Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Hvis du ikke har sett http://www.falskt.com ennå, så ta en titt i dag.
Ta også en titt på dette merket på QXL som (huff, sikkert mange andre der også) EKaxe selger:

Slike som Alvar, Revoleman og EKaxe må da være den absolutt dårligste formen for reklame QXL.no possibly can get!! Jeg fatter ikke at QXL.no lar dem holde på slik. I lengden kommer kjøpere til å flykte fra QXL til andre auksjonstilbydere som kan vorde for kvalitet og ekthet for frimerkene. (Psst: våkne opp dere som ikke helt har begynt å ta akkurat de begrepene på alvor ennå, enten dere er samlere eller handlende). Det er gjerne når kjøperne en kjip dag går til en handler eller en annen samler for å kvitte seg med merkene igjen at de oppdager hvilken dårlig deal de har gjort på QXL, og trekker seg unna... godt brent i lankene, kan vi vel si. Jeg pleide å tenke at det kom til å gå enda et par-tre år før effekten ble merkbar, men lurer nå på om det allerede har skjedd?

Men tilbake til overskriften: skal vi lempe denne inn på falskt.com med en gang?

Visninger: 566

Svar til denne diskusjonen

QXL er handlingslammet i forhold til slikt materiale i påvente av at forfalskning/-er er sikkert bevist. Noe som forsåvidt er forståeligt - vi kan mene hva vi mene vil om mye og mangt, men etterrettelighet må til, noe også sikkerhetsansvarlig hos QXL bekrefter.Ergo er det ikke så mye QXL kan gjøre fra eller til før etterettelighet finnes. I praksis vil vel det tilsi en rettslig dom.
Det beste å anbefale er å styre unna slike "super-lux-aldri-før-sett-i-hele-verden-objekter" UANSETT hvor de befinner seg. En Passant: Slikt materiale er også å finne som "krydder" (?) i loter fra velrenomerte auksjonshus, uten at de helt vil vedstå seg det...

"Bruk hue" sier Marius i en annen tråd, hvilket er et godt og fornuftigt råd!

Ellers, om såvel kjøpere som selgere flykter fra QXL så vil "spiralen" ikke endres, men bare forflyttes. Jeg leser deg Marius som så at du kjenner til et sted hvor: ref. "til andre auksjonstilbydere som kan vorde for kvalitet og ekthet for frimerkene"

Hvor er så dette stedet: Det finnes ikke i Norden, ikke i Europa, neppe i Østen eller i USA - og definitivt ikke i Canada :-)
Jeg synes det blir mye prat og lite aksjon når det gjelder forfalskete stempler.
Hvis det eneste måte å sette en stoppe er å dra det gjennom retten, vil jeg foreslå følgende:
En av gruppens medlem kjøper et tydelig forfalsket merke, og vi spleiser kostnader av å drar igang en rettsak.

Jeg har tidligere krevde av enkelte forhandlere at de fjerne tydelig forfalsket merke/brev slik som Legionen eller slutter jeg å håndle hos dem. Det faktisk fungerer. Saken er at man må gjør en håndling for å igangsette en prossess. Vi frimerkesamlere/investorer har mye å beskytte så jeg skulle gjerne bli med på en slik sak. Hva med dere andre? Adrian
Tror rettssaker om slikt er å sikte over mål. WWW.FALSKT.COM vil kanskje kunne føre til noe positivt for de som ikke vet hva de skal se etter for å avsløre forfalskinger -- særlig lux-stempler som det finnes så mange av nå, og som fortrykksalbumsamlere uten videre kontakt inn i filatelistmiljøet lett rammes av.

Men du har helt rett i at nordmenn er spesielt tungskodde å få i gang i slike saker, og at Janteloven brukes for det den er verd av de som vil forsvare sin heller ufine business med å lage eller omsette falske stempler.
Poeng med en rettsak er å trekke saken frem i pressen, skape støy og gjør allmennheten oppmerksom på problemet. Den alle beste måten å få bukt med problemet er å statutere et eksempel og henge utøveren i offentlighet.

Men respekt for en fin innsats, kommer ikke www.falskt.com å ha noe som helst påvirking på den disse forfalskere.
Som du selv skriver, Adrian, så sier du ifra til fullstendig oppegående og funksjonelle auksjonsfirma når du ser at de har tenkt til å selge frimerker som er falske, enten med tanke på falske tagger, falsk stempel, overtrykk osv. Eller feil typer av 20mm, f eks. Mange andre som er med i (eller regelmessig leser alt som skrives i) Frank E Ring gjør det samme.

La oss slutte med det.

Auksjonsfirmaet er selv ansvarlig for å inneha den kompeanse de hevder å ha, nemlig at de er kompetente til å avholde auksjoner over filatelistisk materiale. Det er derfor de tar rundt 20% provisjon av kjøper og ca det samme i provisjon av selger. Hvis det ikke er kompetansen deres som denne provisjonen er for, hva er den der for da? Innskriving av tekst og scanning? Servering av kaffe og boller?

Jeg tror en base som FALSKT! vil kunne hjelpe de som i framtiden vurderer å kjøpe objekter — ved at de kan søke på katalognummer eller stempelnavn. En ny samler vil om 15 år kunne søke på 1370 ASKER, og finne ut at dette kan være noe hun heller bør tenke seg om to ganger før hun putter i det nye albumet sitt.

Hva hvis hun ikke sjekker FALSKT!? Er hun ordentlig uheldig, er enten objektet avbildet der allerede eller på vei inn. Er hun heldig, er alt greit. Men er hun ordentlig heldig, har allerede de kompetente ansvarlige i frimerkehandlerfirmaet sjekket objektet opp mot basen. Faktisk, dette er et slikt redskap som NFHF — Handlerforeningen — for lengst kunne ha stelt til. Da hadde vi sikkert unngått mye falskt som har rullet over frimerkemarkedet de 10-12 åra som Internett har vært et husholdningsnavn.
Slik jeg ser det som lekmann, er saken klar: Omsetting av falskstemplete frimerker kan straffes med fengsel inntil 3 lange år, jfr. Straffelovens $186:

§ 186. Den, som til Forberedelse af Dokumentfalsk forfærdiger eller anskaffer falsk Segl, stempel eller merke eller andre Gjenstande, der tilkjendegiver sig som bestemte til at benyttes til Eftergjørelse eller Forfalskning, eller i saadan Hensigt tilvender seg et ægte Segl, Stempel eller Merke, eller som medvirker hertil straffes med bøter eller med Fængsel indtil 3 Aar.

Videre skal man dessuten vaere klar over Kjøpslovens $32, som gir deg 2 år til å returnere falskstemplete merker til selger med krav om full refusjon - muligens til og med med renter:

"§ 32. Reklamasjon.
(2) Reklamerer kjøperen ikke innen to år etter den dag da han overtok tingen, kan han ikke seinere gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid.


§ 65. Avkasting og rente ved tilbakeføring.
(2) Dersom selgeren skal betale kjøpesummen tilbake, plikter han å betale rente etter § 71 fra den dag han mottok betalingen.


Selvsagt - selve beviset forsvinner jo ved retur, men ihvertfall har du rettslig krav til å få pengene tilbake!
Et bra innslag!
Problemet med QXL er at man kan returnere et merke, og forfalskere eller selgere av defekte varer slippe unnå uten ripper i lakken. Slik slipper kjøperen å bli sittende med Svarteper, og den går til den neste uvitende kjøpere.

Det nytter ikke å klage til QXL om problemet. QXL er kun interessert i inntekt fra selgerene og - etter min erfaring - forsvarer selgerene helt ut. Jeg ble til og med truet med utestenging hvis jeg ikke sluttet å krangle med enkelte lurendreiere!
Løsning for meg er at jeg kjøper kun fra kilder hvor jeg har god erfaring. Dessverre, går lurendreierene frie og fortsetter å selge til andre uskyldige. Det er synd.
Marius, svaret til spørsmålet ditt er JA.
Førstnevnte kasus i Marius´ innlegg av april 18, 2009 kl 10:28pm fikk en negativ karakter fra kjøper BER - som nok er stødig så det holder i sin vurdering/-er) med begrunnelse falsk stempling. Karakteren ble raskt fjernet, så det står klart og tydelig "til liv" på 5713...
Karakteren ble satt (jeg husker ikke ordrett) som "Ett godt blandt flere falske stempler osv..." og var vel som så kanskje noe u-nyansert; Spørsmålet blir da hvordan og hvem har skilt klinten fra hveten?!?
Var ikke det/disse blant merkene som ble dissekert i NFT?

Jeg hørte forresten at noen hadde tatt Alvar-testen på merker fra Skanfils siste auksjon, og de lyste opp som juletrær... Umoralen må bli: hvis du ikke har kjøpt deg UV-lampe ennå, så gjør det.

ARTIKLENE FRA NFT om FALSKE STEMPLER finner du nå på nett hos NF.
Hva med denne - http://www.qxl.no/pris/frimerker/frimerker-stemplet/prakt-lux/nk-19...

Her svarer selger i det minste på spørsmål, selv om svaret blir noe diffust og henvisende til returrett. Returrett er obligatorisk for alle - bør være i alle fall - men vil trolig her koste like mye i frakt som objektet koster. Dette smaker av "går-det-så-går-det"
Har nok drukket for mye honning, vedkommende som tegnet det stempelet der, ja. Mon tro hvor hun/han bor?

RSS

Siste aktivitet

Kristen Rasmussen la inn en diskusjon
for 10 timer siden
Gisle Martin svartePer Løbergs diskusjon PAPIRTYPER ETTER 2000
"Gammel tråd, men fortsatt relevant.Er det gjort oppdateringer av oversikten til Per…"
tirsdag
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Jeg har også fått svar om at de var klar over at unntaket ikke fungerte for objekter…"
14 mai
Kristian Solaas svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Jeg fikk følgende epost fra Ebay 25.4. Siste kjøpet mitt, nå i mai, endte opp…"
14 mai
Johnny Thørnquist kommenterteJohnny Thørnquists bilde
Miniatyrbilde

ID 1518 TA Lovund 14 7 43

"Ah!!! Stor takk! Og flott artikkel av Haga!"
13 mai
Gisle Martin kommenterteJohnny Thørnquists bilde
Miniatyrbilde

ID 1518 TA Lovund 14 7 43

"Da fant jeg svaret i artikkelsamlingen til Tore…"
12 mai
Johnny Thørnquist kommenterteJohnny Thørnquists bilde
Miniatyrbilde

ID 1518 TA Lovund 14 7 43

"Tja, kanskje ikke! Hva med disse da?"
12 mai
Einar Strand Enkerud kommenterteJohnny Thørnquists bilde
Miniatyrbilde

ID 1518 TA Lovund 14 7 43

"Fargen tilsier at det er 10 øre + 25 øre ?"
11 mai
Johnny Thørnquist kommenterteJohnny Thørnquists bilde
Miniatyrbilde

ID 1518 TA Lovund 14 7 43

"Det er ingen som har svart på denne!Tiden har gått, men jeg lurer fortsatt på hva…"
10 mai
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Jeg klaget til eBay på moms på et BIN-objekt og fikk et svar tilbake fra en som…"
29 apr
Kolbjørn Schjølberg svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Reglene fra VOEC ang. postkort ser urealistiske ut; det beste håpet er at ebay og andre…"
27 apr
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Det kan jo tenkes at dette er en bug: at fritak for VAT ikke funker for "BIN". Hadde…"
27 apr
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Men nei, nå var det objekter med Buy It Now hvor eBay la til VAT likevel. Det ene er et…"
25 apr
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Det funka ikke å be om ny invoice, jeg fikk fortsatt lagt på moms. Det er 5 dager til…"
21 apr
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Siste nytt: Skatteetaten forteller meg nå at eBay har oppdatert systemet sitt og fjernet moms…"
21 apr
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Da har det nok skjedd en feil, jeg betalte nettopp VAT på et kjøp fra Canada."
18 apr
Kolbjørn Schjølberg svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Enig, det var overraskende effektivt. Faktisk gjorde jeg et forsøk på betaling i…"
16 apr
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Og det var ikke fra en selger i Norge? I så fall gikk det veldig mye raskere enn jeg hadde…"
16 apr
Kolbjørn Schjølberg svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Jeg gjorde en handel i dag uten at VAT ble lagt til..."
16 apr
Bjørn Munch svarteBjørn Munchs diskusjon eBay legger nå norsk moms på frimerkekjøp !
"Hvor ser du det? Står ingenting under avsnittet om Norge…"
16 apr

Grupper

© 2020   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår