Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Hei godtfolk.

Vi i Qxl har i en periode nå jobbet med et knippe samlere om å lage en bedre og mer brukervennlig kategoriinndeling av flere samlerkategorier. Vi er ferdig med mynter og sedler og har nå satt forkus på frimerke kategorien vår.

Jeg regner med at det finnes mange der ute som har godt tips og råd å komme med i den anledningen. Vi har fått en utkast fra Stig Westerhus med far som vi ser på som et godt utgangspunkt. Har dere lyst til å ta del i et nytt oppsett for vår frimerkekategori?

Hvis det vises interesse for dette legger jeg ut det forslaget som Stig har startet med.

PS.

Fant ikke en egen frimerkekategori å jeg er usikker på om jeg har postet riktig.

Visninger: 1121

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Slik forslaget ser ut nå, reprenterer det en stor forbedring i forhold til den eksisterende inndelingen qxl har nå. Jeg kan leve med at jeg må innom "mitt" fylke både på kategorien "hjemsted" og "brev", men jeg skjønner ærlig talt ikke hensikten med dette. Faren med denne splittingen er, slik mpi påpeker, at kategoriene blir for små (med 2 brev og 5 enkeltmerker fra fylke NN hvis disse blir fordelt på to underkategorier).

På samme måten som mpi, har også jeg fundert på om det var nødvendig å ha en egen underkategori for "Norge brev diverse". Jeg har imidlertid kommet til at dett er svært hensiktsmessig. De som ikke orker å finne ut hvor Åseral er, må ha en samlesekk for brev som det kan legges i. Videre er det mange brev som har interessante adresseland og spennende frimerker, men der avsenderstedet ikke har noen salgsfremmende effekt. Da er det dumt å stikke et slikt objekt vekk under fylket Hordaland (stemplet Bergen) eller Sør-Trøndelag (stemplet Trondheim). Selger må i alle tilfeller ta en konkret vurdering på om brevet som skal selges er en godbit for hjemstedsamlere som bør legges på fylke, eller om det bør gjøres tilgjengelig for de med andre interesser som kanskje besøker diverseposten mest. Noenlunde likt ressonnement vil være gyldig for enkeltmerker, enten selger velger å kalle merket "lux" eller den mer edruelige betegnelsen "pent".
Skjønner heller ikke poenget med å dele "hjemsted" og "brev".
Som det påpekes over en plass; samler du på det ene samler du også på det andre.
Ellers ser det rimelig bra ut etter min mening.
Enig, hjemsted og brev bør ikke deles opp som egne underkategorier. De første forslagene i tråden er gode, men etterhvert som "noen har snakket sammen" - eller i det minste tenkt seg om - så dukker det opp underkategorier som snart vil føre til det samme "villnisset" som det pr.dd. allerede er :-)

Gjør det enklest og best mulig oversiktlig med inndeling etter Nk. stemplet og ustemplet, hjemsted etter fylker, noen nisjekategorier, og så er vi der vi bør være.

Feilplasseringer nevnes som et irritasjonsmoment; Vel, slike må vi nok alltid leve med, men jo enklere kategoristrukturen lages jo mindre er sjansen for at ting ubevisst legges i feil kategori

Her er jeg enig.
Jeg har vel avsluttet alle mine kommentarer med: IKKE FLERE KATEGORIER ENN HØYST NØDVENDIG.
Jeg kan ikke se noen fordel med å spesifisere dette med mange kategorier.
Det er jo til syvende og sist selgeren som legger ut objekter som bestemmer hvor oversiktlig det blir, og jeg er redd for at jo flere kategorier og valgmuligheter vi lager desto mere "rot" vil det bli.
For kjøper vil det vel bli litt mer å bla gjennom dersom du ikke finner en egen kategori med akkurat det du er ute etter, men det kan jo også være positivt??
Kanskje du finner noe interessant som ikke hadde sett ellers??
Men vi har jo kommet godt igang med å prøve å forbedre/forenkle kategoriene og mange gode forslag er kommet. Nå er det bare å få samlet disse til et enkelt og oversiktlig oppsett vi alle kan bli fornøyd med.
Kjempebra folkens, jeg er mektig imponert over hvor fin flyt dere har over praten. Hadde sett for meg endel heftige diskusjoner om uenigheter
Kansje en videre oppdeling kan komme under
Norge Diverse; merkater, julemerker, forfalskninger, Cinderella, lokalpost/bypost
- Er det mulig aa ha egen kategori til Stempelmerker? Jeg tror det er mange som vil gjerne se egen kategori til disse.
Jo, det skulle da gå an. Det vesentlige i mine øyne er at man ikke får alt for mange hovedkategorier for da er veien kort til "spøkelseskategorier" med 5 besøkende pr. uke, og 8 objekter fordelt på 6 underkategorier.

Så hva om man gikk tilbake til utgangspunktet jeg foreslo tidligere, tok med endringene andre har kommet med, og plasserte alt sammen i disse hovedkategoriene:

1. Norge – Generelt (omfatter alt av NK-numre, samt Tjeneste, Retur og Porto)
2. Norge - Andre samleområder (omfatter mer spesifikke norske samleområder, nyere limløse merker samt Samlinger og lotter)
3. Norge – Brev og hjemstedsfilateli (omfatter alt av brev og ting av interesse for hjemstedssamleren)
4. Norden (omfatter Norden samt de baltiske landene)
5. Europa, Verden og Motivmerker (omfatter resten av verden)
6. Øvrig (omfatter alt av samlerutstyr)

Antall kategorier i hver hovedkategori:

Norge – Generelt: 12
Norge - Andre samleområder: 16
Norge – Brev og hjemstedsfilateli: ?
Norden: 8
Europa, Verden og Motivmerker: 16
Øvrig: 2


De to første hovedkategoriene kunne se slik ut:

Hovedkategori: Norge – Generelt
Norge NK 1-95 Postfriskt/ustemplet
Norge NK 1-95 Stemplet
Norge NK 96-330 Postfriskt/ustemplet
Norge NK 96-330 Stemplet
Norge NK 331-874 Postfriskt/ustemplet
Norge NK 331-874 Stemplet
Norge NK 875-1381 Postfriskt
Norge NK 875-1381 Stemplet
Norge NK 1382- Postfriskt
Norge NK 1382- Stemplet
Norge Tjeneste-, porto- og returmerker Postfriskt/ustemplet
Norge Tjeneste-, porto- og returmerker Stemplet

Hovedkategori: Norge - Andre samleområder
Norge Papirtyper Postfriskt
Norge Papirtyper Stemplet
Norge Automatmerker og frankeringsetiketter
Norge Varianter
Norge Vannmerker
Norge Frimerkehefter
Norge Personlige Frimerker
Norge Helpost
Norge Minneblokker
Norge Årssett, årbøker og presentasjonspakker
Norge Stempelmerker
Norvegiana
Norge Diverse; merkater, julemerker, forfalskninger, Cinderella, lokalpost/bypost
Norge nyere ustemplet/limløst NK874-
Norge Samlinger og lotter
Norge Realisasjon

Brevkategorien kan man se på senere, men resten av kategoriene kunne være lagt opp slik:

Hovedkategori: Norden
Danmark
Færøyene
Grønland
Sverige
Finland
Åland
Island
Estland, Latvia og Litauen

Hovedkategori: Europa, Verden og Motivmerker
England/Commonwealth
Tyskland/Tyske kolonier
Vest-Europa
Øst-Europa
Øvrig – Europa
Asia/Oceania
Afrika
Nord-Amerika
Sør/mellom-Amerika
Øvrig - Resten av verden
Polarområder
Motiv Luftpost
Motiv Sport
Motiv Sommer OL
Motiv Vinter OL
Motiv Øvrig

Hovedkategori: Øvrig
Frimerkekataloger og litteratur
Samleutstyr
En liten kommentar når det gjelder Norge - generelt.
Her brukes NK-nr fra-til.
Burde også år fra-til vært med i teksten??
Mange som selger frimerker har fått, funnet eller arvet frimerker og ønsker å selge disse.
De er ikke samlere selv, og NK-nr er vel noe de aldri har hørt om.
Dersom år fra-til ble lagt inn i teksten er det i allefall større sjanse for at disse objektene havner i riktig kategori....
Hei igjen godtfolk.

Jeg tenkte jeg skulle slå to fluer i en smekk. Som mange av dere kanskje vet er en link til et nettsted en positiv ting for rangerig in søkemotorer og det gjør det enklere for folk som leser tråder å kunne navigere direkte til stedet som blir omtalt. Jeg tilbyr derfor 300 gratis listinger til de av dere som vil linke i tekstene dere har skrevet og samtidig gjøre det som en standard videre i dette emnet.

Tanken er ikke 50 linker på en kategori oversikt hvis man mener det er for mye jobb, men helst på navnet qxl og hovedkategori. Hvis en eller to underkategorier kategorier omtales i en tråd er det fint med linker.

Forslaget mitt ser slik ut:

Qxl nettauksjon sine kategorier innen frimerker ser ikke ut, vi MÅ gjøre noe med de. Her er mitt forslag blablabla

Som det vises her har jeg byttet ordet qxl til ordet qxl nettauksjon i tillegg til at jeg linker til qxl.no

og frimerker. Samme link bør ikke gå igjen som alt for mange ganger i en tråd. Dette er bare en tanke å dere står fritt til å bli med hvis dere vil ha listinger. Hvordan legge til en link? Kopier URL fra qxl sitt destinasjonssted, feks frimerkekategorien, klikk evighetsikon i editoren ved siden av kameraikon å lim inn koden i boksen som popper opp. Klikk ok å linken er der.

NB, fjerne http:// i linkboksen som kommer opp så det ikke blir dobbelt opp med http://

Du som vil være med sender meg ditt brukernavn her på forumet og qxl slik at jeg kan titte på trådene dine og gi deg listingene.

Jeg kan mailes på tor@qxl.no
Og hva med dem som har lagt mye arbeid i og brukt fritiden sin til å utarbeide denne oversikten uten å få betalt for det, men som likevel ikke ønsker å lage kunstige lenker her på Frank E. Ring - som tross alt er et nettsted fritt for reklame og blir drevet på et idealistisk grunnlag...?
Linkene er ikke kunstige, de er høyst reelle å har en stor verdi for lesere, søkemotorer, qxl og for forumet. Jeg vil heller ikke hevde at en linkstruktur er reklame. Mulig jeg har missoppfattet svaret ditt helt, men forslaget mitt er ikke ment som et reklame stunt. Vi kommer også til å gi en oppmuntring til personen som sier seg ansvarlig for å legge forslagene i system. Vi er ikke ute etter gratis arbeidskraft, men vi vil lage stukturen vår bedre for brukerne våre.
Jo, dessverre vil lenkene være kunstige.

Hvis man lager en lenke til eksempelvis Aftenposten for å henvise til en bestemt artikkel, er dette en lenke med reell bruksverdi for leserne av innlegget. Hvis man derimot lager en lenke til Aftenpostens hovedside for at avisen skal få flere treff på Google, har ikke dette noen merverdi for leserne eller forumet som helhet.

Med ønske om en fortsatt fin dag.

RSS

Siste aktivitet

Carl Gøran Furst Scheve svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Da er Supersafe en saga blått, løp og kjøp det du finner for det kan bli lenge…"
7 okt
Einar Strand Enkerud kommenterteRolf Erik Sjøstrands bilde
21 sep
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

NK 118 Trondheim-Namsos

Finner ikke dette stempelet i TIEMER 2. utgave 1989. Uvanlig ??.
21 sep
Blogginnlegg lagt ut av Helge Østensen

Postverkets statistikk

Jeg har samlet de mest interessante sidene (frimerkesalg og brev sendt) i postverkets statistikk.…Se mer
11 sep
Helge Østensen svarteHelge Østensens diskusjon Navnesøk med bilder i gruppen Norske poststempler
"Oppdatering. Arkivet har nå ca 20000 bilder fra ca 5500 forskjellige…"
7 sep
Einar Strand Enkerud svarteEspen Thuves diskusjon Hjelp til denne, NK 38 ?
"Tipper det er 37 II"
2 sep
Espen Thuve la inn en diskusjon

Hjelp til denne, NK 38 ?

Noen som kan hjelpe med denne ?  NK 38 ?…Se mer
4 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Nyoppdaget OFFSAK fra 1855 !!!

Her må litteraturen skrives om. Trodde du at Norges første frimerke var et blått 4-skillings…
3 mai
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

Sjeldent "Fancy Cancel", løp og kjøp!

Utrolig mye morsomt på ebay.
27 apr
Kolbjørn Schjølberg svarteKolbjørn Schjølbergs diskusjon Kjøllefjord?
"Her er to ulike stempler fra 2003 (litra E) og 2006 - ifølge Posten fantes det ikke…"
18 mar
Gisle Martin svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Jepp, enig med deg. Men er det mulig å skille hovedtypene fra heverandre? Har ikke funnet noe…"
14 mar
Einar Strand Enkerud svarteGisle Martins diskusjon NK 137-140 Svalbard graveringstyper
"Sånn som jeg tolker Norgeskatalogen og håndboka fra 1963, så er det brukt samme…"
12 mar
Gisle Martin la inn en diskusjon

NK 137-140 Svalbard graveringstyper

NK 137-140 Svalbard finnes i 2 graveringstyper i henhold til NK.Noen som vet hvor jeg kan finne en…Se mer
8 feb
Gisle Martin ble med i Roald Aunes gruppe
Miniatyrbilde

Klassisk Norge

for de håpefulle som aldri blir tilfreds
8 feb
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Safe elektronisk taggemåler

Hei!  Vil gjerne høre fra de som har erfaring med Safe perfotronic II.  ER den enkel å bruke og gir…Se mer
26 jan
classicstamps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Hei. Vet dere om renset bensin til diverse primus/coleman produkter vil fungere? Tenker mere…"
21 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn et bilde

(U)vanlig Oslo stempel...

Kan ikke erindre å ha sett dette stempelet tidligere... Det var en hel del stempler rundt…
14 jan
Kolbjørn Schjølberg la inn en diskusjon

NK1871 nyanser i fargemetning

Her har Marit Bjørgen gradvis fått seg oransje landslags-drakt... …Se mer
12 jan
Kolbjørn Schjølberg kommentertempis blogginnlegg Hvis noe er for godt til å være sant...
"...og Legion lever utrolig nok videre til stadig høyere priser..."
12 jan
Carl Gøran Furst Scheve kommenterteRolf Erik Sjøstrands blogginnlegg Følgeseddel fra 1910
"Dæven for en flott sak."
11 jan

Grupper

© 2021   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår