Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Nå er det nye magiske stempler ute på QXL igjen...

Visninger: 765

Svar til denne diskusjonen

-----------seriøst! Oppnår ganske høye priser også, samlinga blir jo etterhvert lite verdt hvis det skal være bare superstempler i albumen, hva med å samle stemper uten frimerke, da blir jo alle luxus. Og jeg som er fornøyd bare frimerke, eller et brev med et brukbart stempelavtrykk fra det stedet jeg samler på..........Hva som helst. Er det mange her på FeR som samler "superstempel"? Norgeskatalogen har en gradering, og det fleste stempelavtrykk er vel midt på treet, n. 3 kansje. Ikke for det jeg syns jo det er svært pent med et helt stempel rett og midt på et frimerke, det var en tid da frimerket skulle være hjørnestemplet og motivet var viktig............

Nekter ikke for at jeg spiller lotto, men da er det med tall hos NT. Dette ser for luxus ut eller tar jeg feil......
Nei, jeg tror ikke du ser feil. Det ene merket har til og med stempelet tegnet med filtpenn, om ikke øya mine svikter helt. Det blit litt sånn "kjøp en sjablon og lek postmester" eller "fra dux til lux" med et pennestrøk... kanskje på tide at vi lager oss Frank E Ring t-skjorter med salige overtrykk?
.............den første fra NÆROSET har en rar E og T, er litt skeptisk til bl.a. den. Men skal være forsiktig med å kritisere andres salg på qxl eller stemler på frimerker. Burde det ikke ha vært attest når det blir så høye priser? Hvis det lages med filt-penn må det være en som er utrolig flink med pennen?
Rene kunstneren! Dette vil vel etterhvert bli lesbart på nettet!

Lurer på hvor mange kilo klipp man skal myse gjennom for å finne slike stempelavtrykk? 10? 100?
NÆROSET er så falsk som den kan bli. Ferdig med det. Ingenting å være forsiktig med å si. Samme selger hadde en bråte med falske stempler på QXL for to uker siden også; diskutert et annet sted her; nektet å svare på spørsmål, hvilket etter min mening tyder på at han vet det er forfalskinger, og at han derfor selger dem istedenfor å ha dem i samlinga si. Det er godt mulig han har betalt dyrt for de falske objektene selv. Flesteparten av de som ligger ute hos ham nå, virker greie. Men skal du spille Lotto med lux-stempler, må du være forberedt på at store deler er falske. Som du selv sier: må nok gå gjennom noen kilo, eller tonn, for å finne slike stempler. (Og som Estland-samler vet du garantert hvordan det er å vasse i forfalskinger; lite moro).

Likedan er alle 1370 ASKER-stempler som har vært solgt i hytt og pine stein falske. Ingenting i veien med å si slikt. Han som har laget dem, eller i hvert fall solgt dem høyt og lavt, er en revisor i Asker. Hvis du ikke kjenner navnet hans, bør du kunne finne ham som Revoleman på QXL. På eBay står han som jano... eller noe slikt; jeg gidder ikke huske detaljene; det er så håpløst når folk hodeløst kaster seg over lekkert stemplede objekter som går som dusinvare. Jeg kunne godt ha skrevet en lang utredning om dette, men heldigvis er det andre som steller med slikt. Følg med i nær framtid, så får du sett hvordan man avslører ASKER-stemplene.

Å være utrolig flink med både filtpenn og billige plastikk-klisjé-stempel-forfalskinger er det nok veldig mange som er. Ta gjerne en titt på de klassiske merkene dine mens du er i gang. Mye gamle stempler er påmalt så hårfint at man må undersøke med kostbare måleinstrumenter for å avsløre forfalskingene. Forhåpentlig kan NF eller en rik klubb som Oslo FK engasjere seg mer i slikt og gå til innkjøp av spektrograf el.l....? Det hadde vøri moro det. Noe forfalskerne ikke vil være enig i...
............beklager Marius det var ikke slik ment at jeg tvilte på det du sa. Takk for informasjonen. Du har fullstendig rett. Og selv mangler jeg erfaring på NORGE. Må si at jeg ikke har så mange Norske klassiske merker, så jeg tror jeg slipper det. Men de jeg har kjøpt har jeg kjøpt hos selgere/handlere som jeg mener jeg kan stole på, bl.a. her på FeR. Har noen få sånne luksusstemplede merker men de har jeg bestilt på postkontoret selv lokalt, så de kan jeg garantere. Har etterhvert blitt litt skeptisk til Skan....fil..........og andre..........

Åja, Estland, Memel, Russland, men spesielt Estland har som du sier mange falske merker, mye produsert for å lage frimerkepakker og for å lure samlere. Men her finst det mye litteratur så dokumentasjon er bra........I Memel var det også frimerkesamlere i postvesnet som produserte for egen del, kan gi eksempler på det, så det er ikke noe nytt, og at det er her også skulle vel også bare mangle.........Vekk med dem........ Irriterende.....

Er nysgjerrig på den dokumentasjon.............. ha en fin samledag, det har jeg i dag ved pcn
Dette er jo graverende. Har sett igjennom en del merker nå, og stempel sverten (tusjen) er på fallende lik på stempler fra fleere forskjellige steder i landet og ikke minst forskjellige tidsperioder.

Denne selgeren har enten produsert merkene med stempler selv, eller så er han fullstendig klar over at dette er falskt!

Hva kan gjøres? Politiannmelde?

Jeg har sendt melding til de jeg kjenner som samler Lux for å advare dem.
Tror du gjør det beste der selv, Torbjørn: fortelle andre om det. Så vidt jeg forstår har det siden i fjor høst ikke vært noen auksjonsfirma som har tatt inn ASKER med viten og vilje; og antakelig heller ikke annet materiale fra Revoleman; dermed dukket han opp på eBay for å bli kvitt falske stempler på klassiske merker (istedenfor det/de andre stedene han pleide å levere inn, altså). Se f eks artikkel i NFT før jul.
Det ryktes også at HALDEN stemplene ikke er helt rene! Det ryktes også at selger har to kontoer, og bruker den ene til å by opp sine egne salg med.
Denne dekkontoen har kun kjøpt fra Haldenselgeren, og de gir hverandre (seg selv) strålende karrakterer.

Haldenselger
Hvis selger har to konti, er det vel noe som QXL burde være interessert i å rydde opp i. QXL sitter dessuten på nøkkelen med innloggings-ip tilbake i tid, og skulle raskt kunne utgreie tilfellet — hvis de overhodet er interessert. Hvis derimot selskapslogikken er at jo flere bud desto mer provisjon til oss, kan vi blåse en lang marsj i mulig oppklaring.

"Buddy-bud" som det også kalles når to kompiser byr opp hverandres objekter, er en uting som dessverre hender i salen på store auksjoner også. Samt at folk byr opp objekter som de vet en annen må ha. Og noen byr selv på egne objekter. Flere eksempler på slikt fra auksjonsringrever; noen ganger blir de sittende med objektet, og da skal du helst være i nærheten for å nyte synet idet de forsøker å selge til han andre som bød, for budtrinnet under... å få med seg årsakene til at vedkommende ikke vil ha objektet allikevel, kan være en messe verd ;-)

Men buddy-budgiving, ja, der har vi en heit potet. Er det noen som har funnet fram til andre som byr på hverandres objekter for å presse prisene opp, enten en mulig kjøper allerede har lagt inn bud (= å dra opp budene) eller for å sikre seg mot siste-liten-bud (= å dekke inntjening)...? Send meg gjerne en melding i epostsystemet vårt hvis du selv ikke vil utbasunere dine følelser i åpent forum.

Når det gjelder Halden, forresten, har jeg ikke hørt annet enn at de er helt ok. Eventuelt kan vi jo høre med noen i Halden-klubben om det vet noe mer? På 1990-tallet var det mange som strøna rundt og begynte å gå slavisk på posten for å få luxstemplet merker. Og når jeg ser eller hører om folk som betaler tusenlapper for slike (he, he, sorry, må le litt igjen), forstår jeg også hvorfor folk betaler en bråte med penger for mynter som er polert opp en grad eller to også. "Med garanti" som det kanskje så fint heter. Skal du først stemple opp merker for videresalg med fortjeneste, så vær så snill å reise rundt i et stort distrikt slik at du ikke ødelegger for deg selv og andre på hjemstedet ditt. Om 10-20 år kommer vi til å snakke om slike merker som ordrestemplede, bom basta finale, finito. Hvis et merke eller stempel først får allmenn oppmerksomhet som ordrestempel, vil frimerket være nær dødt i f eks F.I.P.-sammenheng, hvilket vil si at du ved mulig utstilling vil bli trukket poeng. Og merkene kan bli betrakta på samme måte som MAUD og HAAKON fra like før krigen når de er stempla etter 1981. Tilnærmet uinteressant å ha, altså. Alle som samler eller har samlet Tyskland, Russland, Ungarn, DDR etc vet da smertelig vel hva ordrestempling har å si for samlinga si...
Har du mere informasjon om hva han har gjort med de klassiske merkene?
Det er ikke bare stempler som forfalskes... på ebay er det en kinesisk selger som tilbyr noe så originalt som en norsk speciedaler fra året 1845, et år det som kjent ikke ble produsert slike: Falsk speciedaler på eBay

Den elegante kommentaren ("Dear Mr Evil...") kan man saktens le av, men ellers er det mer nærliggende å gråte...
http://cgi.ebay.com/NORWAY-VM-1982-901-902-PERF-CANCEL-ASKER-F-DAY1...

Må være Asker dette da...........jano6031.på ebay? Og det er da mange flere, også på første dag, og off.sak, samme stempel etc etc?

RSS

Siste aktivitet

Gisle Martin svarteTrond Rosselands diskusjon oppdatering
"Siden holdes oppe men har ikke blitt oppdatert med tanke på lenker på lang tid.De…"
20 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Hei igjen. Takk for innspill vedr. ny NK Inge. Denne NK’en måtte jeg bare skaffe…"
5 mar
Trond Rosseland la inn en diskusjon

oppdatering

Lurer på om det ikke er noen oppdateringer på denne siden lengre?Linker til websider er utdatert.Se mer
24 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Ja, det er noen endringer, men ikke store greier. Jeg har oppdatert regnearket mitt til 2024, og…"
5 feb
Inge Svinnset svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
"Bra initiativ. Her er vist til NK 2014. Hvis jeg har forstått det rett har siste utgaven av…"
4 feb
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 42 vannmerkestillinger i gruppen Klassisk Norge
""Dersom det er interesse for det kan jeg legge ut det jeg har for Ib og II…"
2 feb
Rolf Erik Sjøstrand la til en diskusjon i gruppen Klassisk Norge
Miniatyrbilde

NK 42 vannmerkestillinger

Hei,På vedlegget har jeg sammenfattet det jeg vet og har funnet av stillinger for NK 42Ia:…Se mer
30 jan
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

"Hei, Og takk for svar. Har forsket litt videre på dette selv også og det ser ut til at…"
21 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
18 jan
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

118 I Ringsaker men hva mer ?

Kan noen hjelpe med hva som er tekst på dette stempelet i tillegg til Ringsaker ??
17 jan
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 118 Trondheim-Namsos

"Namsosbanen ble ikke offisielt åpnet før i 1934-35"
jul 3, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ah, jeg tenkte ikke så langt i farta. Sjekket listen min over vannmerkestillinger som jeg…"
mai 26, 2023
Rolf Erik Sjøstrand kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Hei! Fint at du likte bildet. Men utgangspunktet, vannmerket på frimerket, er helt…"
mai 26, 2023
Gisle Martin kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
Miniatyrbilde

NK 42

"Ypperlig bilde av Vannmerke type 3.Hvilket apparat har du brukt for å vise vannmerket?"
mai 25, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde
mai 21, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Olav E. Skjervik

Spørsmål om frimerkealbum

Lenge siden at jeg har jobbet med frimerkesamlingen min så jeg er ganske rusten.For lenge siden…Se mer
mai 3, 2023
Gisle Martin svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon NK 103 Heftemerker
"Takk for info. Setter pris på denne typen informasjon, gir motivasjon til å gå…"
mar 8, 2023
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

NK 103 Heftemerker

Hei,Vedlagt litt om vannmerkestillinger på NK 103 B og D.Ta en titt! og kom gjerne med…Se mer
feb 22, 2023
Olav E. Skjervik svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Oppdaget nettopp at SuperSafe var gått ut av produksjon (opplyst fra Skanfil). For lenge…"
jan 14, 2023
Blogginnlegg lagt ut av Frode Hauge

AUKSJON I Bergens Filatelist-Klub

Kryss av tirsdag 29.11. 2022 i kalenderen!Da er det storauksjon i Bergens Filatelist-Klub i Nye…Se mer
nov 21, 2022

Grupper

© 2024   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår