAn :)

Takker.

Virket før dette her, men det er en stund siden jeg trengte HTML.

Her er koden min:


<img src="http://fleia.biz/Rotelot1.jpg" />
<img src="http://fleia.biz/Rotelot2.jpg" />
<img src="http://fleia.biz/Rotelot3.jpg" />
<img src="http://fleia.biz/Rotelot4.jpg" />
<img src="http://fleia.biz/Rotelot5.jpg" />

Ser ok ut, eller?

Noen legger ut frames og sentrering, f.eks:

src="http://www.edbhjelp.no/pl/IMG_0006.jpg" width="1000" height="1500" /> </p>  <p align="center"> &nbsp; <img border="0" src="http://www.edbhjelp.no/pl/IMG_0007.jpg" width="1000" height="1500" /> </p>  <p align="center"> &nbsp; <img border="0"

:-)

RSS

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
8 mar
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
22 feb
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
14 jan
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022
Tom Herzeth svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Tusen takk!"
sep 15, 2022
Gisle Martin svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Fant dette bilde på GiBud. Håper det hjelper.…"
sep 14, 2022
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Bilde av variant kronprinsesse Martha.

Er det noen som kan hjelpe  med bilde av NK 442 v1 ? Kronprinsesse Martha .   Se mer
sep 7, 2022
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Tusen takk for hjelpen. Da kan albumsidene sluttføres!! Rolf Erik"
jun 26, 2022
Rolf Scharning svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Til Tyskland 1914: Brevporto 30 øre, rek. gebyr 20 øre, assuranse 16 øre.…"
jun 25, 2022
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

Hjelp til portosatser.

Hei,Noen som kan hjelpe med hvordan portosatene på disse to verdibrevene er satt sammen.Brev 1: Til…Se mer
jun 7, 2022
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

KRA. STEMPEL

Kort til Paris i 1907 frankert med NK 73, 74 og 75 på forsiden. Uvanlig stempel?
mai 28, 2022
Ole Brænne svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"De nye nettsidene er betraktelig tregere enn før.For meg så virker den nye layouten…"
mai 23, 2022
Carl Gøran Furst Scheve svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Er du int. i å bytte bort det merket med rundstempel i stilling 8 og et tilsvarende i…"
mai 15, 2022
Johnny Thørnquist svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"Også jeg mener å merke at de nye nettsidene er tregere med å oppdatere seg etter…"
mai 13, 2022
Robert Nilsskog la inn en diskusjon

Ny nettside hos SKANFIL

Hei alle sammen.Skanfil har fått ny nettside, hva synes dere om den folkens?Har fått noen inntrykk…Se mer
mai 13, 2022
Svend Wæver la inn en diskusjon
mai 8, 2022
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Takk for tilbakemelding (RES) Regner med at fordamping likevel skjer raskere en ved vann (som…"
mar 16, 2022
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Jeg er nok mer Signoskop-fan enn fan av disse kjemiske preparatene. Men skal prøve å…"
mar 16, 2022
Gisle Martin svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Meld tilbake etterhvert som du får gjort deg noen erfaringer. Hvordan gikk det med toll og…"
mar 14, 2022
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Benyttet linken over for å bestille. Etter noen uker dukket det opp en pakke fra…"
mar 14, 2022

Grupper

© 2023   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår