Frank E Ring

frimerker og postkort som kultur og hobby

Var/er litt usikker på hvordan dette er tenkt gjennomført, ergo sendte jeg en forespørsel til QXL om gebyret gjelder pr. gjenstand (med ulike gjenstandsnr.) eller om gebyret påkommer samlet med x antall vinnende bud hos en eller flere selgere pr. dag/uke/mnd. eller hva?

Svaret så langt er som flg.:

"Hei
Takk for din mail.

Gebyret gjelder per auksjon, så det er det samme hvor mange objekter du vinner på den auksjonen. Det blir altså kun 5 kroner per auksjon uansett.

Med vennlig hilsen
Kristian

----

Og det svaret sier meg ingenting bortsett fra at QXL-Lauritz ikke helt forstår seg på alle sine brukergrupper, men kanskje helst vil ha auksjoner med 100-vis av like gjenstander pr. auksjon?
Har sendt tilbakemelding til Kristian med ønske om en bedre forklaring, så fylgj med jenter og gutar, dette kan verta spanande!

Visninger: 7920

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Og re. fra QXL-Lauritz er som flg.:
 
Hei,
Takk for din mail.

Jeg beklager det. Det er ett gebyr på 5 kroner per objektnummer.
Jeg gir deg gjerne noen flere eksempler dersom du har behov for det.

Med vennlig hilsen
Kristian
-------
Neste spm. til QXL blir hvordan de tenker å fakturere dette...
 


 

Akkurat det er vel det enklaste....  å få inn pengane kan det bli litt verre med!  Slik reglane er i dag (som seljar) så har ein ei kredittgrense på kr 500,-; bikkar ein denne får ein ikkje legge ut nye eller omstarte auksjonar.  For kjøpar er det då berre å kome seg til denne, så lage ny profil osv..   På sikt trur eg nok at eit kjøpargebyr ikkje er til å kome unna, men med eit heilt anna opplegg (billigare).  Vel og merke viss tilbudet (qxl) blir betre for alle.  Eg sende dei eit forslag for korleis dette kan ordnast meir rettferdig.  Uansett så er det meir inntekter det er snakk om.  Qxl har vel pr dags dato ikkje tent pengar i Norge.  

Slik er det forslaget eg sende dei:

1) Ingen kjøpsgebyr under kr 50,-
2) Kr 2,- frå kr 51-150
3) Kr 3,- frå 151-250
4) 2 % for alt over, dog max kr 40,-
5) Heve suksessgebyr til 9 %/5%/3% ved dei grensene som er frå før.
6) Få vekk “listefyll” dvs. gjere det dyrare å gjennopplaste etter f.eks. 2 x 14 dg
7) Få vekk useriøse seljarar, klare å få vekk dei som har lav salsprosent.
Punkt 5 gjeld for seljarar.  I dag er prisane slik:  
Vinnerbud Suksessprovisjon
1-300 8%
300,01 – 3000 4 %
3000,01 og høyere 2%
 

 

Og svaret ble som antatt:

"Hei,
Takk for din mail.
Det går via QXL, så hammerslagsgebyret angår ikke selgere sånn sett.

Med vennlig hilsen
Kristian

-------

Så da får enhver gjøre seg opp sine tanker om hvorhen/-dan dette bærer i vei...

Hvis dette skjevfordelte gebyret vedblir som i dagens form, angår og rammer det selgerne indirekte spesielt når kjøperne uteblir.

Qxl går et konkret steg i svært gal retning med sitt igangsatte hammerslagsgebyr.  For min egen del er det over og ut å nytte Qxl som arena for mine fremtidige anskaffelser av frimerker.  Årsaken til at jeg er smule irritert er den uhørte blodprisen jeg antakeligvis må betale for de ca. 70 ikke avsluttede handler jeg hadde pr. 19. februar (statusen er lik i kveld).  En handel er ikke avsluttet før siste karakter er gitt!  Sett i forhold til tilslagssummene får jeg et samlet hammerslagsgebyr på omlag 47 %.  Og det er svært høyt sett i forhold til de andre auksjonshusene jeg kan og vil nytte i stedet. 

Med vennlig hilsen (en som var meget aktiv kjøper på Qxl)

Kurt 

Jeg bruker ikke qxl.no så mye, men jeg ser at gebyret samtidig er innført også i Danmark. Jeg antar at dette er en måte Lauritz kan dekke inne noen av kostnadene ved kjøpet av QXL. Underlig å se at dette skjer samtidig som Schibsted fjerner gebyrer på finn.no. Kanskje det med tiden blir en god handelsplass også for frimerker?

Flott at du tar temaet opp med ansvarlege i QXL.  QXL sin fordel er jo nettopp låge salsgebyr og fram til no ingen kjøpsgebyr. 

Eg fyljer med!

Hei! jeg har også kontaktet QXL vedrørende dette gebyret. Svaret som ble returnert fra David hos QXL ga tydelig uttrykk for at de nå ønsket å redusere antall objekter: Det er riktig observert i forhold til varesortimentet. Vi ønsker en profil hvor vareprisen er høyere enn den er i dag. I dag er det veldig mange riktig billige varer som i enkelte kategorier drukner de mer interessante auksjoner.

Se: : http://www.proff.no/selskap/qxl.no-as/oslo/internettoperat%C3%B8rer/Z0I3KX0H/

Så kan hver en gjøre seg sine tanker om dette.

Noe jeg ikke liker med innføringen av gebyret er at det informeres en dag før det innføres. Objekter man da har bud på, får dette gebyret. Har man mange bud inne, blir det fort noen kroner.  

Hvis jeg oppfatter det, kom hammerslagsgebyret brått og uten varsel. En lang rekke auksjoner får da en pris, som IKKE var kjent da budgivningen startet. Hvis dette er riktig, kan det i det hele tatt være lovlig? Jeg tviler på det. Alle betingelser skal være kjent for selger og kjøper når det gjøres en bindende avtale. Selskapet driver sin virksomhet i Norge, og vi som registrerte kunder er forbrukere av deres tjenester. Er det ingen som kan klage til Forbrukerrådet? Jeg fikk bare en uventet utgift på 5 kr.

Vi som forbrukere må kreve at bare auksjoner som har blitt påbegynt ETTER at hammerslagsgebyret ble innført kan bli gjenstand for en slik avgift!

Og dette var svaret jeg fikk. Det er en indirekte innrømmelse at det ikke var opplyst på varesiden der en legger inn bud før datoen det ble innført. De som får en uventet stor ekstra utgift pga dette, bør kanskje ha en god sak? Jeg er ferdig med saken, og vil ikke forfølge det videre.

Svar fra Simen på QXL:
"Hammerslagsgebyret ble varslet noen dager før det trådte i kraft. Jeg er klar over at mange er misfornøyde med det korte varselet og jeg kan si meg enig at noe av informasjonen kunne ha blitt gjort tydeligere.

Hammerslagsgebyret gjelder kun bud lagt inn etter 20.02.14. Så det er dessverre slik at auksjoner lagt ut før dette gebyret vil kunne bli påvirket av dette gebyret.
Når det gjelder avtalen må jeg refere til punkt 1.1 i kundevilkårene og da spesielt det som er uthevet.

1. Avtalen
1.1 Denne avtalen er et juridisk bindende dokument som fastsetter dine rettigheter og forpliktelser, samt rettighetene og forpliktelsene til QXL.no (heretter benevnt som “QXL”, “vi” eller “oss”), i forhold til de tjenester tilbudt av QXL gjennom denne nettjeneste [eller noen annen av QXLs nettjenester som QXL er linket til] (heretter samlet benevnt “QXL’s Tjenester”). Registrering for QXL’s tjenester er i seg selv gratis. Ved registrering for QXL’s tjenester vedtar du vilkårene i denne avtalen.
Avtalen bekreftes hver gang du benytter deg av en eller flere av QXL’s tjenester. Vi anbefaler at slår opp i denne hver gang du vurderer å inngå en transaksjon gjennom QXL’s tjenester. Du skal være oppmerksom på at vilkårene i denne Avtale kan endres fra tid til tid i henhold til punkt 1.3 under.

og punkt 7.2.

7.2. Honorarer.
I. Alle som kjøper og selger på QXL forplikter seg til å betale honorarene som er angitt her: sukessprovisjon, listepris, gebyr for eventuelt valgte promoteringer og hammerslagsgebyr. Honoraret kan inkludere, men er ikke begrenset til å inkludere, et honorar for enhver auksjon hvor et vinnende bud oppnås. Du erkjenner og samtykker i at QXL fra tid til annen er berettiget til å endre beløpet som utgjør grunnlaget for utregning av honoraret, forutsatt at dette beløpet eller grunnlaget klart fremgår på tidspunktet hvor auksjonen legges ut."

Litt håpløst opplegg med at man bør lese hele avtaleteksten hver gang man skal legge inn et bud, for å sjekke om det skulle være kommet endringer i den. Det hadde vært mere forbrukervennlig hvis de øverst hadde angitt fortløpende endringer med dato og henvisning til de avtalepunkter som er endret.

Rent teoretisk:

Hvis man da detter Hammergebyret til 10.000,-/objekt og folk ikke oppdager det for man har lagt inn bud på 19 objekter med utrop 1,-....

I prinsippet ja, men vi har vel fortsatt regler og forbud mot urimelige forretningsvilkår o.l. Men advokater er jo også dyre, så honoraret spiser fort opp det hele. Så da blir det en vurdering også. Men vi har jo Forbrukerrådet osv. som kan hjelpe. Men som du sier, dette er en teoretisk problemstilling, eller sagt på en annen måte: dette ville ha vært auksjonsfirmaets siste krampetrekning.

RSS

Siste aktivitet

Tom Herzeth svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Tusen takk!"
15 sep
Gisle Martin svarteTom Herzeths diskusjon Bilde av variant kronprinsesse Martha.
"Fant dette bilde på GiBud. Håper det hjelper.…"
14 sep
Tom Herzeth la inn en diskusjon

Bilde av variant kronprinsesse Martha.

Er det noen som kan hjelpe  med bilde av NK 442 v1 ? Kronprinsesse Martha .   Se mer
7 sep
Rolf Erik Sjøstrand svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Tusen takk for hjelpen. Da kan albumsidene sluttføres!! Rolf Erik"
26 jun
Rolf Scharning svarteRolf Erik Sjøstrands diskusjon Hjelp til portosatser.
"Hei, Til Tyskland 1914: Brevporto 30 øre, rek. gebyr 20 øre, assuranse 16 øre.…"
25 jun
Rolf Erik Sjøstrand la inn en diskusjon

Hjelp til portosatser.

Hei,Noen som kan hjelpe med hvordan portosatene på disse to verdibrevene er satt sammen.Brev 1: Til…Se mer
7 jun
Rolf Erik Sjøstrand la inn et bilde

KRA. STEMPEL

Kort til Paris i 1907 frankert med NK 73, 74 og 75 på forsiden. Uvanlig stempel?
28 mai
Ole Brænne svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"De nye nettsidene er betraktelig tregere enn før.For meg så virker den nye layouten…"
23 mai
Carl Gøran Furst Scheve svarteCarl Gøran Furst Scheves diskusjon Avvikende vannmerker og ikke registrerte vm stillinger
"Er du int. i å bytte bort det merket med rundstempel i stilling 8 og et tilsvarende i…"
15 mai
Johnny Thørnquist svarteRobert Nilsskogs diskusjon Ny nettside hos SKANFIL
"Også jeg mener å merke at de nye nettsidene er tregere med å oppdatere seg etter…"
13 mai
Robert Nilsskog la inn en diskusjon

Ny nettside hos SKANFIL

Hei alle sammen.Skanfil har fått ny nettside, hva synes dere om den folkens?Har fått noen inntrykk…Se mer
13 mai
Svend Wæver la inn en diskusjon
8 mai
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Takk for tilbakemelding (RES) Regner med at fordamping likevel skjer raskere en ved vann (som…"
16 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Jeg er nok mer Signoskop-fan enn fan av disse kjemiske preparatene. Men skal prøve å…"
16 mar
Gisle Martin svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Meld tilbake etterhvert som du får gjort deg noen erfaringer. Hvordan gikk det med toll og…"
14 mar
Rolf Erik Sjøstrand svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Benyttet linken over for å bestille. Etter noen uker dukket det opp en pakke fra…"
14 mar
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Bruk av transparenter for typing av posthorn
"Hei Arild.Jeg så på Facebook at du bruker sjablonger som dekker hele/en stor del av…"
24 feb
Gisle Martin svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Tusen takk. Verdt å se nærmere på. Spesielt det med stemplene. Nå skanner…"
22 feb
Carl Gøran Furst Scheve svarteArild Hålands diskusjon Vannmerker 1882-1885 i gruppen Klassisk Norge
"Fargene jeg ble oppfordret å få tak i er orange blå og div rødfarger…"
20 feb
nrps svarteØyvind Tekshovs diskusjon Petroleumseter
"Må finnes ut av, takk for tipset Gisle Martin!"
2 feb

Grupper

© 2022   Created by Marius.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår